utanpotlassport.hu 2018.09.29 14:51 Frissítve: 2018.09.29 14:57

Öttusa: beugróként utazhat Buenos Airesbe Bőhm Csaba

„Teljesen zavarba jöttem” − reagált Bőhm Csaba, amikor megtudta, hogy minden bizonnyal indulhat az ifjúsági olimpián. A nemzetközi szövetség (UIPM), illetve az ifjúsági olimpia szervezőbizottságának hivatalos válasza ugyan még nem érkezett meg, komoly esély van rá, hogy a Kőbánya SC öttusázója Tamás József szerencsétlen sérülése okán versenyzhet Buenos Airesben.

Leiner Soma - utanpotlassport.huRengeteg sporttörténelmi példát hozhatunk a „beugróként” szereplésre. Felszabadító érzés az utolsó pillanatban, teher hiányában belecsöppeni a küzdelembe, és ez sokszor hoz csodás sikereket. Legyen szó a dán labdarúgók 1992-es Európa-bajnoki győzelméről, vagy az U17-es leány strandkézilabda-válogatottunk tavalyi világbajnoki aranyérméről.

Bőhm Csaba minden bizonnyal ott lesz az ifjúsági olimpián

Bőhm Csaba minden bizonnyal ott lesz az ifjúsági olimpián

Bőhm Csaba, a Kőbánya SC öttusázója kis túlzással a pokolból került  a mennybe, hiszen a szövetség nem őt, hanem Tamás Józsefet nevezte az ifjúsági olimpiára. A fehérvári sportoló azonban súlyos sérülést szenvedett a lengyelországi U24-es Európa-bajnokság váltóversenyén, porcleválás miatt a műtét is elkerülhetetlennek bizonyult. A szerencsétlen esetet követően került ismét előtérbe Geleta Balázs tanítványa, akit két nappal a határidő lejárta előtt neveztek be a Buenos Aires-i játékokra.

„Éppen iskolai kiránduláson voltam, amikor edzőm telefonált, hogy Tamás József megsérült. Akkor azt mondta, kezdjek lelkiekben készülni arra, hogy lehet, én indulok az olimpián, de még nem száz százalék. Már aznap többen kerestek, a sportkórházból is hívtak, s mikor kiderült, hogy Jocit műteni kell, beneveztek. Először teljesen zavarba jöttem, persze boldog voltam, de volt bennem kis félelem, hiszen hosszabb pihenőt követően mindössze három hete edzek. Az öröm azonban mindent felülír, úgy érzem, teher nélkül versenyezhetek Buenos Airesben” − meséli Bőhm.

Noha Fábián László, a MOB sportigazgatója honlapunknak adott tájékoztatásában hangsúlyozta, a nemzetközi szövetség (UIPM), illetve az olimpia szervezőbizottságának hivatalos válaszáig nem vehetjük biztosra a 18 esztendős öttusázó szereplését, Szloboda József utánpótlás-kapitány szerint 98 százalék az esély az indulására. Természetesen a versenyző és edzői is abban a reményben készülnek, hogy október második napján elutazhatnak Dél-Amerikába. De ha így is lesz, a kérdőjelek sora nem ér véget...

„A nevezésen túl pisztolyom elfogadtatása jelent gondot. Két lehetőség van: vagy engedélyezik a saját fegyverem használatát, vagy kint kapok egyet, amihez lesz két hetem alkalmazkodni. Bárhogy alakul, nagyon készülünk a megméretésre, a sérülések miatt két hónaposra nyúlt a pihenőm, de legalább sikerült feltöltődnöm. Jelenleg pedig teljes gőzzel dolgozunk,  atlétikai versenyen is indultam már, egészen jó időt futottam. Bizakodom, de az is fontos, hogy elkerüljük a túlterhelést, és az ebből fakadó sérüléseket.”

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.