Öttusa: fiatalokra épít Martinek János a székesfehérvári felnőtt Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.17. 13:20
Címkék
Ha Szép Balázs elengedi végre a márciusi bravúrbronzát, ha Regős Gergely nem engedi elszabadulni magában a poklot, a székesfehérvári felnőtt Eb-n bármi megtörténhet a fiatalokkal is. Erről Martinek János szövetségi kapitány beszél a férfiversenyzők szerdai bemutatkozása előtt.

A. A.–utanpotlassport.huTinédzsert és a juniorok közül éppen kinövő felnőtteket is bevet Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya a székesfehérvári felnőtt Európa-bajnokságon. A szakvezető az előzetes tervhez képest is több lehetőséget tud adni fiataloknak, mivel az egyéni vb-ezüstérmes Kasza Róbert combsérülés miatt nem állhat rajthoz.A. A.–utanpotlassport.huTinédzsert és a juniorok közül éppen kinövő felnőtteket is bevet Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya a székesfehérvári felnőtt Európa-bajnokságon. A szakvezető az előzetes tervhez képest is több lehetőséget tud adni fiataloknak, mivel az egyéni vb-ezüstérmes Kasza Róbert combsérülés miatt nem állhat rajthoz.

Az erősebb nem számára szerdán kezdődik a küzdelem a váltóversennyel, pénteken az egyéni selejtezőjüket, vasárnap az egyéni döntőjüket tartják. Szerdán a tizennyolc éves Szép Balázs a hat évvel idősebb Fröhlich Tamással alkot egy párost, míg az egyéni selejtezőt (Marosi Ádám és Demeter Bence mellett) a huszonkét éves Regős Gergely és Bereczki Richárd várhatja.

Szép Balázs idővel az első helyre is jó lehet, ha magában rendet tesz
Szép Balázs idővel az első helyre is jó lehet, ha magában rendet tesz

Szép Balázs idővel az első helyre is jó lehet, ha magában rendet tesz

„Balázs az év elején a Los Angeles-i felnőtt világkupa-versenyen szerzett bronzéremmel kiérdemelte, hogy részt vehessen a felnőtt Európa-bajnokságon. Itt felelősség nélkül, a tapasztalatszerzésért versenyezhet. Los Angeles még mindig rajta ül, nehezen tudja elengedni, közben viszont szükség van rá, hogy felnőttmezőnyben induljon, mert utána a saját korosztálya könnyebb lehet" – mondja Martinek János a tinédzserről, aki a vk-bronz óta alighanem túl magasra teszi maga előtt a mércét.

Bereczki Richárd váltóban indult volna, de Kasza Róbert sérülésével az egyéniben szerepelhet, így pedig Fröhlich Tamás elsőszámú tartalékból előlépett váltóemberré, Balázs társa lesz.

„Ők ketten nagyon erősek a kombinált versenyszámban, ha minden összejön, érmet is nyerhetnek, a vívás a döntő. Itt minél több tapasztalatot gyűjtenek, annál jobbak lesznek – véli a kapitány. – Egyéniben Regős Gergelynél néha elszabadul a pokol, ha pedig idegből vív, az nem megy, technikából képes jól megoldani ezt a számot. Idén a cél az, hogy felvegye a ritmust a felnőttek között, de bármit elérhet, a szófiai világkupaversenyen hetedik lett, az asztanai világkupadöntőn hatalmasat nyújtott a kombinált számban és így jött fel a kilencedik helyre. Bereczki Richárd lelkes, hajtós gyerek, tőle tisztes helytállást várok, először is a döntőbe jutásért kell megküzdenie.”

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik