Műugrás: négy magyar indul a junior Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 19:58
Címkék
Csupán négyen képviselik Magyarországot a műugró junior Európa-bajnokságon. A szövetség és a versenyzők is reménykednek a döntős eredményekben, de a realitás inkább a 15-16. helyet vetíti előre a helsinki megmérettetésen.

K. T. I. - utanpotlassport.hu „Nem túl hosszú a résztvevők listája, de biztos vagyok abban, hogy mindannyian mindent elkövetnek majd azért, hogy méltón képviseljék hazánkat” – mondta Haász Katalinműugró-edző, a szakmai bizottság elnöke az utánpótlássport.hu megkeresésére.K. T. I. - utanpotlassport.hu „Nem túl hosszú a résztvevők listája, de biztos vagyok abban, hogy mindannyian mindent elkövetnek majd azért, hogy méltón képviseljék hazánkat” – mondta Haász Katalinműugró-edző, a szakmai bizottság elnöke az utánpótlássport.hu megkeresésére.

Hétfőn rajtol a műugró junior Európa-bajnokság Helsinkiben, ahol a lányoknál Hais Dorottya és Csóri Dorka, a fiúknál pedig Gacs Barnabás és Varga Donát méretteti meg magát.

Hais Dorottya ugrásra készül. Forrás: Magyar Úszó-szövetség
Hais Dorottya ugrásra készül. Forrás: Magyar Úszó-szövetség

Hais Dorottya ugrásra készül.  •  Forrás: Magyar Úszó-szövetség

A Toronymagas Műugró Sport Egyesületben versenyző Hais Dorottya sportkarrierje mellett a 2017-ben Oscar-díjat nyert rövidfilmben, a Mindenkiben eljátszott szerepével lett közismert. Ő a 14-15 évesek között két magasságon, egy, illetve három méteren indul Finnországban.

A BVSC-s Csóri Dorka szintén a 14-15 évesek kategóriájában, ám csak egy számban, egy méterről ugrik majd az Eb-n.

A fiúk közül a Rugóláb Lendület Sportegyesület két fiatalja tudott kvalifikálni. Gacs Barnabásaz A korosztályban, vagyis a 16-18 esztendősök között egy és három méteren is bizonyíthat, míg a tavalyi év legjobb magyar versenyzőjének megválasztott Varga Donát egy méteren szerzett indulási jogot.

„Minden versenyző igyekszik a lehető legjobban megközelíteni a döntőt, de ehhez mindannyiuknak javítania kellene az idei legjobbján. Ha azt ugorják, amit tudnak, a 15-16. hely lehet reális. Minden más bravúr” – fogalmazta meg a műugró-szövetség célkitűzését Haász Katalin.

A 2018-as junior Európa-bajnokság programja június 25-én indul, a versenyek július 1-jéig, vasárnapig tartanak.

Egyéb korosztályos hírekMŰUGRÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik