Ökölvívás: Bernáth Attila ifjúsági Európa-bajnok!

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.25. 19:42
Címkék
Európa-bajnok lett Bernáth Attila! A 49 kilogrammos, 18 esztendős magyar bokszoló az olaszországi ifjúsági kontinensviadal szerdai döntőjében simának mondható meccsen, 5-0-s pontozással győzte le az orosz Dmitrij Batjajt, ezzel a tavalyi ezüst után aranyérmet nyert kategóriájában.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A hajdúhadházi Bernáth Attila, a Debreceni VSC kivételes tehetsége mostantól ifjúsági Európa-bajnoknak vallhatja magát, miután a tavalyi második helye után idén meg sem állt a dobogó tetejéig a 17-18 évesek idei kontinensviadalán, a legkönnyebbek súlycsoportjában.Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A hajdúhadházi Bernáth Attila, a Debreceni VSC kivételes tehetsége mostantól ifjúsági Európa-bajnoknak vallhatja magát, miután a tavalyi második helye után idén meg sem állt a dobogó tetejéig a 17-18 évesek idei kontinensviadalán, a legkönnyebbek súlycsoportjában.

 

Az eredményhirdetés boldog pillanata
Az eredményhirdetés boldog pillanata

Az eredményhirdetés boldog pillanata

 

Valóságos haditettet hajtott végre az ifjú legény, aki mindenkit móresre tanítva jutott el a szerdai fináléig, hogy aztán ott is háromszor háromperces kioktatásban részesítse aktuális ellenfelét, az amúgy kiváló Dmitrij Batjajt. Az orosznak azonban hiába volt helyén a szíve, próbált gyenge pontot lelni Attilán, próbálkozása mindvégig hiábavalónak bizonyult.

Talán még az első menetben vette fel úgy-ahogy a kesztyűt érdemben a mi legényünkkel, aki azonban a megfelelő ütéstáv „beállítása” után, kettős fedezékből rendre talált, míg az orosz vagy a magyar kesztyűit, vagy a levegőt csépelte gyengécske válaszként Bernáth pofonjaira.

A második menetben sem sokat változott az ütközet képe, legfeljebb annyiban, hogy Bernáth egyre súlyosabb ütésekkel zilálta szét riválisa védelmét, s jó két perc elteltével már a mérkőzésvezetőnek is akadt érdemi teendője: számolt az oroszra! El is halkult az ellentábor, a „Rosszija, Rosszija!” rigmust egyre erőteljesebben váltotta fel, majd nyomta is el a „Magyarok, magyarok!” csatakiáltás. A nézőtéren összesereglett honfitársaink, javarészt az Eb-n szerepelt csapattársak alkalmi kórusa mind hangosabban drukkolt Attilának, aki egy pillanatra sem engedett ki, hanem fokozva a tempót újabb pörölyszerű csapásokat vitt be. Akadt is dolga előbb a mérkőzésvezetőnek, majd a ringorvosnak, mindkétszer az orosz orra vérét kellett elállítani. Merthogy Bernáth ménkű nagy pofonjai rendre célt értek, és felettébb hatásosnak bizonyultak.

Olyannyira, hogy a harmadik menet első harmada táján újfent matekóra következett, a tízig tartó számolás után pedig végképp megszűnt minden kétely, hogy vajon magyar Európa-bajnokot avatnak-e a 49 kg-ban. Az összecsapás hajrájában, miközben szólt a „Ria, Ria, Hungária!”, meg a „Szép volt, Atti!”, a magyar fiú örömbokszot mutatott be, elhajlásokkal, oldaltánccal, sasszézással, mert ő is tudta, sőt ő tudta igazán, hogy a 2017-es ezüstöt ezúttal Európa-bajnoki aranyra váltotta.

Bernáth Attila 5-0-ra nyert, s bár egy-két pontozó egy-egy menetet valamiért az orosznak ítélt, az összeredmény híven tükrözte vissza a rendkívül sima, sőt: fölényes magyar győzelem tényét. Csatlakozzunk mi is a magyar táborhoz: tényleg szép volt, Attila!

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik