Öttusa: Kállai Ákos női kapitány értékelése a junior Eb-sikerekről

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.20. 08:44
Címkék
Guzi Blanka két éve váltott a kézilabdáról az öttusára, első világversenyén, a barcelonai junior Eb-n pedig mindjárt ezüstérmet nyert egyéniben és aranyat a csapattal.

Arday Attila –utanpotlassport.hu„Soha nem járt még világversenyen, két éve jött a kézilabdából, beesett ebbe a sportágba, de az akarata, elszántsága nagyon előremutató. Semmi terhet nem szabad rá tenni – így mutatta be Kállai Ákos női szövetségi kapitány Guzi Blankát a barcelonai junior Eb előtt néhány nappal. Keddi fantasztikus sikere, egyéni ezüstje és csapataranya után pedig így beszélt róla:Arday Attila –utanpotlassport.hu„Soha nem járt még világversenyen, két éve jött a kézilabdából, beesett ebbe a sportágba, de az akarata, elszántsága nagyon előremutató. Semmi terhet nem szabad rá tenni – így mutatta be Kállai Ákos női szövetségi kapitány Guzi Blankát a barcelonai junior Eb előtt néhány nappal. Keddi fantasztikus sikere, egyéni ezüstje és csapataranya után pedig így beszélt róla:

– A vívása eleinte gyenge volt, de aztán átlendült a nehézségeken, mintha évek óta ott lenne a nagy versenyeken. Nem volt megilletődve a kombinált számban sem, magabiztosan versenyzett. Bizakodásra van okunk, de elbizakodottságra nincs, hiszen ez most egy kiugró eredmény tőle, a jövőben viszont az a lényeg, hogy stabilizálni tudja a teljesítményét, fizikailag és szellemileg. Nem szabad terhet rakni rá, elvárni tőle, hogy mindig így szerepeljen."

A 2., a 4. és a 11. hely külön-külön és együtt is értékes
A 2., a 4. és a 11. hely külön-külön és együtt is értékes

A 2., a 4. és a 11. hely külön-külön és együtt is értékes

Kállai Ákos leginkább Gulyás Michelle-től várta, hogy a legjobb hat közé kerüljön, és benne sem kellett csalódnia, a negyedik helye felettébb előkelő ifjúsági korát tekintve. Ő még a múlt heti ifi Eb-n is ott lehetett volna, de érdemes volt az eggyel nagyobbak között bevetni, még úgyis, hogy influenza, majd lábközépcsont-gyulladás után próbált formába kerülni.

Kalincsák Esztert négy térdműtét (!) után a tizenötbe várta a szakvezető, tizenegyedik lett, így az ő eredménye is beleszámított a csapatba és jól is jött. Kiss Virágé esett így ki, aki a huszonnegyedik helyen végzett.

„Csak az tudott most jól szerepelni, aki jól vívott, jól úszott, jól kombizott – mondta Kállai Ákos. – Ezen a lovaspályán nem lehetett hibázni, ott mi adtunk néhány pontot az ellenfeleknek. Van viszont potenciál a csapatban, két-három olyan versenyző, akire lehet építeni. Még azt is elviselte az együttes, hogy Simon Sarolta, aki zseniálisan vív, sérülés miatt nem indulhatott."

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik