HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.08 12:49 Frissítve: 2018.09.11 19:06

Nyílt vízi úszás: megvan az aranyérem a junior-vb-n!

Egy ezüst- és három bronzérem után a még hiányzó aranyat is megszerezte a magyar válogatott az izraeli Eilatban zajló junior nyílt vízi úszó-világbajnokságon. Az U16-osok mezőnyében simán győzött a Mihályvári-Farkas Viktória, Szimcsák Mira, Tabi Zoltán, Galyassy Szilárd összeállítású 4x1250 m-es váltó, míg az U19-esek mezőnyében a hatodik helyen zárták a mieink a számot.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.hu„Sosem volt még négy érmünk világbajnokságon” – mondta az elégedett szövetségi kapitány, Gellért Gábor a nyílt vízi junior-vb második napja után. A három dobogós helyet hozó (egy ezüst, két bronz) nyitó nap után pénteken Rohács Réka is a harmadik helyen csapott célba az U19-esek 10 km-es számában.

Az U16-os váltó utcahosszal győzött a junior vb utolsó napján Forrás: MÚSZ

Az U16-os váltó utcahosszal győzött a junior vb utolsó napján  •  Forrás: MÚSZ

Az arany azonban egyelőre hiányzott. Viszont még hátra voltak a 4x1250 m-es váltóversenyek, amelyeken Gellért sokat várt a fiataloktól.

Mint utólag kiderült, nem véletlenül. Az U16-osok mezőnyében a magyar csapat utcahosszal utasította maga mögé a komplett mezőnyt. Mihályvári-Farkas Viktória, Szimcsák Mira, Tabi Zoltán, Galyassy Szilárd összeállításban több, mint 40 másodperccel az ezüstérmes Egyesült Államok váltója előtt teljesítette a távot.

És a végén hiába próbálkoztak óvással az amerikaiak, ezt az aranyat már senki nem vehette el a mieinktől.

Kitettek magukért a nagyok is. Az U19-esek stafétája helyt állt a tizenkilenc csapatot felvonultató mezőnyben: Vas Luca, Fábián Milán, Gálicz Péter, Rohács Réka felállásban a hatodik helyen zárta a viadalt.

Ezzel véget ért a világbajnokság is, amelyet a magyar válogatott parádés szerepléssel, egy arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel előkelő helyen, az olaszokkal holtversenyben az éremtáblázat negyedik helyén zárt. A pontversenyben pedig az USA mögött a második helyen végzett.

ÉREMTÁBLÁZAT:

1. Egyesült Államok 2 2 -
2. Franciaország 2 1 -
3. Oroszország 1 2 1
4. MAGYARORSZÁG 1 1 3
Olaszország 1 1 3
5. Spanyolország 1 - -
6. Peru - 1 -

NYÍLT VÍZI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, EILAT (IZRAEL)
U16. 4x1250 m:
1. MAGYARORSZÁG (MIHÁLYVÁRI-FARKAS VIKTÓRIA, SZIMCSÁK MIRA, TABI ZOLTÁN, GALYASSY SZILÁRD), 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország
U19. 4x1250 m: 1. Franciaország (Catteau, Clusman, Pou, Roldan Munoz), 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország, …6. MAGYARORSZÁG (VAS LUCA, FÁBIÁN MILÁN, GÁLICZ PÉTER, ROHÁCS RÉKA)

További korosztályos hírek NYÍLT VÍZI ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS