Labdarúgás: továbbjutásért utazik Mostarba az MTK U19-es csapata

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.22. 18:08
Címkék
A hazai 1–1 után Mostarban kell kiharcolnia a továbbjutást az MTK Budapestnek a HSK Zrinski ellen az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágán, az első fordulóban. Az idegenben lőtt gól és az U17-es vb-n szereplő kulcsemberek hiánya a bosnyákoknak kedvez, mégis van, amiben bízhatnak a kék-fehérek.

Jól láthatóan nem ízlett az MTK Budapest játékosainak a bosnyák HSK Zrinski játékstílusa az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett első mérkőzésen a labdarúgó UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágának első körében. Pölöskei Gábor együttese a második félidő elején hátrányba került, és csak a hajrában tudott egyenlíteni a kontratámadásokra berendezkedő mostari gárda ellen.Pölöskei Gábor együttese a második félidő elején hátrányba került, és csak a hajrában tudott egyenlíteni a kontratámadásokra berendezkedő mostari gárda ellen.

Mezei Szabolcs (kékben) és az MTK nehéz csatára számíthat Mostarban Forrás: MTK Budapest
Mezei Szabolcs (kékben) és az MTK nehéz csatára számíthat Mostarban Forrás: MTK Budapest

Mezei Szabolcs és az MTK nehéz csatára számíthat Mostarban  •  Forrás: MTK Budapest

A hazai pályán elért 1–1-nél, ahogyan a találkozó után nem is tagadták, többet reméltek a főszereplők, és az eredmény nem különösebben kecsegtető a visszavágóra nézve. Nyilván az sem javít a helyzeten, hogy a társaság két vezéregyénisége, az első mérkőzésen eredményes Kata Mihály és Zuigeber Ákos már a világ másik felén, Brazíliában tartózkodik, ahol a magyar válogatott szombaton Nigéria ellen rajtol az U17-es világbajnokságon.

Reménytelennek azért mégsem nevezhető a helyzet, hiszen bár a boszniai utánpótlás-nevelés egyik fellegvára az aktuális ellenfél, aki látta az első meccset, azt is tudja, hogy az MTK a jobb csapat. A kék-fehérek volt, hogy percekre a kapu elé szegezték a bosnyákokat, azok a bizonyos utolsó passzok azonban hiányoztak. Pölöskei akkor úgy fogalmazott, ebben mindenképpen javulni kell.

„A támadóharmadban és a kapu előtt nem voltunk elég élesek, és legyünk őszinték, kevés valódi gólhelyzetet alakítottunk ki. Ezen feltétlenül javítanunk kell a második összecsapásra. Az idegenben lőtt góllal az ellenfél került előnybe, de nyitott a párharc, egyértelműen a továbbjutásért utazunk Mostarba.”

Hogy mindez sikerül-e, az a szerdán 14.30-kor kezdődő összecsapáson kiderül.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik