Pályakerékpár: Lovassy Patrik Rómeó nem mehet az U23-as Eb-re

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.06. 12:59
Címkék
A sprintben nemrégiben a felnőttek között is országos bajnoki címet szerző 18 éves pályakerékpáros, Lovassy Patrik Rómeó pozitív koronavírustesztet produkált, így ki kell hagynia az U23-as Eb-t.

Nem indulhat az október 8-tól 13-ig tartó olaszországi U23-as pályakerékpáros Európa-bajnokságon a BVSC-Zugló 18 éves versenyzője, Lovassy Patrik Rómeó, miután szeptember 29-én az Eb-re történő kiutazás előtt koronavírusteszten pozitív mintát adott – közli a hazai szövetség honlapja.Lovassy Patrik Rómeó, miután szeptember 29-én az Eb-re történő kiutazás előtt koronavírusteszten pozitív mintát adott – közli a hazai szövetség honlapja.

Lovassy Patrik Rómeó nem mehet az U23-as Eb-re Forrás: bvsc.hu
Lovassy Patrik Rómeó nem mehet az U23-as Eb-re Forrás: bvsc.hu

Lovassy Patrik Rómeó nem mehet az U23-as Eb-re  •  Forrás: bvsc.hu

A fiatal bár az azt követő tesztje negatív lett, a korosztályos kontinensversenyen a jelenleg érvényben lévő protokoll miatt nem vehet részt, pedig sprintben és keirinben is az esélyesek között tartották számon, utóbbiban junior Európa-bajnoki hatodik helyezése is van.

„Nagyon szigorú szabályai vannak annak, hogy egy válogatott sportoló hogyan és mikor térhet vissza újra a versenypályára, ha pozitív mintát adott. A versenyző jelenleg karanténban van, tünetmentes, a keret többi tagjánál nem mutatott fertőzést sem az első, sem a második teszt” – mondta Pataki Ibolya a pályaszakág szövetségi kapitánya. – „Jelenleg az a legfontosabb, hogy Rómeó a november tizenegy és tizenöt között rendezendő felnőtt, bulgáriai Eb-n részt tudjon venni. Ha minden jól megy, október huszonnegyedikén megkezdik a kötelezően előírt vizsgálatokat, és akkor a sportorvosi engedélyt is visszakaphatja.”

A szövetség továbbá teljes támogatásáról biztosította a sportolót és jelezte, minden lehetséges eszközzel segíti a mielőbbi, újbóli versenyzését.

További korosztályos hírekKERÉKPÁRSPORTOKBANa sportági aloldalunkon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik