utanpotlassport.hu 2019.06.11 21:04 Frissítve: 2019.06.11 21:06

Öttusa: mind a négy magyar lány döntős az U19-es Eb-n

Mind a négy magyar lány bejutott a litvániai U19-es öttusa Európa-bajnokság egyéni döntőjébe.

volanfehervarottusa, szucsdora

Szűcs Dórának kiváló úszása segített a döntőbe jutásban  •  Forrás: volanfehervarottusa.hu

Négy magyar érdekeltje volt a Kaunasban zajló U19-es öttusa Európa-bajnokság keddi leány elődöntőjének. Az A jelű csoportban Erdős Rita úszásban, vívásban és a kombinált számban is a mezőny első felében végzett, végül a selejtezőcsoport harmadikjaként kvalifikálta magát a döntőbe. Ugyanitt Eszes Noémi tizennegyedik lett, de ez a pozíció is elégnek bizonyult a fináléba kerüléshez. A B csoportban Szarka Luca hetedikként zárt, miután vívásban és úszásban is a negyedik legjobb eredményt érte el (kombinált számban tizenegyedik idő lett az övé), Szűcs Dóra 2:27.14-es úszása pedig a második leggyorsabb volt az indulók között, így jutott neki a tizenkettedik hely.

Remek teljesítményüknek köszönhetően mind a négy magyar lány bekerült a csütörtöki döntőbe. A tavalyi drzonkówi U19-es Eb leány versenyében Turbucz Anna érte el a legjobb helyezést, huszonkettedik lett a harminchat fős mezőnyben. Dallos Lilla a 30., Bánki Adél a 31. helyen végzett. Idén eggyel több magyar lány került a döntőbe, és az elődöntőkben mutatott teljesítményük biztató a holnaputáni fináléra nézve.

A fiatal magyar öttusázók sikert sikerre halmoznak a hetekben a nemzetközi kontinensversenyeken, az elmúlt héten Kardos Bence ezüst-, Guzi Blanka bronzérmet szerzett a lengyelországi junior Európa-bajnokságon. Litvániában holnap az U19-es fiúk elődöntőjével és az U17-es lányok döntőjével folytatódik a küzdelem.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.