HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.08 12:49 Frissítve: 2018.09.11 19:06

Nyílt vízi úszás: megvan az aranyérem a junior-vb-n!

Egy ezüst- és három bronzérem után a még hiányzó aranyat is megszerezte a magyar válogatott az izraeli Eilatban zajló junior nyílt vízi úszó-világbajnokságon. Az U16-osok mezőnyében simán győzött a Mihályvári-Farkas Viktória, Szimcsák Mira, Tabi Zoltán, Galyassy Szilárd összeállítású 4x1250 m-es váltó, míg az U19-esek mezőnyében a hatodik helyen zárták a mieink a számot.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.hu„Sosem volt még négy érmünk világbajnokságon” – mondta az elégedett szövetségi kapitány, Gellért Gábor a nyílt vízi junior-vb második napja után. A három dobogós helyet hozó (egy ezüst, két bronz) nyitó nap után pénteken Rohács Réka is a harmadik helyen csapott célba az U19-esek 10 km-es számában.

Az U16-os váltó utcahosszal győzött a junior vb utolsó napján Forrás: MÚSZ

Az U16-os váltó utcahosszal győzött a junior vb utolsó napján  •  Forrás: MÚSZ

Az arany azonban egyelőre hiányzott. Viszont még hátra voltak a 4x1250 m-es váltóversenyek, amelyeken Gellért sokat várt a fiataloktól.

Mint utólag kiderült, nem véletlenül. Az U16-osok mezőnyében a magyar csapat utcahosszal utasította maga mögé a komplett mezőnyt. Mihályvári-Farkas Viktória, Szimcsák Mira, Tabi Zoltán, Galyassy Szilárd összeállításban több, mint 40 másodperccel az ezüstérmes Egyesült Államok váltója előtt teljesítette a távot.

És a végén hiába próbálkoztak óvással az amerikaiak, ezt az aranyat már senki nem vehette el a mieinktől.

Kitettek magukért a nagyok is. Az U19-esek stafétája helyt állt a tizenkilenc csapatot felvonultató mezőnyben: Vas Luca, Fábián Milán, Gálicz Péter, Rohács Réka felállásban a hatodik helyen zárta a viadalt.

Ezzel véget ért a világbajnokság is, amelyet a magyar válogatott parádés szerepléssel, egy arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel előkelő helyen, az olaszokkal holtversenyben az éremtáblázat negyedik helyén zárt. A pontversenyben pedig az USA mögött a második helyen végzett.

ÉREMTÁBLÁZAT:

1. Egyesült Államok 2 2 -
2. Franciaország 2 1 -
3. Oroszország 1 2 1
4. MAGYARORSZÁG 1 1 3
Olaszország 1 1 3
5. Spanyolország 1 - -
6. Peru - 1 -

NYÍLT VÍZI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, EILAT (IZRAEL)
U16. 4x1250 m:
1. MAGYARORSZÁG (MIHÁLYVÁRI-FARKAS VIKTÓRIA, SZIMCSÁK MIRA, TABI ZOLTÁN, GALYASSY SZILÁRD), 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország
U19. 4x1250 m: 1. Franciaország (Catteau, Clusman, Pou, Roldan Munoz), 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország, …6. MAGYARORSZÁG (VAS LUCA, FÁBIÁN MILÁN, GÁLICZ PÉTER, ROHÁCS RÉKA)

További korosztályos hírek NYÍLT VÍZI ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS