utanpotlassport.hu 2018.12.10 11:05 Frissítve: 2018.12.10 11:10

Műkorcsolya: sok magyar érmet hozott a Mikulás-kupa

Mindhárom éremből jutott a magyar fiataloknak a 12. Santa Claus Cupon, vagyis a Mikulás Kupán. A Gyakorló Jégcsarnokban lebonyolított nemzetközi utánpótlás műkorcsolya- és jégtáncversenyen Papp Vivien korosztályában első, egy kategóriával feljebb negyedik lett, Ekker Léna és Zsembery Katinka ezüst-, Incze Brigitta pedig bronzérmet gyűjtött be. Ugyancsak harmadikként végzett Hortobágyi Dominik, valamint a Csikós Petra, Csikós Patrik jégtáncospár is, bár ez a duó szűkebb mezőnyben érte el ezt a helyezést.

P. Gy. – utanpotlassport.hu Az Advent a Jégen négyes sorozat második versenyére 28 külföldi országból érkeztek 6–15 éves műkorcsolyázók, akik kétféle szisztémában, a nemzetközi szövetség (ISU) szabályai szerint és az úgynevezett non-ISU rendszerben mérték össze tudásukat.

„Nagyon hasznos verseny volt ez a magyar utánpótlásnak, a gyerekek szépen koriztak, így elég jó eredmények születtek” – értékelt Vardanjan Gurgen, a hazai szövetség pontozásos ágazati sportigazgatója.

Papp Vivien volt a legeredményesebb hazai fiatal Forrás: eventphotography.eu

Papp Vivien volt a legeredményesebb hazai fiatal  •  Forrás: eventphotography.eu

Hozzátette: bár az érmek színét tekintve a 10 éves Papp Vivien volt a legsikeresebb, magasabb pontszámuk miatt azonban legalább ennyire elégedett volt a Cubs Girls ISU9 korosztályban második Ekker Lénával (45,26) és az Intermadiate Novice kategóriában ezüstérmes Zsembery Katinkával (44,14). Kiemelte azt is, hogy utóbbi mögött további három magyar műkoris lány került be az első tízbe, ráadásul úgy, hogy ebben a számban összesen 27 induló volt.

Az ISU-szabály szerinti versengésben két bronzérmet hoztak össze a magyar fiatalok, az Adavanced Novice kategóriában Hortobágyi Dominik, valamint a Csikós Petra, Csikós Patrik jégtánckettős révén. Előbbinek öt, utóbbinak három nevező közül sikerült ez.

Ekker Léna is remekül szerepelt Forrás: eventphotography.eu

Ekker Léna is remekül szerepelt  •  Forrás: eventphotography.eu

A magyar műkorcsolyasport utánpótlásának nem marad sok ideje a pihenésre, hiszen december 13. és 15. között következik a Négy nemzet bajnoksága, amely a résztvevők, a hazai jégtáncosok számára egyben felnőtt és junior országos bajnokság is lesz.

További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.02 20:08:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

„Minden várakozásunkat felülmúlta a pénteki versenynap. Persze, tudtuk, erősek vagyunk, ugyanakkor azzal nem számoltunk, hogy ilyen jó lesz a kezdés” − mondta büszkén a nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya, Gellért Gábor a racicei utánpótlás Európa-bajnokság pénteki versenynapja után, amelyen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyarok.

2019.08.01 14:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

2019.07.29 20:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A H-Moto Team 17 éves gyorsasági motorosa, Kovács Bálint a hétvégén ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki-kupa sorozatának harmadik fordulójában állt rajthoz, és akárcsak az előző versenyhétvégén, a belgiumi Zolderben, itt is övé lett a pole pozíció, a versenyben futott leggyorsabb köridő, továbbá mindkét futamon őt intették le elsőként. A magyar fiú ezzel megerősítette vezető helyét összetettben is, előnye 31 pontra nőtt vetélytársai előtt.

2019.07.25 13:49:17

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

„A fiúknak mindig azt mondom: kis hittel nem lehet fellépni a pályára, meg kell próbálni megszerezni az első két hely valamelyikét, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. A realitás azt diktálja, hogy a kilenc-tizedik hely valamelyikén végzünk, de igyekszünk ennél jobban szerepelni” – mondta az U18-es fiú kosárválogatott vezetőedzője, Forray Gábor a korosztályos B divíziós nagyváradi Európa-bajnokság előtt.

2019.07.21 23:09:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„A játékosaink nem tanultak meg védekezni a klubokban, így nem tudunk nemzetközi szinten eredményes kézilabdát játszani" – értékelt csalódottan a Sport TV-nek Gyurka János vezetőedző a tanítványok produkciója láttán. A magyar juniorválogatott 36–28-ra kikapott a portugáloktól, a két csapat közti különbség félelmetes volt.