HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.12.10 11:05 Frissítve: 2018.12.10 11:10

Műkorcsolya: sok magyar érmet hozott a Mikulás-kupa

Mindhárom éremből jutott a magyar fiataloknak a 12. Santa Claus Cupon, vagyis a Mikulás Kupán. A Gyakorló Jégcsarnokban lebonyolított nemzetközi utánpótlás műkorcsolya- és jégtáncversenyen Papp Vivien korosztályában első, egy kategóriával feljebb negyedik lett, Ekker Léna és Zsembery Katinka ezüst-, Incze Brigitta pedig bronzérmet gyűjtött be. Ugyancsak harmadikként végzett Hortobágyi Dominik, valamint a Csikós Petra, Csikós Patrik jégtáncospár is, bár ez a duó szűkebb mezőnyben érte el ezt a helyezést.

P. Gy. – utanpotlassport.hu Az Advent a Jégen négyes sorozat második versenyére 28 külföldi országból érkeztek 6–15 éves műkorcsolyázók, akik kétféle szisztémában, a nemzetközi szövetség (ISU) szabályai szerint és az úgynevezett non-ISU rendszerben mérték össze tudásukat.

„Nagyon hasznos verseny volt ez a magyar utánpótlásnak, a gyerekek szépen koriztak, így elég jó eredmények születtek” – értékelt Vardanjan Gurgen, a hazai szövetség pontozásos ágazati sportigazgatója.

Papp Vivien volt a legeredményesebb hazai fiatal Forrás: eventphotography.eu

Papp Vivien volt a legeredményesebb hazai fiatal  •  Forrás: eventphotography.eu

Hozzátette: bár az érmek színét tekintve a 10 éves Papp Vivien volt a legsikeresebb, magasabb pontszámuk miatt azonban legalább ennyire elégedett volt a Cubs Girls ISU9 korosztályban második Ekker Lénával (45,26) és az Intermadiate Novice kategóriában ezüstérmes Zsembery Katinkával (44,14). Kiemelte azt is, hogy utóbbi mögött további három magyar műkoris lány került be az első tízbe, ráadásul úgy, hogy ebben a számban összesen 27 induló volt.

Az ISU-szabály szerinti versengésben két bronzérmet hoztak össze a magyar fiatalok, az Adavanced Novice kategóriában Hortobágyi Dominik, valamint a Csikós Petra, Csikós Patrik jégtánckettős révén. Előbbinek öt, utóbbinak három nevező közül sikerült ez.

Ekker Léna is remekül szerepelt Forrás: eventphotography.eu

Ekker Léna is remekül szerepelt  •  Forrás: eventphotography.eu

A magyar műkorcsolyasport utánpótlásának nem marad sok ideje a pihenésre, hiszen december 13. és 15. között következik a Négy nemzet bajnoksága, amely a résztvevők, a hazai jégtáncosok számára egyben felnőtt és junior országos bajnokság is lesz.

További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.