Műkorcsolya: még matekfeladatokat is kapnak a Jégkorszak SE gyermekei

Fekete Tamás utanpotlassport.huFekete Tamás utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.08.19. 13:22
Címkék
A legutóbbi utánpótlás országos bajnokságon kilenc érmet nyert Jégkorszak SE-ben igazán komplex felkészítést kapnak a gyerekek. A mentális ébrenlét fenntartását matekfeladatokkal valósítják meg az edzők, akiknek sokszor „besegítenek” a klub felnőtt versenyzői is.

Nemhogy nem ért véget, igazán még csak most kezdődik a jégkorszak – gondolja az ember, miután betekintést nyer a Jégkorszak SE műkorcsolyázóinak egy átlagos edzésébe. Akopyan Gayane és Sepa Tünde tanítványai lelkesen készülnek a hétvégén sorra kerülő tesztversenyre, ahol végre éles helyzetben is bemutathatják új programjaikat.Akopyan Gayane és Sepa Tünde tanítványai lelkesen készülnek a hétvégén sorra kerülő tesztversenyre, ahol végre éles helyzetben is bemutathatják új programjaikat.

Ami azt illeti, már a februárban megrendezett utánpótlás országos bajnokságon is remekeltek a klub versenyzői: összesen kilenc érmet nyertek a korosztályos viadalon, azóta pedig – feltételezhetően – csak bővült a technikai repertoárjuk.

A Jégkorszak SE fiataljai 13 érmet szereztek a legutóbbi utánpótlás országos bajnokságon Forrás: Hunskate/Facebook
A Jégkorszak SE fiataljai 13 érmet szereztek a legutóbbi utánpótlás országos bajnokságon Forrás: Hunskate/Facebook

A Jégkorszak SE fiataljai kilencérmet szereztek a legutóbbi utánpótlás országos bajnokságon  •  Forrás: Hunskate/Facebook

„Nagyon szorgalmasak, becsületesek, mindent megtesznek azért, hogy eredményesen szerepeljenek” – mondja az ifjú reménységekről Böröcz Máté, az egyesület felnőtt korú műkorcsolyázója, aki amellett, hogy aktívan sportol, a kisebbekkel is foglalkozik. Merthogy ezt így szokás.

„Ez egy természetes folyamat – magyarázza Sepa Tünde. – A szenior versenyzőink, úgy mint Máté, Maszljanko Alexander vagy Jakab Dária sok-sok éve ezt a sportágat űzik, értenek hozzá, szólnak és el tudják magyarázni a kisebbeknek, hogyha valamit rosszul csinálnak.”

Az egyesületben az egészen kicsik mellett természetesen Héraklész-kerettagok is vannak, egészen pontosan kettő: Szabó Cintia (15) és Virányi Laura (11). Mindketten nagy reménységei a magyar műkorcsolyázásnak. Aki pedig már ki is nőtte a „tehetséges” jelzőt, az Schermann Regina (15), aki egyéniben tizenkettedik, csapatban harmadik helyen végzett idén a téli ifjúsági olimpián. És mivel az őszi junior Grand Prix-viadalok a koronavírus miatt elmaradnak, úgy döntött, hogy ezek helyett kisebb szeniorversenyeken tervez indulni.

Egy biztos, unatkozni az új évadban sem fognak a Jégkorszak SE sportolói.

„Munka minden sportágban van, de ami a műkorcsolyát különlegessé teszi, hogy számos összetevőből áll, amelyekre mind oda kell figyelni, ha valaki sikeres szeretne lenni benne. Elég sokrétű a felkészülése a gyerekeknek: a jeges edzések mellett száraz edzéseket, erőnléti edzéseket, balett –és táncórákat tartunk, illetve emellett szeretünk foglalkozni a mentális ébrenlétükkel, ezért akár matekfeladatokat is adunk nekik.”

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik