Női kézi: U18-as leánycsapatunk könnyedén lett elődöntős

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.16. 20:36
Címkék
A második félidőben elsöpörte a spanyolokat a magyar válogatott a Kielcében zajló leány U18-as kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében. Bohus Bea együttese 33–20-as sikerrel jutott a legjobb négy közé, ahol a dél-koreai csapat vár rá.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huKönnyed nyolcaddöntős siker után érkezett az osztrákokat felülmúló magyar válogatott a „norvégverő” spanyolok elleni negyeddöntőre a Kielcében zajló leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. Bohus Bea együttese ráadásul még a szerdai összecsapáshoz képest is megerősödve lépett pályára: ugyanis a friss junior-világbajnok, még ifjúsági korú Kácsor GrétaSzilovics Fannit váltva – csatlakozott a kerethez.Bruckner Vince – utanpotlassport.huKönnyed nyolcaddöntős siker után érkezett az osztrákokat felülmúló magyar válogatott a „norvégverő” spanyolok elleni negyeddöntőre a Kielcében zajló leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. Bohus Bea együttese ráadásul még a szerdai összecsapáshoz képest is megerősödve lépett pályára: ugyanis a friss junior-világbajnok, még ifjúsági korú Kácsor GrétaSzilovics Fannit váltva – csatlakozott a kerethez.

A junior-világbajnok Kácsor Gréta éppen csak "beesett" a spanyolok elleni negyeddöntőre, s mindjárt erőssége volt a csapatnak Forrás: MKSZ
A junior-világbajnok Kácsor Gréta éppen csak "beesett" a spanyolok elleni negyeddöntőre, s mindjárt erőssége volt a csapatnak Forrás: MKSZ

A junior-világbajnok Kácsor Gréta éppen csak "beesett" a spanyolok elleni negyeddöntőre, s mindjárt erőssége volt a csapatnak  •  Forrás: MKSZ

Elsöprő lendülettel kezdték a mieink a találkozót, háromgólos villámrajtjukkal mindjárt az első percben megadták az alaphangot,főleg a győriek irányítója, Pál Tamara brillírozott. A magyar csapat első öt találatából hármat magára vállalt, kétszer pedig kiszolgálta a jobbszélről eredményes Arany Rebekát (5–2).

Tíz perc után viszont magára talált a spanyol csapat, és a 15. percre egyenlített, sőt nem sokkal később a vezetést is megszerezte. Megtörni azonban nem lehetett Kácsorékat. Immár a váci átlövővel a pályán idővel újra magához ragadta a kezdeményezést a Bohus-csapat. A félidő vége remekül sikerült, az emberelőny kitűnően megjátszása után a szünetre 14–11-es előnyben vonulhatott a válogatott.

A folytatásban pedig hasonló elánnal jöttek ki a magyarok. Néhány perc alatt el is döntötték a mérkőzést. 20–11-ről már nem volt visszaút a mediterrán együttesnek, amely a második félidő első tíz percében gólképtelen volt.

Próbálkoztak a hét a hat elleni játékkal, félpályás letámadással, de akkor már tudni lehetett: a magyar csapat kerül az elődöntőbe. A végjáték formalitás volt, azonban a mieink ennek tudatában sem vettek vissza, így kiütés lett a vége. Különösen az FTC jobbszélsője, Bánfai Kíra volt aktív, akit hét lövésből hétszer talált a hálóba. Nem csoda, hogy őt választották a mérkőzés emberének.

A 33–20-as sikerrel tehát nagy magabiztosággal masírozott a csapat a legjobb négy közé. Pénteken szünnap következik, szombaton viszont következik az elődöntő, amelyben a dél-koreai válogatott vár a Bohus-csapatra.

LEÁNY U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KIELCE (LENGYELORSZÁG)
Negyeddöntő
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 33–20 (14–11)
Magyarország:
Herczeg, Magera, Szabó (kapusok), Albek 1, Arany 3, Bánfai 7, Borgyos, Kácsor 2, Kellermann, Kuczora 1, Pál 5, Schatzl 5, Simon 3, Tóth N. 2, Vámos 2, Varga 2. Szövetségi edző: Bohus Bea
A többi negyeddöntőben: Svédország–Hollandia 27–17, Oroszország–Dánia 29–25, Németország–Dél-Korea 29–30

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik