HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.17 12:56 Frissítve: 2018.04.17 13:05

Ökölvívás: 16 magyar indul az ifjúsági Európa-bajnokságon

Amióta a sport világának némely szeletében emberi zsűri dönt sportolók sorsáról, többnyire igen nehéz, sőt kifejezetten bátor tett is jósolni egy-egy nagy verseny, egy-egy mérkőzés végkimenetelét illetően. A szubjektív szűrőn kénytelen-kelletlen átesők közé tartoznak az ökölvívók is, akiknél különösen fogós feladat jövendölni, vagy akár csak saccolni is, hogy ki nyer, avagy – az iménti gondolatmenethez igazítva a kérdést – kit hoznak ki nyertesnek a pontozók. Kezdődik a bokszolók ifjúsági Eb-je Olaszországban.

HIRDETÉS

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Az ifjúsági korosztályba tartozó ökölvívók szerdától egy héten át zajló itáliai Európa-bajnoksága előtt célszerű igen óvatosan fogalmazni a magyar esélyeket illetően. Tudniillik az a győzelem, amely a kötelek között születik meg, még egyáltalán nem biztos, hogy a pontozólapokon is visszaköszön. S mivel ebben a sportágban a sportdiplomácia terén  jó ideje bizony nem vagyunk túl erősek, kevésbé finomkodva: nincs ráhatásunk a döntnökökre, bizony ki vagyunk-leszünk szolgáltatva az ítészeknek a 17-18 esztendősek itáliai kontinensviadalán is. Mondhatni: a sikerhez arra is szükségünk lenne, hogy a pontozók szeressék, na jó: legalább értékeljék a  mieinket úgy és annyira, hogy ha a ringben egy magyar tényleg jobb az ellenfelénél, az tükröződjék vissza az eredményben is.

A lányoktól több érmet is remél a szövetségi kapitány Forrás: boxing.hu

A lányoktól több érmet is remél a szövetségi kapitány  •  Forrás: boxing.hu

Ráadásul nem egy szokványos „sima” ifi Eb az idei, amelyet amúgy első alkalommal rendeznek meg koedukált formában, vagyis a fiúknak és a lányoknak is ugyanazon a színhelyen, nevezetesen most az Adriai-tenger partján fekvő kies Roseto degli Abruzziban. Az esemény különlegessége, ha úgy tetszik, egyedi nehézsége ezúttal abban rejlik, hogy csakis az itáliai Európa-bajnokságon lehet kvótát szerezni, s kijutni egyenesen az októberi argentínai ifjúsági olimpiára. Mi több: a Buenos Aires-i repülőjegyet kizárólag az egyes súlycsoportok – a fiúknál az összesé, a lányoknál négy kategória (51, 57, 60 és 75 kg) – győztesei kaphatják meg, tehát aki nem aranyérmes, az, eltekintve a mindig létező kiskapuktól, az egyedi meghívásoktól, az őszi ötkarikás csúcstalálkozón nem szállhat majd ringbe.

Ezzel nagyjából talán érzékeltettük is, mekkora bravúr lenne, vagy akár kisebbfajta csodával érne fel, ha magyar tinédzser kezét emelnék a magasba valamelyik kategória döntője után…

Mégsem nem adják fel előre a mieink, a nyolc fiú és a nyolc lány, egyaránt erről biztosította honlapunkat a hátország mindkét érintett szövetségi kapitánya, ifj. Balzsay Károly és Kovács Mária. Ám a fiúk szakvezetője rögtön előrebocsátotta: „Pokolian nehéz lesz! Csaknem negyven országból indulnak a legjobbak, óriási mezőnyben próbálunk helyt állni annak tudatában, hogy bizonyosan csak az Európa-bajnokok szerepelhetnek ősszel Argentínában” – mondta az egykori nagyszerű ökölvívóból lett kapitány.

„Nálunk is nagyon nehéznek ígérkezik az ifi olimpiai kvalifikáció, kész őrület lesz ez az Eb – szolgált előrejelzéssel a szintén jeles bokszolói múlttal bíró Kovács Mária, aki hozzáfűzte: - Ezzel együtt, ha aranyat nem is, de több dobogós helyet várok a lányoktól...”

A MAGYAR CSAPAT
Fiúk. 49 kg: Bernáth Attila. 52 kg: Borsos Tamás. 56 kg: Báki Alex. 60 kg: Danyi Dániel. 64 kg: Rostás Armandó. 69 kg: Barbosu Konstantin. 75 kg: Kóczián Dávid. Plusz 91 kg: Fehér Koppány
Leányok. 48 kg: Monostori Lídia. 51 kg: Lakotár Hanna. 54 kg: Kondákor Emília. 57 kg: Matesz Viktória. 60 kg: Hámori Luca. 64 kg: Szabó Réka. 69 kg: Ambrus Viktória. 75 kg: Petrovics Gabriella

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

2018.10.09 19:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megsemmisítő vereséggel zárta a már biztos elitkörös U19-es leány labdarúgó-válogatottunk a hazai Európa-bajnoki selejtezőtornát: Turtóczki Sándor szövetségi edző tanítványai a csoportelsőségről döntő keddi összecsapáson 7−0-ra kaptak ki Finnország legjobbjaitól Üllőn.

HIRDETÉS
HIRDETÉS