Labdarúgás: vereség a horvátoktól, iksz a csehekkel a Telki-kupán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 21:22
Címkék
A 37 éve minden évben megrendezett nemzetközi utánpótlástorna, a Telki-kupa pénteki nyitónapján a magyar U17-es csapat a horvátoktól szenvedett vereséget (0-2), a második fordulóban, vasárnap Csehország válogatottjával találkozott. A találkozó rengeteg helyzetet hozott, azonban gól nélküli döntetlennel zárult.

Rácz K. Bence – utanpotlassport.hu Pénteken kezdődött Európa egyik legnagyobb múltú, legrangosabb utánpótlás tornája: a Telki-kupa. Az U17-esek között 1981 óta évente megrendezett tornán idén hazánk korosztályos válogatottja mellett a horvát, cseh és walesi nemzeti csapat vesz részt. Preisinger Sándor, a korosztályos válogatott edzője az mlsz-hu-nak tett nyilatkozata alapján csapata számára fontos megmérettetés az esemény, segíti a keret összecsiszolódását az októberi, hazai rendezésű Eb-selejtező tornára. Állítása szerint sokat kell még fejlődniük.Rácz K. Bence – utanpotlassport.hu Pénteken kezdődött Európa egyik legnagyobb múltú, legrangosabb utánpótlás tornája: a Telki-kupa. Az U17-esek között 1981 óta évente megrendezett tornán idén hazánk korosztályos válogatottja mellett a horvát, cseh és walesi nemzeti csapat vesz részt. Preisinger Sándor, a korosztályos válogatott edzője az mlsz-hu-nak tett nyilatkozata alapján csapata számára fontos megmérettetés az esemény, segíti a keret összecsiszolódását az októberi, hazai rendezésű Eb-selejtező tornára. Állítása szerint sokat kell még fejlődniük.

A horvát válogatott 2-0-ás győzelmet aratott a mieink felett Forrás: mlsz.hu
A horvát válogatott 2-0-ás győzelmet aratott a mieink felett Forrás: mlsz.hu

A horvát válogatott 2-0-ás győzelmet aratott a mieink felett  •  Forrás: mlsz.hu

A pénteki nyitómérkőzésen a címvédő horvátokkal találkozott a magyar válogatott, melybenaz utolsó pillanatban történt változás:MajorSámuel és HorváthMilán helyére Orosz Donátés Dávid Zoltánkerült a keretbe. A mérkőzés a magyar csapat helyzetével indult, azonban az 5. percben már a horvátok örülhettek. Egy keresztpassznál Csányi Ádám próbált védekezni, de a saját kapujának jobb alsó sarkába gurította a labdát. A második játékrész kiegyenlített játékkal indult, azonban 78. percben Jakov Brekalo szabadrúgásgóljával állította be a mérkőzés végeredményét: a horvát csapat 2-0-ás győzelemmel szerzett három pontot.

A magyar válogatott csehekkel szembeni óriási küzdelme gólnélküli döntetlent eredményezett Forrás: mlsz.hu
A magyar válogatott csehekkel szembeni óriási küzdelme gólnélküli döntetlent eredményezett Forrás: mlsz.hu

A magyar válogatott csehekkel szembeni óriási küzdelme gólnélküli döntetlent eredményezett  •  Forrás: mlsz.hu

Vasárnap délután rendezték a Csehország-Magyarország mérkőzést a Globall Football Parkban. A magyar csapat egy magabiztos cseh válogatottal találkozott, hiszen a pénteki nap második mérkőzésén a walesi válogatottat 7-1-re verték.

A találkozó rosszul kezdődött a magyar csapat szempontjából: Csányi Ádám bokasérülést szenvedett, így a magyar védőt a meccs 5. percében le kellett cserélnie Preisingernek. Az első félidőben kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, sem a magyarok, sem a csehek nem tudtak a másik csapat fölé nőni. A mérkőzés folytatásába az időjárás szólt bele: a vihar miatt több, mint egy órás késéssel kezdhettek melegíteni a játékosok. Kezdetben a magyar válogatott határozottabban játszott, azonban a játékrész hajrájára erőfölénybe kerültek a csehek. Számos izzasztó helyzetet tudtak a mieink kapuja előtt kijátszani, azonban egyikből sem szereztek gólt. A két perces hosszabbításban a magyar válogatott büntetőt lőhetett, ám Kata Mihály gyenge lövését védte a cseh kapus, aviharszünet miatt három órásra nyúlt mérkőzés így 0-0-s végeredménnyel zárult.

Kedden 15:15-től a walesi nemzeti csapattal találkozhat a magyar válogatott.

Magyarország-Csehország 0-0
Magyarország: Megyeri Gábor - Buna Gábor (Orosz Donát, 46.) Americo Pereira, Balogh Botond, Csányi Ádám (Hosszú Zétény, 7.) - Posztobányi Patrik, Kata Mihály - Komáromi György, Ominger Gergő (Baráth Péter, 78.), Zuigéber Ákos (Horváth Krisztofer, 89.) - Szalay Szabolcs (László Dávid, 46.)
A Telki-kupa eddig lejátszott mérkőzéseinek eredménye:
Első forduló:
Horvátország-Magyarország2-0
Csehország-Wales 7-1
Második forduló:
Magyarország-Csehország 0-0

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik