Műkorcsolya: sok magyar érmet hozott a Mikulás-kupa

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.10. 11:05
Címkék
Mindhárom éremből jutott a magyar fiataloknak a 12. Santa Claus Cupon, vagyis a Mikulás Kupán. A Gyakorló Jégcsarnokban lebonyolított nemzetközi utánpótlás műkorcsolya- és jégtáncversenyen Papp Vivien korosztályában első, egy kategóriával feljebb negyedik lett, Ekker Léna és Zsembery Katinka ezüst-, Incze Brigitta pedig bronzérmet gyűjtött be. Ugyancsak harmadikként végzett Hortobágyi Dominik, valamint a Csikós Petra, Csikós Patrik jégtáncospár is, bár ez a duó szűkebb mezőnyben érte el ezt a helyezést.

P. Gy. – utanpotlassport.hu Az Advent a Jégen négyes sorozat második versenyére 28 külföldi országból érkeztek 6–15 éves műkorcsolyázók, akik kétféle szisztémában, a nemzetközi szövetség (ISU) szabályai szerint és az úgynevezett non-ISU rendszerben mérték össze tudásukat.P. Gy. – utanpotlassport.hu Az Advent a Jégen négyes sorozat második versenyére 28 külföldi országból érkeztek 6–15 éves műkorcsolyázók, akik kétféle szisztémában, a nemzetközi szövetség (ISU) szabályai szerint és az úgynevezett non-ISU rendszerben mérték össze tudásukat.

„Nagyon hasznos verseny volt ez a magyar utánpótlásnak, a gyerekek szépen koriztak, így elég jó eredmények születtek” – értékelt Vardanjan Gurgen, a hazai szövetség pontozásos ágazati sportigazgatója.

Papp Vivien volt a legeredményesebb hazai fiatal Forrás: eventphotography.eu
Papp Vivien volt a legeredményesebb hazai fiatal Forrás: eventphotography.eu

Papp Vivien volt a legeredményesebb hazai fiatal  •  Forrás: eventphotography.eu

Hozzátette: bár az érmek színét tekintve a 10 éves Papp Vivien volt a legsikeresebb, magasabb pontszámuk miatt azonban legalább ennyire elégedett volt a Cubs Girls ISU9 korosztályban második Ekker Lénával (45,26) és az Intermadiate Novice kategóriában ezüstérmes Zsembery Katinkával (44,14). Kiemelte azt is, hogy utóbbi mögött további három magyar műkoris lány került be az első tízbe, ráadásul úgy, hogy ebben a számban összesen 27 induló volt.

Az ISU-szabály szerinti versengésben két bronzérmet hoztak össze a magyar fiatalok, az Adavanced Novice kategóriában Hortobágyi Dominik, valamint a Csikós Petra, Csikós Patrik jégtánckettős révén. Előbbinek öt, utóbbinak három nevező közül sikerült ez.

Ekker Léna is remekül szerepelt Forrás: eventphotography.eu
Ekker Léna is remekül szerepelt Forrás: eventphotography.eu

Ekker Léna is remekül szerepelt  •  Forrás: eventphotography.eu

A magyar műkorcsolyasport utánpótlásának nem marad sok ideje a pihenésre, hiszen december 13. és 15. között következik a Négy nemzet bajnoksága, amely a résztvevők, a hazai jégtáncosok számára egyben felnőtt és junior országos bajnokság is lesz.

További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik