Röplabda: a junior döntők után péntektől az ifjúságiak következnek

Vágólapra másolva!
2018.06.07. 19:23
Címkék
Nyíregyháza és Békéscsaba megint összecsap, de még nem a döntőben, hanem a halálcsoport elején. Pénteken kezdődik az U19-es röplabdázók bajnoki hatos döntője Kecskeméten, a kulcsemberek egy része ott volt az U21-ben is a hölgyek emlékezetes aranycsatáján.

A nyíregyházaiak duplázának, ha bírják erővel Forrás: nyirsuli.hu
A nyíregyházaiak duplázának, ha bírják erővel Forrás: nyirsuli.hu

A nyíregyháziak dupláznának, ha bírják erővel • Forrás: nyirsuli.hu

A nyíregyházaiak duplázának, ha bírják erővel Forrás: nyirsuli.hu
A nyíregyházaiak duplázának, ha bírják erővel Forrás: nyirsuli.hu

A nyíregyháziak dupláznának, ha bírják erővel  •  Forrás: nyirsuli.hu

Arday Attilautanpotlassport.hu Ott folytatják az U19-es röplabdázó hölgyek, ahol az U21-esek abbahagyták: Nyíregyháza-Békéscsaba rangadó a menü. Múlt vasárnap, a juniorok bajnoki hatos döntőjének fináléjában, Budaörsön a nyírségiek 3:2-re nyertek, e hét pénteken pedig az ifjúságiak hatos döntőjének elején ugyanez a párosítás. És még az is lehet, hogy így is fejeződik majd be két nappal később a torna, hiszen a két kelet-magyarországi fellegvár itt is favorit, van is bőven átfedés a játékoskeretek és a kulcsemberek között.

„Ez egy halálcsoport, ide került az én csapatom is, a Gödöllő, e három együttes mellett a másik csoportba sorolt Vasas emelkedik ki a mezőnyből− véli Szabados István, a hazai szövetség utánpótlás-igazgatója, aki egyben a gödöllői klubnál a korosztályos együttesek vezetőedzője.− Kérdés, a Nyíregyháza mennyire lakott jól a juniorok bajnoki címével, vagy, hogy az én csapatom mennyire sikeréhes."

A nyíregyháziakat a pályán ugyanaz a hölgy vezetheti U19-ben is az aranyig, aki az U21-eseket− ha bírja (akarat)erővel. Az 1999-es születésű Inneh-Varga Elizabet Lenkét választották a nagyobbak között az aranymeccs legjobbjának.A csabaiak kerete szintén nagyon ütős, mivel a serdülő-bajnokcsapat és a junior-ezüstérmesek elegyéből kerül ki. A tartalékosan kiálló Felsővárosi Fésüs RA (Fehérvárról) és a házigazda Hép-Röpke SE alkotja még a kecskeméti hatos döntő mezőnyét.

A férfiaknál a haton belül a nagy négyest a Kaposvár, a Szolnok, a Kecskemét és a Dunaújváros adja, Szabados István sem tippelne viszont arra, közülük ki lesz a legjobb. Egy korosztállyal feljebb a Kaposvár nyerte a finálét a Szolnok ellen, a Kecskemét a Pénzügyőrt legyőzve lett bronzérmes. Az újvárosiaknak ott csak az 5. hely jutott, ám a nemzetközi diákolimpiáról visszatérő játékosokkal erősebbek lehetnek most. A Győr újoncként csatlakozik a társasághoz.

További korosztályos hírekRÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik