RG: aranyérmes a junior kéziszercsapat a Szófia-kupán

Vágólapra másolva!
2019.04.06. 20:25
Címkék
Nagyszerű sikert értek el a magyar junior ritmikus gimnasztikázók a bulgáriai Szófia-kupán, hiszen a kéziszercsapat a sportág nagyhatalmait megelőzve megnyerte az öt szalag versenyszám szerenkénti döntőjét.

960HUN_junior_keziszercsapat
960HUN_junior_keziszercsapat

Oroszország és Bulgária között, a dobogó legfelső fokán a magyar lányok • Forrás: nemzetisport.hu

960HUN_junior_keziszercsapat
960HUN_junior_keziszercsapat

Oroszország és Bulgária között, a dobogó legfelső fokán a magyar lányok  •  Forrás: nemzetisport.hu

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Fekete Anita, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza alkotta magyar válogatott egészen magas pontszámot elérve (18.500) szalaggal megnyerte a kéziszercsapatok szófiai versenyét. A teljesítmény azért is számít kiemelkedőnek, mert olyan sportági nagyhatalmakat előztek meg a magyar lányok, mint Oroszország, vagy a házigazda Bulgária, erre pedig még nem volt példa a ritmikus gimnasztika történetében. Sőt a második oroszokat majdnem két ponttal előzte meg a Lauber Zsófia és Márton Mineairányította válogatott. A jelek szerint a csapat bizakodva várhatja a májusi junior Európa-bajnokságot, valamint az azt követő moszkvai junior-világbajnokságot is.

Deutsch-Lazsányi Erika, az MRGSZ technikai bizottságának elnöke már a csapat korábbi sikereit, köztük a kijevi Gyerjugina-kupa két dobogós helyezését is meglepődve fogadta, a mostani aranyérem azonban minden várakozását felülmúlta.

56415679_411797592918415_5057192831328714752_n
56415679_411797592918415_5057192831328714752_n

A kéziszercsapat igyekszik megtartani remek formáját a közelgő világeseményekre is  •  Forrás: rginfohungary/facebook

„Ez a siker még jobban meglepett, mint az előzőek! Lenyűgöző az első hely. A felnőttekkel éppen világkupán vagyok Olaszországban, a táskám egész nap olyan volt, mintha fel akart volna robbanni, hiszen a benne lévő telefonomra folyamatosan érkeztek az üzenetek, pontszámok, eredmények. Újabb nagyszerű teljesítmény ez a lányoktól, és már csak egy verseny van hátra a májusi junior Európa-bajnokságig. Eredményeink alapján merhetünk nagyot álmodni, de nem szeretnék túlságosan elbizakodott sem lenni. Az oroszok most rontottak, ezért is tudtunk előttünk végezni, de ebből is látszik, hogy ők sem tökéletesek. Nagyon szeretnénk, ha ez a jó formánk kitartana az Eb-ig, valamint a júniusi vb-ig is, és egy világeseményen kimagaslóan szerepelnénk” – mondta munkatársunknak.

Lauber Zsófia a Magyar Tornaszövetség honlapján értékelte a teljesítményt.

„Óriási siker, amit elértek, és egyben hatalmas élmény, amit megéltek a lányok ezen a versenyen,hiszen olyan nagyhatalmakat utasítottak maguk mögé, mint Oroszország, Bulgária és Fehéroroszország. Dicséret illeti a csapatot, hiszen zsinórban ez már a harmadik viadal, amikor bejutnak a fináléba, illetve érmet hoznak. Nagyon büszke vagyok rájuk! Tudni kell, hogy a fő verseny az Európa-bajnokág, valamint a világbajnokság, és a realitások talaján kell maradnunk, de ez az eredmény mindenképpen jó előjel a későbbiekre” – nyilatkozta a vezetőedző.

RITMIKUS GIMNASZTIKA
SZÓFIA-KUPA, NEMZETKÖZI VERSENY
Junior együttes kéziszercsapat. 5 szalag, döntő. 1. Magyarország
18.500, 2. Oroszország 16.600, 3. Bulgária 16.450

További korosztályos hírekTORNÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik