Öttusa: mind a négy magyar lány döntős az U19-es Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.11. 21:04
Címkék
Mind a négy magyar lány bejutott a litvániai U19-es öttusa Európa-bajnokság egyéni döntőjébe.

volanfehervarottusa, szucsdora
volanfehervarottusa, szucsdora

Szűcs Dórának kiváló úszása segített a döntőbe jutásban • Forrás: volanfehervarottusa.hu

volanfehervarottusa, szucsdora
volanfehervarottusa, szucsdora

Szűcs Dórának kiváló úszása segített a döntőbe jutásban  •  Forrás: volanfehervarottusa.hu

Négy magyar érdekeltje volt a Kaunasban zajló U19-es öttusa Európa-bajnokság keddi leány elődöntőjének. Az A jelű csoportban Erdős Rita úszásban, vívásban és a kombinált számban is a mezőny első felében végzett, végül a selejtezőcsoport harmadikjaként kvalifikálta magát a döntőbe. Ugyanitt Eszes Noémi tizennegyedik lett, de ez a pozíció is elégnek bizonyult a fináléba kerüléshez. A B csoportban Szarka Luca hetedikként zárt, miután vívásban és úszásban is a negyedik legjobb eredményt érte el (kombinált számban tizenegyedik idő lett az övé), Szűcs Dóra2:27.14-es úszása pedig a második leggyorsabb volt az indulók között, így jutott neki a tizenkettedik hely.

Remek teljesítményüknek köszönhetően mind a négy magyar lány bekerült a csütörtöki döntőbe. A tavalyi drzonkówi U19-es Eb leány versenyében Turbucz Anna érte el a legjobb helyezést, huszonkettedik lett a harminchat fős mezőnyben. Dallos Lilla a 30., Bánki Adél a 31. helyen végzett. Idén eggyel több magyar lány került a döntőbe, és az elődöntőkben mutatott teljesítményük biztató a holnaputáni fináléra nézve.

A fiatal magyar öttusázók sikert sikerre halmoznak a hetekben a nemzetközi kontinensversenyeken, az elmúlt héten Kardos Bence ezüst-, Guzi Blanka bronzérmet szerzett a lengyelországi junior Európa-bajnokságon. Litvániában holnap az U19-es fiúk elődöntőjével és az U17-es lányok döntőjével folytatódik a küzdelem.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik