Öttusa: parádés magyar sikerek a laser run-világbajnokságon

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.06. 18:35
Címkék
Öt arany-, három ezüstérem, csak az első napon. A budapesti Kincsem Parkban az öttusa-világbajnoksággal párhuzamosan zajló laser run-vb finoman szólva sem alakult rosszul az utánpótláskorú magyar fiatalok szempontjából; egész egyszerűen leiskolázták a modern, és egyre népszerűbb sportág nemzetközi mezőnyét.

Igazi magyararanyeső zúdult a pénteken kezdődő, háromnapos laser run-világbajnokságnak otthont adó Kincsem Parkra. A dinamikusan egyre népszerűbbé váló sportág legjobbjai, mintegy 30 ország közel 600 versenyzője méreti meg magát a budapesti világeseményen, így még jobban felértékelődik az utánpótláskorú magyar fiatalok nyitónapon bemutatott éremparádéja.

Hirtelenjében kétszeres vb-érmessé vált Tory Kata Forrás: Modern Pentathlon
Hirtelenjében kétszeres vb-érmessé vált Tory Kata Forrás: Modern Pentathlon

Hirtelenjében kétszeres vb-érmessé vált Tory Kata  •  Forrás: Modern Pentathlon

A juniorok egyéni viadalát Guzi Blanka nyerte meg, míg csapatban is a magyar lányok (Guzi Blanka, Eszes Noémi, Kállai-Simóka Nóra) győztek. Szintén legyőzhetetlennek bizonyult az U15-ös (Zeman Zora, Kozma Réka, Gyarmati Lili), U13-as(Haraszin Linda, Ozorai Zsóka Kamilla, Kiss Virág)és U11-es (Tory Kata, Herbák Hanna, Kakas Emma Gréta)csapatunk. Az egyéni versenyeket tekintve Tory Kata (U11), Basa Lili (U17) és Kovács Eszter (U19) egyaránt ezüstéremmel gazdagította a nem akármilyen magyar éremgyűjteményt. És még csak a hazai rendezésű laser run-világbajnokság első napján vagyunk túl...

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik