Labdarúgás: újabb vereséggel 4. az U18-as válogatott a Jezek-tornán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.24. 16:05
Címkék
„Jelenleg minden olyan tulajdonság hiányzik a csapatból, ami eddig sikeressé tett bennünket" – értékelt a macedónok ellen 3–0-ra elveszített felkészülési mérkőzés után Preisinger Sándor, a magyar U18-as válogatott szövetségi edzője az MLSZ honlapjának. Ezzel egyébként a negyedik helyen zárták a mieink a csehországi Jezek-emléktornát.

A Preisinger Sándor vezette magyar U18-as labdarúgó-válogatott a csehektől elszenvedett vereség és a lettek elleni győzelem után második helyen zárta csoportját, így szombaton a másik csoport másodikjával, Észak-Macedóniával mérkőzött meg a Vacláv Jezek-emléktorna bronzmérkőzésén.A Most városában rendezett utolsó mérkőzésen Preisinger Sándor nem számíthatott három játékosára: Zuigeber Ákos,Kata Mihály és Major Sámuel is visszatért klubjához az elmúlt napokban.Preisinger Sándor nem számíthatott három játékosára: Zuigeber Ákos,Kata Mihály és Major Sámuel is visszatért klubjához az elmúlt napokban.

Észak-Csehországban hűvösen indult a hét, szombatra viszont elérte a térséget a nyári meleg, a 11.00 órai kezdésre 30 fok közelébe emelkedett a hőmérséklet.Rosszul kezdte a magyar csapata mérkőzést, szokatlanul pontatlan volt a játéka, támadásban és védekezésben egyaránt sokat hibáztak a mieink, a párharcokból is rendre a jóval koncentráltabban futballozó macedónok kerültek ki győztesen. A 10. percben a saját térfelén adta ela labdát a brazíliai világbajnokságra készülő együttes, Ivanov távoli lövése pedig pontos volt, a labda a bal felső sarokban kötött ki (1–0). A kapott gól után még inkábbpadlóra került a magyar csapat, a 23., majd a 27. percben is hatalmas egyéni hibát követett el a kapujaelőtt, a macedónok mindössze annyit tettek, hogy éltek a felkínált lehetőségekkel és értékesítették mindkét ziccert, háromgólosra növelve előnyüket.

Semmi sem működött a magyar U18-as válogatott játékában Forrás: MLSZ
Semmi sem működött a magyar U18-as válogatott játékában Forrás: MLSZ

Semmi sem működött a magyar U18-as válogatott játékában  •  Forrás: MLSZ

A félidő utolsó negyedórájában egyre többször jutottak el a magyar fiúkaz ellenfél kapujáig, de támadásban rendre előjöttek ugyanazok a pontatlanságok, technikai hibák, mint védekezésben, a macedónok így magabiztosan takarították el a labdákat a tizenhatosuk közeléből. A játékrészvégéig kapura tartó lövésig sem jutott el Preisinger Sándor együttese, szünetig maradt a 0–3.

A második félidőt jóval harcosabban kezdte a magyar csapat, irányította a mérkőzést, de az ellenfél kapuja előtt továbbra sem ment a játék. Az 57. percben egy kiállítás után tíz főre fogyatkozott a macedón csapat, attól kezdve még nyomasztóbb lett a mieink mezőnyfölénye, ám a támadójáték továbbra sem állt össze, sőt Németh András tizenegyesét is kivédte a macedón kapus. Az ellenfél viszontminden lehetőséget megragadott, hogy húzza az időt, a magyarokpedig egyre idegesebben, türelmetlenebbül futballoztak, így hiába váltottak támadóbb szerkezetre, nem tudtak igazán nagy helyzeteket kialakítani. A lefújásig nem változott az eredmény, a macedónok 3–0-s sikerükkel megszerezték a torna harmadik helyét, a magyar válogatott a negyedik helyen zárt.

„Jelenleg minden olyan tulajdonság hiányzik a csapatból, ami eddig sikeressé tett bennünket: az éhség, a szenvedély, az alázat. Helyette arroganciát és nagyképűséget érzek, ami azt jelenti, hogy jelenleg nagyon rossz úton járnak a játékosok, a vb-kijutás egyelőre inkább negatívumokat hozott ki belőlük. A világbajnokságig sokat kell változnia a csapatnak ahhoz, hogy újra úgy teljesítsen a pályán, ahogyan az Európa-bajnokság végéig tartó időszakban– fogalmazott a mérkőzés után az mlsz.hu-nakPreisinger Sándor szövetségi edző.

VÁCLAV JEZEK-EMLÉKTORNA (CSEHORSZÁG)
Magyarország-Észak-Macedónia 0-3 (0-3)
Magyarország:
Hegyi Krisztián - Buna Gábor (Farkas Balázs, 68.), Szabó Alex, Balogh Botond, Orosz Donát(Hosszú Zétény, 79.) - Ominger Gergő, Kosznovszky Márk, Kovács Dominik (Posztobányi Patrik, 46.) - László Dávid, Németh András, Hajdú Roland (Szalay Szabolcs, 46.)
A magyar U18-as válogatott kerete
Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA)
Védők:Buna Gábor (Honvéd-MFA), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Balogh Botond (Parma), László Dávid (Honvéd-MFA), Orosz Donát (DVTK), Szabó Alex (Honvéd-MFA), Iyinbor Patrick (Ferencváros), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia)
Középpályások:Kata Mihály (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Major Sámuel (Salzburg), Kosznovszky Márk (Parma),Kovács Dominik (Honvéd-MFA)
Támadók: Szalay Szabolcs (Illés Akadémia), Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Molnár Rajmund (Benfica), Hajdú Roland (Ferencváros), Németh András (Genk), Farkas Balázs Kesző (Győri ETO)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik