HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.17 12:56 Frissítve: 2018.04.17 13:05

Ökölvívás: 16 magyar indul az ifjúsági Európa-bajnokságon

Amióta a sport világának némely szeletében emberi zsűri dönt sportolók sorsáról, többnyire igen nehéz, sőt kifejezetten bátor tett is jósolni egy-egy nagy verseny, egy-egy mérkőzés végkimenetelét illetően. A szubjektív szűrőn kénytelen-kelletlen átesők közé tartoznak az ökölvívók is, akiknél különösen fogós feladat jövendölni, vagy akár csak saccolni is, hogy ki nyer, avagy – az iménti gondolatmenethez igazítva a kérdést – kit hoznak ki nyertesnek a pontozók. Kezdődik a bokszolók ifjúsági Eb-je Olaszországban.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Az ifjúsági korosztályba tartozó ökölvívók szerdától egy héten át zajló itáliai Európa-bajnoksága előtt célszerű igen óvatosan fogalmazni a magyar esélyeket illetően. Tudniillik az a győzelem, amely a kötelek között születik meg, még egyáltalán nem biztos, hogy a pontozólapokon is visszaköszön. S mivel ebben a sportágban a sportdiplomácia terén  jó ideje bizony nem vagyunk túl erősek, kevésbé finomkodva: nincs ráhatásunk a döntnökökre, bizony ki vagyunk-leszünk szolgáltatva az ítészeknek a 17-18 esztendősek itáliai kontinensviadalán is. Mondhatni: a sikerhez arra is szükségünk lenne, hogy a pontozók szeressék, na jó: legalább értékeljék a  mieinket úgy és annyira, hogy ha a ringben egy magyar tényleg jobb az ellenfelénél, az tükröződjék vissza az eredményben is.

A lányoktól több érmet is remél a szövetségi kapitány Forrás: boxing.hu

A lányoktól több érmet is remél a szövetségi kapitány  •  Forrás: boxing.hu

Ráadásul nem egy szokványos „sima” ifi Eb az idei, amelyet amúgy első alkalommal rendeznek meg koedukált formában, vagyis a fiúknak és a lányoknak is ugyanazon a színhelyen, nevezetesen most az Adriai-tenger partján fekvő kies Roseto degli Abruzziban. Az esemény különlegessége, ha úgy tetszik, egyedi nehézsége ezúttal abban rejlik, hogy csakis az itáliai Európa-bajnokságon lehet kvótát szerezni, s kijutni egyenesen az októberi argentínai ifjúsági olimpiára. Mi több: a Buenos Aires-i repülőjegyet kizárólag az egyes súlycsoportok – a fiúknál az összesé, a lányoknál négy kategória (51, 57, 60 és 75 kg) – győztesei kaphatják meg, tehát aki nem aranyérmes, az, eltekintve a mindig létező kiskapuktól, az egyedi meghívásoktól, az őszi ötkarikás csúcstalálkozón nem szállhat majd ringbe.

Ezzel nagyjából talán érzékeltettük is, mekkora bravúr lenne, vagy akár kisebbfajta csodával érne fel, ha magyar tinédzser kezét emelnék a magasba valamelyik kategória döntője után…

Mégsem nem adják fel előre a mieink, a nyolc fiú és a nyolc lány, egyaránt erről biztosította honlapunkat a hátország mindkét érintett szövetségi kapitánya, ifj. Balzsay Károly és Kovács Mária. Ám a fiúk szakvezetője rögtön előrebocsátotta: „Pokolian nehéz lesz! Csaknem negyven országból indulnak a legjobbak, óriási mezőnyben próbálunk helyt állni annak tudatában, hogy bizonyosan csak az Európa-bajnokok szerepelhetnek ősszel Argentínában” – mondta az egykori nagyszerű ökölvívóból lett kapitány.

„Nálunk is nagyon nehéznek ígérkezik az ifi olimpiai kvalifikáció, kész őrület lesz ez az Eb – szolgált előrejelzéssel a szintén jeles bokszolói múlttal bíró Kovács Mária, aki hozzáfűzte: - Ezzel együtt, ha aranyat nem is, de több dobogós helyet várok a lányoktól...”

A MAGYAR CSAPAT
Fiúk. 49 kg: Bernáth Attila. 52 kg: Borsos Tamás. 56 kg: Báki Alex. 60 kg: Danyi Dániel. 64 kg: Rostás Armandó. 69 kg: Barbosu Konstantin. 75 kg: Kóczián Dávid. Plusz 91 kg: Fehér Koppány
Leányok. 48 kg: Monostori Lídia. 51 kg: Lakotár Hanna. 54 kg: Kondákor Emília. 57 kg: Matesz Viktória. 60 kg: Hámori Luca. 64 kg: Szabó Réka. 69 kg: Ambrus Viktória. 75 kg: Petrovics Gabriella

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.