Labdarúgás: U17-esek győztes rajtja az Eb elitkörében

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.26. 22:47
Címkék
Zuigéber Ákos szabadrúgásból lőtt góljával győzött U17-es válogatottunk a norvégok ellen az Európa-bajnoki elitkör első játéknapján. A hajrában szerzett találatnak köszönhetően Preisinger Sándor együttese egy lépésre került az írországi kontinensviadaltól.

Leiner Soma - utanpotlassport.huŐsszel veretlenül, ráadásul kapott gól nélkül abszolválta az Európa-bajnoki selejtezőket U17-es válogatottunk, így jó előjelekkel várhatta az elitkört. Különösen, hogy fiataljaink ezúttal is hazai környezetben szerepelhetnek, a tét immár a kontinensviadal tizenhatos, írországi döntője.Leiner Soma - utanpotlassport.huŐsszel veretlenül, ráadásul kapott gól nélkül abszolválta az Európa-bajnoki selejtezőket U17-es válogatottunk, így jó előjelekkel várhatta az elitkört. Különösen, hogy fiataljaink ezúttal is hazai környezetben szerepelhetnek, a tét immár a kontinensviadal tizenhatos, írországi döntője.

Zuigéber Ákos (b) gólja döntött a 90. percben Fotó: Mura László
Zuigéber Ákos (b) gólja döntött a 90. percben Fotó: Mura László

Zuigéber Ákos (b) gólja döntött a 90. percben  •  Fotó: Mura László

Miután a belgák a papírformának megfelelően 1−0-ra legyőzték a bosnyák együttest, Preisinger Sándor tanítványainak nem lehetett más a célja, mint hogy lépést tartson a csoportfavorittal. A norvégok elleni nyitány nem ígérkezett könnyűnek, még akkor sem, ha legutóbb felkészülési mérkőzésünkön 4−0-s sikert arattak a mieink.

Az első negyvenöt perc kiegyenlített játékot, és mindkét oldalon kisebb-nagyobb helyzeteket hozott. A magyar együttesből az őszi selejtezőkönkét gólt szerzett Zuigéber Ákos volt kifejezetten aktív, kétszer is komoly helyzetbe került: az elsőből a lövését Stople védte, míg másodszorra ugyan átbökte a labdát a norvég kapuson, de Skaret a gólvonal elől mentett.A túloldalon a két szélső futballozott veszélyesen, Geelmuyden közeli lövését Hegyi tenyerelte ki, majd néhány perccel később Oppegard csavarása kerülte el centikkel a magyar kaput.

Afordulást követően sem változott a játék képe, mindkét edző bátran nyúlt cserékkel a mérkőzésbe, a játékrész első felében azonban nem jegyezhettünk fel helyzetet. A vendégek az idő előrehaladtával egyre inkább átvették a kezdeményezést, és Mannsverk ziccerében Hegyi bravúrjára, Oppegard középre lőtt labdájánál pedig Buna tisztázására volt szükség.

A hajrá azonban a magyar válogatotté volt, amely három perc alatt három szabadrúgást végezhetett el ígéretes pozícióból. Az első kettő ugyan elhalt a sorfalban, a harmadik már a norvég kapuban kötött ki: Zuigéber remek csavarására nem ért oda Stople (1−0). A hosszabbítást átvészelték Preisinger Sándor tanítványai, akik így létfontosságú három ponttal nyitották az elitkört, és tapadnak a belga válogatottra. Folytatás pénteken, a bosnyákok ellen, az esetleges győzelemmel szinte biztosan Eb-résztvevő a magyar csapat.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR
Magyarország–Norvégia1–0(0–0)
Telki, 296 néző.Vezette: Haszanov(azeri)
Magyarország:Hegyi– Buna, Horváth M., Balogh, Orosz– Posztobányi (Tóth B. 73.), Kata– Zuigéber (Dávid Z. 92.), Kosznovszky (Major 61.), László (Kalmár 61.)– Németh (Komáromi a szünetben).Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Norvégia:Stople– Hermansen, Jenssen, Skaret, Tveiten– Oppegard, Aarstad, Mannsverk, Geelmuyden (Tongnoy 86.)– Melkersen (Haugland 62.), Halsoy (Tounekti 55.). Szövetségi edző:Jan Peder Jalland
Gólszerző:Zuigéber (90.)
A csoport másik mérkőzésén: Belgium−Bosznia-Hercegovina1−0

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik