Ökölvívás: három magyar elődöntős a 15-16 évesek Eb-jén

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.14. 12:37
Címkék
Három honfitársunk térhet haza éremmel a 15-16 éves ökölvívók oroszországi Európa-bajnokságáról. A 13 lány és az ugyanannyi fiú súlycsoportban szombaton értek véget az előcsatározások, s akkor vált véglegessé, hogy a száznégy megszerezhető medálból Zuró Zsolt, Samu Ferenc Péter és Kiss Levente Hunor hozhat haza egyet-egyet.

Jancsó Kornélutanpotlassport.hu Mindkét nemnél ötvenkét éremnek kerestek, és szombat estére találtak is gazdát az idei korosztályos Eb szervezői Anapában, ahol a tizenhárom fiúbokszolónk közül hárman is dobogóra állhatnak majd az eredményhirdetéskor, bár hogy a díszemelvény melyik fokára léphetnek fel, arra csak a vasárnapi szünnapot követő hétfői elődöntők, és – remélve, hogy érdekeltek leszünk még akkor is - a keddi döntők adnak választ.Jancsó Kornélutanpotlassport.hu Mindkét nemnél ötvenkét éremnek kerestek, és szombat estére találtak is gazdát az idei korosztályos Eb szervezői Anapában, ahol a tizenhárom fiúbokszolónk közül hárman is dobogóra állhatnak majd az eredményhirdetéskor, bár hogy a díszemelvény melyik fokára léphetnek fel, arra csak a vasárnapi szünnapot követő hétfői elődöntők, és – remélve, hogy érdekeltek leszünk még akkor is - a keddi döntők adnak választ.

Tizenhárom fiú és hét lány képviseli a magyar színeket a junior ökölvívó Eb-n Oroszországban Forrás: boxing.hu
Tizenhárom fiú és hét lány képviseli a magyar színeket a junior ökölvívó Eb-n Oroszországban Forrás: boxing.hu

Tizenhárom fiú és hét lány képviseli a magyar színeket a junior ökölvívó Eb-n, Oroszországban  •  Forrás: boxing.hu

A negyeddöntős csaták mindenesetre nekünk egy kivétellel örömtelire sikeredtek, hiszen a négy nyerési esélyből csupán egy szállt el: Kapuvári Bálint jött le szomorúan a ringből, miután 46 kg-ban egyhangú pontozással kikapott a bolgárok serdülő Eb-ezüstérmesétől, Radoszlav Roszenovtól. A nagyobb tapasztalat győzött a rutintalansággal szemben, de a pécsi versenyző így is megmutatta, van jövője a kötelek között.

A szombat délutáni vereséget azonban már csupa magyar diadal követte: Zuró Zsolt, Samu Ferenc Péter és Kiss Junior Levente is nyert, ezzel pedig érmessé lépett elő az Európa-bajnokságon.

Zuró az 54 kg-ban ugyanolyan magabiztosan bokszolt, mint egy körrel korábban, s a csata kimenetele is ugyanaz lett: ő nyert pontozással, a Tápiómente Boksz Klub versenyzőjének szenvedő alanya pedig ezúttal a fehérorosz Alekszandr Lavruscsik volt, akit 5-0-val búcsúztatott.

A 60 kilós - és Kapuvárihoz hasonlóan pécsi - Samu Ferenc Péter az első menetben még csak kereste a megfelelő ritmust a nála jóval magasabbra nőtt Dawid Szmajdával szemben. Aztán meglelte, s a múlt évi serdülő Eb-n negyeddöntős magyar már nemcsak feltartóztathatatlanul ment előre, hanem egyre pontosabban is ütött, több sikeres kombinációval rukkolt elő, s miután a harmadik három percben a vezetőbírónak számolnia is kellett a lengyelre, nem lehetett kérdéses, ki jut tovább 5-0-val.

Mint ahogyan Kiss Hunor Levente esetében sem merült fel kétség, jól veszi-e az újabb akadályt is, amelyet szombaton Szaba Ahalaja személyében egy grúz vetélytárs testesített meg. A Madárfészek Akadémián pallérozódó újpesti talentum, aki a nyolcaddöntőben kiütéssel verte ír riválisát, a legjobb nyolc között újfent sziporkázott, s már az első menetben „matekórát tartatott” ellenfelének. Mivel pedig a rászámolásosdi ismétlődött, a negyediket követően a mérkőzésvezető döntő fölényt hirdetett és a harmadik menetben véget vetett a teljesen egyenlőtlen küzdelemnek.

Hétfőn tehát értük, hármukért szoríthatunk, hogy nyerjenek megint, s ne kelljen beérniük a bronzzal Anapában.

További korosztályos híreink ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik