Ökölvívás: éremhalmozó serdülők az EB-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.27. 14:42
Címkék
A címben foglalt számtani alapművelet szavakra lefordítva annyit tesz: lányaink öt, fiaink pedig nyolc, vagyis serdülőkorú bokszolóink együttesen tizenhárom érmet nyertek a bulgáriai Európa-bajnokságon! A vasárnapi szünnapot követően hétfőn következnek az elődöntők, kedden pedig a döntők, így ez utóbbi napon válik véglegessé, hogy milyen színösszetételű fémhalmazzal térhet haza Albenából a magyar csapat, s lesz-e arany a kollekcióban.

Jancsó Kornél –utanpotlassport.huMinden várakozást felülmúlóan teljesítettek már eddig is legjobb 13-14 esztendős ökölvívóink a bolgár tengerparton zajló korosztályos Eb-n, ahol a vasárnapi szünnapot követően további "tartalommal" tölthetik meg a nem kevesebb, mint 13 medálból álló gyűjteményt. Bizonyos, hogy nem mind a 13lesz bronz, miután az már szombaton eldőlt, hogy Jónás Kornélia az aranyért léphet a kötelek közé, egy orosz ellenféllel szemben. A 45 kilós kiválóság az elődöntőben egy ukrán bokszolót vert egyhangú pontozással, és a keddi finálét követően legrosszabb esetben is ezüstérmesként hagyhatja majd maga mögött a kies Albenát.Jancsó Kornél –utanpotlassport.huMinden várakozást felülmúlóan teljesítettek már eddig is legjobb 13-14 esztendős ökölvívóink a bolgár tengerparton zajló korosztályos Eb-n, ahol a vasárnapi szünnapot követően további "tartalommal" tölthetik meg a nem kevesebb, mint 13 medálból álló gyűjteményt. Bizonyos, hogy nem mind a 13lesz bronz, miután az már szombaton eldőlt, hogy Jónás Kornélia az aranyért léphet a kötelek közé, egy orosz ellenféllel szemben. A 45 kilós kiválóság az elődöntőben egy ukrán bokszolót vert egyhangú pontozással, és a keddi finálét követően legrosszabb esetben is ezüstérmesként hagyhatja majd maga mögött a kies Albenát.

A Balmaz Boxing SE ökölvívója, Jónás Kornélia és edzője
A Balmaz Boxing SE ökölvívója, Jónás Kornélia és edzője

A Balmaz Boxing SE ökölvívója, Jónás Kornélia és edzője

Amelynek sportcsarnokában hölgyrészlegünkből mégnégyen állhatnak fel a dobogóra az eredményhirdetéskor, egyarántbronzérmesként, név szerintBogdán Dorina (39 kg), Varga Viktória (60 kg), Kovács Petra (67 kg) és Csete Beatrix (70 kg).

A fiúk a lányokat is felülmúlóan álltak helyt a ringben, nyolcan is elődöntősök lettek az Eb-n. Valamennyien érdekeltek tehát a hétfői programban, másnap pedig – az eddigi teljesítményeket véve alapul - közülük akár többen is az Európa-bajnoki címért verekedhetnek meg súlycsoportjukban a zárónapon.

Különösen mély benyomást tehetett a piros-fehér-zöld sikerekért szorítókra Balogh László (40 kg), és a szintén két magabiztos győzelmet maga mögött tudó Váry Tamás (41,5 kg), Konkoly Lorenzó (46 kg), Buza Rafael (48 kg), Horváth Máté (59 kg) és Puporka Ádám (65 kg), de kellemes meglepetést szerezhet a két felső kategóriás, Szendi Attila (80 kg) és Balogh Péter (105 kg) is.

Hétfő estére okosabbak leszünk, addig bizakodjunk bátran, hogy Jónás Kornéliához a fiúk közül is csatlakoznak jó páran: remélhetően akadnak majd kedden célba érő "aranyifjak" is...

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik