HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.22 12:46 Frissítve: 2019.01.22 12:51

Ökölvívás: hölgyek három aranya Zomborban

Noha a válogatottak utazási programja még nem állt össze, klubszinten már megkezdték 2019-et a magyar bokszolók, akik közül a hölgyek bizonyultak frissebbnek. Utánpótlásunk több jeles képviselője is indult a hétvégi szerbiai női tornán, ahonnan hárman aranyéremmel térhettek haza.

Jancsó Kornél    utanpotlassport.hu Idén is Zombor adott otthont a szerbek hagyományos esztendőkezdő nemzetközi ökölvívó eseményének, a Nemzetek Kupájáért immár nyolcadik alkalommal kiírt tornának, amelyen szép számban képviseltették magukat magyar bokszklubok is. A kizárólag hölgyeket ringbe szólító elmúlt heti viadalon a nemzeti megoszlást tekintve 21 országból csaknem másfél száz amazon lépett szorítóba, s a csapatszintű értékelés szerint Magyarország a negyedik helyen végzett a medáltáblázaton a három aranynak, három ezüstnek és tizenkét bronznak köszönhetően.

Jónás Kornélia (piros szerelésben) remek boksszal kezdte az évet Forrás: dvscboxing.hu

Jónás Kornélia (piros szerelésben) remek boksszal kezdte az évet  •  Forrás: dvscboxing.hu

Az éremgyűjtemény mindenekelőtt a hátország reprezentánsainak érdeme, már csak azért is, mert a legfényesebb nyakba valót – a három aranyat – kivétel nélkül utánpótláskorú honfitársnőnk szerezte. Diadaluk értékéből mit sem von le, hogy kettőjüknek egyetlen sikeres mérkőzés is elegendőnek bizonyult a kategóriaelsőséghez az adott súlycsoport kevés számú indulója miatt. Ám példának okáért Dévényi Izabellnek két összecsapást is meg kellett nyernie ahhoz, hogy a zombori bajnokok közé kerüljön.

A balatonlellei Dévényi, aki tavaly a diákolimpia örökébe lépett Magyar Kupában diadalmaskodott a 48 kilósok között, Szerbiában a serdülők 54 kilogrammos súlycsoportjában állt a kötelek közé, s a hazaiak öklözője, Zeljana Szubotics pontozásos legyűrése után – a torna egyik legbravúrosabb győzelmeként – felülkerekedett orosz riválisán is. Karina Nyemjanovát ráadásul úgy verte meg, hogy ellenfelét a vezetőbíró a harmadik menetben leléptette.

A szintén serdülő Csorba Csenge, az egriek reménysége szerb bokszolót kapott ellenfélnek az 50 kilogrammosok kategóriájában. A hazai ring sem segített azonban, mivel az ifjú magyar egyhangú, 5-0-s pontozással simán nyert Szara Hornjakkal szemben.

A junioroknál a legkönnyebbeket felvonultató, 46 kg-os súlycsoportban Jónás Kornélia vitézkedett. Pedig nem  egyszerű feladat jutott neki, miután a csapatversenyben toronymagasan első kazahok egyik üdvöskéje, Szimbat Aljaszkar várt rá. A tavalyi serdülő Európa-bajnokságon 45 kg-ban ezüstérmes magyar tini azonban Zomborban is felvillantotta talentumát, s biztos, 4-1-es pontozással hirdették ki győzelmét.

Bokszutánpótlásunk mérlege még jobb is lehetett volna, ha például a 60 kilóban versenyző Varga Viktória nem az utóbb a torna legjobb juniorkorú bokszolójának megszavazott Szara Skapikkal kerül szembe azt követően, hogy feladásra kényszerítette a szintén szerb Klaudia Knyezevicset. Skapiktól 4-1-es pontozással kapott ki az egri ökölvívó.

További korosztályos híreink ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.