HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.19 15:39 Frissítve: 2019.01.19 15:40

Öttusa: január végén rendezik a Peridot nemzetközi felnőttversenyt

Január 28. és 31. között rendezik Budapesten a Peridot felnőtt fedett pályás nemzetközi öttusaversenyt, amely a sportág hagyományos idénynyitója. Az esemény nemcsak a felnőtt, hanem az ifjúsági és junior utánpótlás szövetségi kapitányok számára is kitűnő lehetőséget nyújt, hogy felmérjék, versenyzőik hol tartanak a felkészülésben.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huÉvek óta Budapesten rendezik meg a sportág egyik legrangosabb évadnyitó versenyét, a Peridot fedett pályás nemzetközi viadalt, melyen rendre erős nemzetközi mezőny gyűlik össze. Ez előreláthatólag idén sem lesz másképp. Az esemény alkalmat teremt arra, hogy az utánpótlás szövetségi kapitányok feltérképezzék, versenyzőik mennyire felkészültek.

Szép Balázs kiugróan szerepelt a tavaly Peridot versenyen  Forrás: utanpotlassport.hu

Szép Balázs kiugróan szerepelt a tavalyi Peridot versenyen  •  Forrás: utanpotlassport.hu

Szloboda József, az ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya egyelőre nem tudott neveket elárulni azzal kapcsolatban, hogy kik indulnak a kétnapos viadalon. Erre vonatkozó elképzeléseit először egyeztetni kívánja a felnőttek szövetségi kapitányaival, Martinek Jánossal (felnőtt- és junior férficsapat), valamint Kállai Ákossal (felnőtt- és junior női csapat). Annyit azért elárult, hogy a lányoknál lát több esélyt a nagyobb számú részvételre. Elsősorban olyanokat szeretne nevezni, akik a tavalyi világ- és Európa-bajnokságon is részt vettek.

„Elsődleges cél a tapasztalatszerzés, a versenyzési lehetőség biztosítása, de leginkább az, hogy lássuk, ki hol áll a téli alapozásban és melyik versenyszámokon kell többet dolgoznunk. Számukra az igazi megmérettetés február vége-március elején kezdődik majd, amikor az első válogatóversenyeket tartjuk” – magyarázta a kapitány.

Más a helyzet a juniorok esetében, ahol az eseményen való részvétel – az országos juniorbajnoksággal együtt – már egyben válogatóverseny az Európa- és világbajnokságra is. Kállai Ákos megjegyezte, hogy a lányok felnőtt korosztálya kissé „hiányos” abban a tekintetben, hogy jelenleg nincs elegendő juniorkorú versenyző, akik fel tudnák venni a küzdelmet a felnőttekkel. Ezért lehetőséget kell nekik biztosítani a felzárkózáshoz, amire a Peridot kitűnő alkalmat nyújt.

„Csak azok nem vesznek részt a Peridoton, akik sérültek vagy betegek, de tudomásom szerint most mindenki egészséges és harcra kész” – közölte a kapitány.

A várható eredményekkel kapcsolatban Kállai így nyilatkozott:

„Bármennyire is jól sikerül a junior lányoknak ez a megmérettetés, azért tudni kell, hogy január végén még csak az alapozó időszak második felében tartunk, tehát senkitől nem várunk el kiugró eredményt. Ezzel reményeink szerint levesszük a vállukról a terhet, így mindenki túl tud lépni saját korlátain.”

Martinek János férfikapitány szintén fontosnak látja a Peridoton való részvételt, két okból is. Egyrészt kitűnő lehetőséget nyújt arra, hogy a fiatal versenyzők a felnőttek mezőnyében megfelelő tapasztalatokat szerezzenek, másfelől az sem kizárt, hogy egy-egy versenyző kiugró teljesítménye folytán bekerüljön a felnőttek közé, ahogyan azt Szép Balázs is tette a tavalyi év folyamán.

A kapitány elárulta, hogy a fiúk számára még csak a Peridot után jön a java.

„Az igazi megmérettetés az első válogatóverseny, a junior országos bajnokság lesz, ahol az első tíz helyezett lengyelországi nemzetközi versenyen vehet részt nem sokkal az Eb előtt.”

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.21 18:21:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nyártól a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatát erősíti a 20 éves ifj. Rosta Miklós. A korosztályos válogatott beállós alig várja már a bemutatkozást a Tisza-parti együttesben, amelyben édesapja korábbi mezszámát viselheti szeptembertől.

2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.