Öttusa: ezüstérmet szerzett az U17-es leányváltó

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.15. 16:56
Címkék
Az Ürögi Zsófia és Dulai Kinga alkotta leány váltó második helyen végzett a litvániai korosztályos öttusa Európa-bajnokságon. A váltók versenyszámaival véget ért az egy hetes kontinensviadal.

u17ö
u17ö

Az U17-es válogatott tagjai összesen négy alkalommal álltak az Eb dobogóján • Forrás: Öttusaszövetség/Facebook

u17ö
u17ö

Az U17-es válogatott tagjai összesen négy alkalommal álltak az Eb dobogóján  •  Forrás: Öttusaszövetség/Facebook

A kaunasi U17-es és U19-es öttusa Európa-bajnokság zárónapján nyolc magyar fiatal részvételével négy váltó versenyeit rendezték. Az U17-es lányok mezőnyében Ürögi Zsófia Dulai Kingával indult, és nagyszerű úszás után rögtön az első helyen találta magát. A kombinált számban azonban nem sikerült megtartani előnyüket, mert az orosz páros majdnem húsz másodperccel teljesítette gyorsabban a távot a többieknél, ezáltal összesítésben tíz ponttal a magyarok elé került, akik így ezüstérmesek lettek. A bronzérmet a britek nyakába akasztották.

Az U17-es fiú váltóban Marosvári Ádám és Tamás Botond három ponttal megelőzve a lengyeleket negyedik helyen zárta az Európa-bajnokságot. A fiúk a laser runban is negyedikek lettek, a dobogó azonban nem került közel hozzájuk, a győztes oroszok után második franciák és harmadik fehéroroszok is magabiztos előnnyel végeztek a magyarok előtt.

u19ö
u19ö

Az U19-esek Erdős Rita és Viczián Bencze lévén két egyéni aranyat szereztek Kaunasban  •  Forrás: Öttusaszövetség/Facebook

A velük egy korosztályban induló mix váltó, Basa Lili és Páczai Dávid személyében kiválóan rajtolt. 2:00.41-es időeredményük úszásban a döntő legjobbjának bizonyult, a kombinált számban viszont a németeknek minden összejött, egészen a dobogó legfelső fokáig tornázták magukat, és egy picit bosszantó, hogy végül a fehéroroszok és az oroszok is a magyar tinédzserek elé kerültek, akik így végül lemaradtak az éremről, negyedikként zártak.

Kállai-Simóka Nóra és Katona Bence U19-es vegyes váltója a kilencedik helyen végzett a fináléban. A fiatal párosnak a vívása volt az, amit nem érhet panasz, a mezőny második legjobb eredményét érték el. Lövészetben és futásban azonban tizenegyedik pozíciót szereztek, így lett végül középmezőny a tizenöt országot felvonultató döntő végére.

A Szloboda József szövetségi kapitány vezette magyar küldöttség összességében kiválóan szerepelt a litvániai Európa-bajnokságon. Viczián Bence és Erdős Rita az U19-esek között egyéniben, az U17-es lányok (László Beáta, Tóth Dorka Sára, Dobronyi Dorina) csapatban ünnepelhettek aranyérmet. Az U19-es leánycsapat ezüst-, az U17-es Gáll András egyéni, míg a fiú csapat bronzérmet szerzett.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik