Ökölvívás: népes mezőnyök a junior ob-n

Jancsó Kornél utanpotlassport.huJancsó Kornél utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.15. 17:31
Címkék
Tavalyelőtt Eger, a múlt évben Gyöngyös adott otthont a junior korosztályhoz tartozó bokszolóink országos bajnokságának, az idén pedig újfent a hevesi fővárosban csapnak össze a hazai bajnoki címekért a legkiválóbb 15-16 éves fiúk és leányok.

Eger, a magyar boksz egyik fellegvára vállalta magára a 2019-es junior ökölvívó ob-t. Nem kérdés, hogy avatott rendezőként– a honi sportági szövetséggel karöltve– az Egri Városi Sportiskola csapata, élénDorkó Péterszakosztályvezetővelzökkenőmentesen bonyolítja le a szerdától szombatig tartó ez évi utánpótlás-bajnokságot is, akárcsak legutóbb 2017-ben.Eger, a magyar boksz egyik fellegvára vállalta magára a 2019-es junior ökölvívó ob-t. Nem kérdés, hogy avatott rendezőként– a honi sportági szövetséggel karöltve– az Egri Városi Sportiskola csapata, élénDorkó Péterszakosztályvezetővelzökkenőmentesen bonyolítja le a szerdától szombatig tartó ez évi utánpótlás-bajnokságot is, akárcsak legutóbb 2017-ben.

Samu Ferenc (60 kg) címvédőként indul Egerben
Samu Ferenc (60 kg) címvédőként indul Egerben

Samu Ferenc (60 kg) címvédőként indul Egerben

Az előzetes nevezések alapján szép számmal lépnek majd ringbe mindkét nem versenyzői, a múlt esztendőhöz képest kifejezetten jelentős a mennyiségi növekedés. A 2018-as gyöngyösi ob-n 51 klub képviseletében 123-an léptek szorítóba, most 66 klub nevezte összesen 171 ifjú ökölvívóját, 43 lányt és 128 fiút.

„Eléggé jónak számít, nagy a mezőny, különösen a fiúké– értékelte a létszámmutatókat Ács József, a juniorválogatottak szövetségi kapitánya honlapunknak. – Amellett a minőség is garantált, majdnem minden súlycsoportban vannak válogatott kerettagok, indulnak ők is, köztük olyan húzónevek, mint például Zarándó Péter, Samu Ferenc, Buza Rafael. És a kötelek közé lépnek a feltörekvő tehetségek is, akik nyilván szeretnék beérni és megelőzni a rangsorban előttük állókat. Ezért is várok parázs csatákat több kategóriában is.”

A „bemelegítés” mindenesetre sikeresnek bizonyult, amennyiben a juniorválogatott tagjaként jó egy hete többen is érmekkel gazdagodva térhettek haza a csehországi Ustí nad Labemből, az Olimpiai Reménységek Versenyéről. Hárman– Buza Rafael (57 kg) és Buza Rómeó (52), továbbá Samu Ferenc (60) – tornagyőztesek lettek.

Tavaly a junior ob legjobbjának a lányoknál Dobos Rebekát, a fiúknál Kiss Leventét választották meg. Míg utóbbi már nem ismételhet, mivel az UTE 2002-es születésű kitűnősége „felöregedett” az ifik közé, a KSI 60 kilós címvédője idén Egerben akár duplázhat is.

Hogy így történik-e, szombat délutánra kiderül.

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik