Öttusa: hatodik lett a magyar leányváltó a junior Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.04. 17:54
Címkék
A második napon is hatodik hely jutott a magyar küldöttségnek a Lengyelországban zajló junior öttusa Európa-bajnokságon. A leányváltók versenyében a Guzi Blanka, Kállai-Simóka Dóra páros a pazar vívás és a pocsék úszás után a hatodik helyen végzett.

Hétfőtől vasárnapig a lengyelországi Dronzkówban rendezik a juniorkorú öttusázók Európa-bajnokságát. A nyitó napon a hatodik helyen futott be a Pataki Balázs, Turbucz Anna összeállítású magyar mixváltó, kedden pedig a leánystafétán volt a sor, hogy bemutatkozzék a kontinensviadalon.Pataki Balázs, Turbucz Anna összeállítású magyar mixváltó, kedden pedig a leánystafétán volt a sor, hogy bemutatkozzék a kontinensviadalon.

Guzi Blankáéknak a vívás még jól ment
Guzi Blankáéknak a vívás még jól ment

Guzi Blankáéknak a vívás még jól ment

Roppant biztatóan kezdett a Guzi Blanka és Kállai-Simóka Dóra alkotta kettős, a magyar lányok a vívás után a tízfős mezőny élén álltak. Az úszószámban viszont egyszer csak elillantak az (arany)éremesélyek, ugyanis Guziék a mezőny végére kerültek.

A hátralévő lovas-, illetve kombinált számban valamelyest sikerült kozmetikázni az eredményen, s ennek nyomán, csakúgy, mint egy nappal korábban Patakiék, a lányok is hatodikként szaladtak be a célba.

Szerdán a fiúváltókkal, magyar részről Katona Bálint és Salga Gergő szereplésével folytatódik a dronzkówi korosztályos Európa-bajnokság.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik