Labdarúgás: Tajti Mátyás első szezonjáról az NB I-ben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.02. 20:03
Címkék
Az U20-as játékosok közül a legeredményesebbnek bizonyult az idei NB I-es évadban, mégsem teljesen felhőtlen Tajti Mátyás öröme. A DVTK tehetsége sajnálja, hogy a sikeres őszi szezont követően kisebb-nagyobb sérülések szabtak gátat teljesítményének az idény második felében.

Fekete Tamás – utanpotlassport.hu Összesen 1993 percet, vagyis átlagosan a mérkőzések kétharmadát töltötte pályán a Diósgyőr fiatalja a mögöttünk hagyott bajnokságban. Tajti Mátyás nemcsak a legtöbbet játszó U20-as játékosok ranglistáján végzett az első helyen, hanem 5 góljával az élvonallegeredményesebb mesterlövészévé is vált korosztályában. A tavaly nyáron a Málaga együtteséből hazaigazolt középpályás szerint jobb szezonra lett volna képes, ha tavasszal elkerülik a sérülések.Fekete Tamás – utanpotlassport.hu Összesen 1993 percet, vagyis átlagosan a mérkőzések kétharmadát töltötte pályán a Diósgyőr fiatalja a mögöttünk hagyott bajnokságban. Tajti Mátyás nemcsak a legtöbbet játszó U20-as játékosok ranglistáján végzett az első helyen, hanem 5 góljával az élvonallegeredményesebb mesterlövészévé is vált korosztályában. A tavaly nyáron a Málaga együtteséből hazaigazolt középpályás szerint jobb szezonra lett volna képes, ha tavasszal elkerülik a sérülések.

– Hogyan összegeznéd az első felnőtt idényedet: mire számítottál előzetesen, és ahhoz képest mit kaptál?

– Felemás évadon vagyok túl, hiszen ahogy a csapat, úgy az én játékom minősége is erőteljesen ingadozott. Tavaly nyáron jelentősen átalakult a DVTK, nagyjából 10 új labdarúgó érkezett, de amennyiben csak a keret összértékét nézzük, mi várhattuk a legkedvezőtlenebb előjelek mellett az idényt. Szerencsére teljesítettük az egyetlen célunkat: bentmaradtunk az élvonalban. Ami személyesen engem illet, tudtam, miért igazolok Diósgyőrbe. Meguntam a várakozást, mindenképpen felnőtt első osztályú bajnokságban akartam játszani. Még Spanyolországból ismertem Fernando Fernándezt, az edzőnket, és tetszett az a szerepkör, amelyben elképzelte a játékomat.

– A külföldi tapasztalataid mennyit és miben tettek hozzá az idei teljesítményedhez?

– Barcelonában igyekeztem elsajátítani a katalán futballiskolát, egy stílust, amivel a magyar bajnokságban is érvényesülhetek. Ebben a szezonban főleg a támadásokat szerveztem, általában nekem kellett megbontanom az ellenfél védelmét. Ez olykor hálátlan feladat, hiszen a pozíciómból fakadóan ellenem szabálytalankodnak a leggyakrabban. Tavasszal több kellemetlen sérüléssel bajlódtam, ami rányomta a bélyegét a teljesítményemre. Főleg a combhajlítómmal és a medencémmel adódtak gondok. Most is éppen lábadozom. Sajnos a 21. születésnapomat is sérülten fogom ünnepelni.

Tajti Mátyás vezetésével maradt bent a DVTK az élvonalban Forrás: dvtk.eu
Tajti Mátyás vezetésével maradt bent a DVTK az élvonalban Forrás: dvtk.eu

Tajti Mátyás vezetésével maradt bent a DVTK az élvonalban  •  Forrás: dvtk.eu

– Támadó középpályásként a karmesteri pálca mellé berámoltál 5 gólt is. Melyik él legélénkebben az emlékezetedben?

– A Puskás Akadémia elleni félollóm. Egy visszafejelt labdát sikerült úgy eltalálnom, ahogy valószínűleg soha többé nem tudnám. Nem minden nap lövök ilyen gólokat, az biztos. Ezzel egyenlítettünk, de aztán sajnos elbuktuk a párharcot. A legfrissebb emlék nyilván az Újpestnek lőtt szabadrúgásgólom. Nagyon fontos volt, mert győzni akartunk az utolsó meccsünkön. Nem bízhattunk abban, hogy a Honvéd majd úgyis nyer az MTK ellen. Saját kezünkbe kellett vennünk a sorsunkat.

– Mi a véleményed arról, hogy az elmúlt kiírásban a DVTK adta a legtöbb játékpercet az U20-as játékosoknak?

– Örülök neki, és persze nem csak magam miatt. Azt hiszem, idén bebizonyítottuk, hogy érdemes volt a vezetőségnek változtatnia a klub filozófiáján. Bentmaradtunk, jövőre pedig még összeszokottabban működünk majd a pályán. Egyébként nem ítélem el a tapasztalt focistákra vagy az idegenlégiósokra támaszkodó csapatokat sem, a fiatalszabály eltörlésével is egyetértek: játsszon az, aki megérdemli!

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik