Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2019.12.13 08:38 Frissítve: 2019.12.13 08:44

Mester-M Díj: december 31-ig még lehet jelölni

Már több mint egy évtizede hagyomány, hogy a Mol Alapítvány Mester-M Díjjal ismeri el azoknak a pedagógusoknak és tehetséggondozó utánpótlásedzőknek a munkáját, akik áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos fiatal fejlődését, pályára lépését segítik, s követendő példaként állnak tanítványaik előtt.

Már csak december 31-ig lehet jelölni azokat a tanárokat és edzőket, akiket érdemesnek tartanak a Mester-M Díjra. A szakmai elismerést 2007 óta adják át és már százöten kapták meg.

„A Mester-M Díjat azért hirdettük meg, hogy nyilvános elismerésben részesítsük azokat a pedagógusokat, akik eredményesen foglalkoznak a tehetséges fiatalokkal, ebbe beletartoznak az utánpótlásedzők, de a szaktanárok is – magyarázza Gáborné Haáz Andrea, a Mol Alapítvány ügyvezető igazgatója. – Évente három edző és hét szaktanár munkásságát díjazzuk. A korábbi években olyan neves szakemberek érdemelték ki az elismerést, mint a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron nevelőedzője, Gerevich György, az ifjúsági olimpiai, junior Európa- és világbajnok Özbas Szofival foglalkozó Bíró Norbert vagy az 56 éves edzői pályafutása alatt megannyi sikeres birkózót kinevelő Módos János.”

Szilágyi Áron nevelőedzője, Gerevich György is elnyerte a Mester-M Díjat Forrás: Mol Alapítvány

Szilágyi Áron nevelőedzője, Gerevich György is elnyerte a Mester-M Díjat  •  Forrás: Mol Alapítvány

Hozzájuk csatlakozhatnak tehát jövő tavasszal az újabb díjazottak. Jelölést bárki benyújthat, az alapítvány ugyanúgy tudja fogadni a javaslatot, ha sportolótól, szülőtől vagy egyesületi elnöktől érkezik. Az ügyvezető igazgató hozzáteszi, nem kizárólagos szempont az elismerés odaítélésekor a minél jobb eredmények felmutatása.

„Az egyik szempont a szakmai eredményesség, hiszen ezt objektíven meg lehet ítélni. Ugyanakkor nemcsak ezt nézzük az edzők esetében, hanem azt is, hogy emberileg milyen példát mutatnak a fiataloknak. Kissé elcsépelt a szófordulat, de fontos, hogy az életre neveljék őket. Ne csak a sportot helyezzék előtérbe, egyaránt figyeljenek a gyerekek testi, lelki és szellemi fejlődésére is. A korábbi díjazottak közül Módos János fogalmazta meg talán a legjobban, hogy miről is szól az edzői hivatás. Ő is arra hívta fel a figyelmet, hogy a XXI. században már nem elég a puszta szakmai háttér, az évek alatt felhalmozott tudás. Sokkal lényegesebb a gyerekek szeretete, hogy legyen előttük valaki, akire támaszkodhatnak, aki egyfajta világítótoronyként kijelöli számukra a helyes utat, majd azon dolgozik, nehogy letérjenek róla.”

Gáborné Haáz Andrea kiemelte: a Mol Alapítvány által átadott Mester-M Díj erkölcsi és egyben anyagi elismerés: egymillió forint tiszteletdíj jár hozzá. A jelöléseket online lehet benyújtani a www.molalapitvany.hu weboldalon, s meg is kell indokolni, miért ítélnénk oda a rangos díjat a kiválasztott szakembernek.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.