utanpotlassport.hu 2019.06.11 21:04 Frissítve: 2019.06.11 21:06

Öttusa: mind a négy magyar lány döntős az U19-es Eb-n

Mind a négy magyar lány bejutott a litvániai U19-es öttusa Európa-bajnokság egyéni döntőjébe.

volanfehervarottusa, szucsdora

Szűcs Dórának kiváló úszása segített a döntőbe jutásban  •  Forrás: volanfehervarottusa.hu

Négy magyar érdekeltje volt a Kaunasban zajló U19-es öttusa Európa-bajnokság keddi leány elődöntőjének. Az A jelű csoportban Erdős Rita úszásban, vívásban és a kombinált számban is a mezőny első felében végzett, végül a selejtezőcsoport harmadikjaként kvalifikálta magát a döntőbe. Ugyanitt Eszes Noémi tizennegyedik lett, de ez a pozíció is elégnek bizonyult a fináléba kerüléshez. A B csoportban Szarka Luca hetedikként zárt, miután vívásban és úszásban is a negyedik legjobb eredményt érte el (kombinált számban tizenegyedik idő lett az övé), Szűcs Dóra 2:27.14-es úszása pedig a második leggyorsabb volt az indulók között, így jutott neki a tizenkettedik hely.

Remek teljesítményüknek köszönhetően mind a négy magyar lány bekerült a csütörtöki döntőbe. A tavalyi drzonkówi U19-es Eb leány versenyében Turbucz Anna érte el a legjobb helyezést, huszonkettedik lett a harminchat fős mezőnyben. Dallos Lilla a 30., Bánki Adél a 31. helyen végzett. Idén eggyel több magyar lány került a döntőbe, és az elődöntőkben mutatott teljesítményük biztató a holnaputáni fináléra nézve.

A fiatal magyar öttusázók sikert sikerre halmoznak a hetekben a nemzetközi kontinensversenyeken, az elmúlt héten Kardos Bence ezüst-, Guzi Blanka bronzérmet szerzett a lengyelországi junior Európa-bajnokságon. Litvániában holnap az U19-es fiúk elődöntőjével és az U17-es lányok döntőjével folytatódik a küzdelem.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

2019.06.05 09:16:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a negyeddöntő mezőnye. A legjobb tizenhat között két olyan csapat is búcsúzott, amelyik a csoportmeccsek során mind a három mérkőzését megnyerte, Uruguay és a végső győzelemre is esélyes Franciaország, de kiesett Argentína is.

2019.06.02 12:27:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon pénteken befejeződött a csoportkör. A hat csoport első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vasárnaptól a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmet. A vb első szakasza után két hibátlan csapat maradt a mezőnyben, Franciaország és Uruguay, ugyanakkor Ukrajna, Olaszország, Szenegál és Japán is veretlenül jutott tovább.  

2019.06.01 05:48:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A decemberi U20-as vb-n parádézott, felgyorsult a világ talán legerősebb juniorbajnokságának szintjére, és jövőre már a felnőttválogatottban bizonyítana. Az év ifjúsági korú magyar jégkorongozójának választott, az USHL-es Madison Capitols gárdájában edződő Papp Kristóffal beszélgettünk.