HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.12 14:42 Frissítve: 2018.07.12 15:25

Kézilabda: már az aranyra is gondolnak a lányok az U20-as vb-n

Ötgólos sikerével az elődöntőbe jutott a magyar juniorválogatott a debreceni női U20-as kézilabda-világbajnokságon. A csapat két játékosát, Háfra Noémit és Pásztor Noémit kérdeztük az élesedő versenyről, a debreceni közönségről és a folytatásról is.

HIRDETÉS

Bruckner Vince – utanpotlassport.huAz előzetes célkitűzés, a szövetség által támasztott elvárás teljesítve. Szerdán a legjobb négy közé jutott a magyar válogatott a Debrecenben zajló női U20-as kézilabda-világbajnokságon. Golovin Vlagyimir együttese – tegyük hozzá, utánpótlás-eseményen máshol nem tapasztalható, fantasztikus szurkolás közepette a Főnix Csarnokban – az első félidei háromgólos hátrány után 31–26-ra legyőzte a románokat a negyeddöntőben.

Az első harminc perc pokoli nehéz volt, pedig az elején még úgy látszott, nem lehet baj: 10–6-ra is vezettek a mieink. Akkor viszont néhány ziccerrontás és technikai hiba után egészen a félidő végéig nyúló rövidzárlat következett, aminek köszönhetően a románok húztak el néggyel, a szünetben pedig 17–14-re vezettek.

Pásztor Noémi megállíthatatlan volt a románok elleni negyeddöntőben Forrás: MKSZ

Pásztor Noémi megállíthatatlan volt a románok elleni negyeddöntőben  •  Forrás: MKSZ

A találkozó után az FTC átlövője, a csapat felnőtt-válogatottat is megjárt vezéregyénisége, Hárfa Noémi elismerte, nem ilyen első félidőre számított.

„A szünetben eléggé megijedtem, mert nem nézett ki jól az utolsó néhány perc. Ugyanakkor láttam, ismét nagyon egyben van a csapat, ezért bíztam benne, hogy felrázzuk magunkat, és igenis megnyerjük ezt a negyeddöntőt.”

A Budaörs beállója, a hatgólos Pásztor Noémi is elégedett volt a társaság szünetben tapasztalható hozzáállásával.

„Az billentette át a mi oldalunkra a mecset, hogy a szünetben felfogtuk: ha ez elmegy, elúszik a nagy cél, a négy közé jutás is. Összekapaszkodtunk, és azt beszéltük, ezt meg kell fordítanunk, mert a miénk a jobb csapat. Szerencsére ez a végére ki is jött.”

A folytatásban aztán, ahogyan az már ismert, mindent helyre tett a magyar válogatott. Két perc alatt kiegyenlített, majd szinte rögtön a vezetést is magához ragadta. S egyre növekvő előnye a végére ötgólosra duzzadt.

Remélhetőleg a dél-koreaiak elleni elődöntőben is sokszor láthatunk hasonló jelenetet a magyar kispadon Forrás: MKSZ

Remélhetőleg a dél-koreaiak elleni elődöntőben is sokszor láthatunk hasonló jelenetet a magyar kispadon  •  Forrás: MKSZ

Immár biztos, éremért játszhat a csapat Debrecenben. De hogyan látják a lányok a folytatást péntektől, amikor már a döntőbe jutás lesz a cél.

„Először is még fel kell dolgoznunk ezt a sikert, hogy mit is jelent ez a győzelem” – kezdte Háfra. „Aztán pedig gőzerővel készülünk a következő meccsre, amiből szintén a maximumot szeretnénk kihozni a csodás közönség előtt.”

Hasonlóan látja ezt Pásztor Noémi is.

„Menetelünk előre, teljesen mindegy melyik együttessel találkozunk, azt kell megverni. Pozitívan állunk hozzá, a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni, ha ez az első hely, akkor azt.”

Azóta pedig már az ellenfél is megvan. Dél-Korea kisebb (vagy nagyobb) meglepetésre nyolc góllal legyőzte Dániát a negyeddöntőben, így az Ázsia-bajnok vár Háfráékra a fináléba kerülésért pénteken 20 órától. A másik ágon miután a nagy esélyes, Európa-bajnoki címvédő franciák is búcsúztak, Oroszország–Norvégia elődöntőt rendeznek.

U20-AS NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, DEBRECEN
A magyar válogatott eddigi mérkőzései:
Csoportkör: –Brazília 27–24, –Portugália 33–20, –Montenegró 27–17, –Norvégia 35–27
Nyolcaddöntő: –Szlovénia 31–17
Negyeddöntő: –Románia 31–26
Az elődöntő párosítása (július 13.):
17.30: Oroszország–Norvégia
20: Magyarország–Dél-Korea

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS