Muaythai: négy érem, közte arany is a junior-vb-ről

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.13. 17:07
Címkék
Négy éremmel, köztük egy arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal, valamint számos helyezéssel tért haza a muaythai-válogatott az antalyai korosztályos világbajnokságról. Úgy tűnik, már nemcsak a felnőttek, hanem a fiatalok is folyamatosan szállítják a kiváló eredményeket a világversenyekről, ami igencsak biztató a jövőre nézve.

Érmek számában még a felnőtteket is túlszárnyalták a magyar fiatalokaz antalyai junior muaythai-világbajnokságon. Két hónappal ezelőtt Bangkokban Spéth Norbert ezüst- és Herceg Alex Valentin bronzérme is alátámasztotta, miszerint helyük van a mieinknek a világelitben, most az utánpótlás tagjai tették le névjegyüket. Ladover Bálint +91 kg-ban junior-világbajnok lett, Bordás Alex (67 kg) ezüstöt szerzett, Farkas Bendegúz (32 kg) és Józsa Szilárd (42 kg) bronzéremmel zárt. A mieink még hat ötödik, és hat kilencedik helyezést gyűjtöttek be.Spéth Norbert ezüst- és Herceg Alex Valentin bronzérme is alátámasztotta, miszerint helyük van a mieinknek a világelitben, most az utánpótlás tagjai tették le névjegyüket. Ladover Bálint +91 kg-ban junior-világbajnok lett, Bordás Alex (67 kg) ezüstöt szerzett, Farkas Bendegúz (32 kg) és Józsa Szilárd (42 kg) bronzéremmel zárt. A mieink még hat ötödik, és hat kilencedik helyezést gyűjtöttek be.

A magyar juniorok négy éremmel tértek haza Antalyából Forrás: Magyar Muaythai Szakszövetség
A magyar juniorok négy éremmel tértek haza Antalyából Forrás: Magyar Muaythai Szakszövetség

A magyar juniorok négy éremmel tértek haza Antalyából  •  Forrás: Magyar Muaythai Szakszövetség

Nagy Balázs és Rebrei József, a kétszövetségi kapitány ennek megfelelően elégedettenösszegezte a sikeres vb-t, már csak azért is, mert kifejezetten erős mezőnyben állták a sarat fiataljaink.

„Voltunk már elég sok utánpótlás-világversenyen az elmúlt években, de bizton állíthatjuk, hogy ez volt az eddigi legnehezebb mind közül. Olyan szintre emelkedett a színvonal és a sportolók felkészültsége, amit eddig még nem láttunk. Már olyan országok is magas szintre hozták fel magukat, amelyeket eddig nem becsültünk le, de örültünk, ha a sorsoláskor őket kaptuk. A mostani vb-n nem volt könnyű ellenfél, pedig küzdöttek a srácok nagyon sok ország képviselőjével” – emeli ki Nagy Balázsa szövetségnek adott nyilatkozatában.

„A valaha volt legnagyobb csapattal érkeztünk, 17 versenyzővel. Sok olyan ifjú harcosunk volt, aki most indult először ekkora viadalon, és így is mindenki profi mentálissal figyelt a súlyára, példás volt a mentalitása, és küzdött a végsőkig” – tette hozzá Rebrei József.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik