Lábtoll-labda: magyar bronzérem a világbajnokságon

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.27. 21:41
Címkék
Nagyszerűen szerepelt az utánpótláskorú játékosokkal felálló franciaországi világbajnokságon a magyar lábtoll-labda válogatott, hiszen az országok közötti rangsorban legjobb európai együttesként a negyedik helyen végzett, a női csapatversenyben pedig a dobogóra is felállhatott.

lábtoll
lábtoll

Magyar bronzérem a női csapatversenyben

lábtoll
lábtoll

Magyar bronzérem a női csapatversenyben

A Párizs melletti Eaubonne-ban rendezett 10. lábtoll-labda világbajnokságon remekül szerepelt a magyar válogatott, és a hét versenyszámos vb-n az országok pontversenyében Vietnám, Kína és Hongkong mögött legjobb európaiként a negyedik helyen végzett. A magyarok a legjobb eredményt a női csapatversenyben érték el, ahol Hongkongot 21:19, 21:17-re legyőzve a harmadik helyen végeztek. A csapat erőssége az ifjúsági korú, újszászi Vachal Krisztina (17) volt, aki két junior társával – Farkas Lilla (20) és Kunics Réka (20) –, valamint a felnőtt Becskereki Barbarával érte el a kiváló eredményt.

Vachal Krisztina a többi versenyszámban is eredményes volt. Női párosban Becskereki Barbarával negyedik, vegyes párosban Herczeg Gáborral szintén negyedik, egyéniben ötödik helyezést ért el. A férfi csapatverseny Kína elleni bronzmeccsén nagy küzdelemben 21:10, 20:22, 24:22-re maradt alul a magyar csapat, amelynek legjobb pontszerzője a nagykanizsai Horváth Gergő (20) volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik