Labdarúgás: szép sikerek az Európa-bajnoki selejtezők során

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 15:35
Címkék
Sikerrel vette mind a fiú, mind a leány U17-es, illetve U19-es labdarúgó-válogatottunk az őszi Európa-bajnoki selejtezőket, így mind a négy alakulat folytathatja tavasszal az elitkörben. A pozitív képet az U21-es férfi együttes szereplése árnyalja, Michael Boris fiai négy vereséggel zárták a kvalifikációt.

L.S. - utanpotlassport.huAz elmúlt két évben egyaránt az elitkörbe jutott U17-es, illetve U19-es válogatottunk mind a férfi, mind pedig a női mezőnyben. A sikeres szereplés nyomán a szövetség részéről immáron megfogalmazott elvárás a tavaszi folytatás kivívása, a 2000-es és a 2002-es korosztály képviselői pedig ennek megfelelően teljesítettek az ősszel.L.S. - utanpotlassport.huAz elmúlt két évben egyaránt az elitkörbe jutott U17-es, illetve U19-es válogatottunk mind a férfi, mind pedig a női mezőnyben. A sikeres szereplés nyomán a szövetség részéről immáron megfogalmazott elvárás a tavaszi folytatás kivívása, a 2000-es és a 2002-es korosztály képviselői pedig ennek megfelelően teljesítettek az ősszel.

Csoportelsőként jutott az elitkörbe U19-es válogatottunk Fotó: mlsz.hu
Csoportelsőként jutott az elitkörbe U19-es válogatottunk Fotó: mlsz.hu

Csoportelsőként jutott az elitkörbe U19-es válogatottunk  •  Fotó: mlsz.hu

Fiúválogatottjaink hazai pályán mérettek meg, és magasan rangsorolt riválisokat győztek le. A Preisinger Sándor vezette U17-es alakulat a szerbeket és a románokat megelőzve zárt kvartettje élén, míg a Németh Antal irányította U19-es gárda a szlovénokat és az osztrákokat utasította maga mögé.

A csoportgyőzelem mindkét esetben azt jelenti, hogy a december hatodikai sorsolást kedvezőbb feltételekkel várhatják a mieink, hiszen egy első helyezett mellett két−két csoportmásodikkal csapnak majd össze az elitkörben. A fiatalabbak helyzete egyszerűbb, hiszen az írországi U17-es kontinensviadalra az elitkörös csoportok első két helyezettje jut ki, míg az örményországi U19-es Eb-n csak a kvartettek győztesei vehetnek részt.

Leánycsapataink egy-egy vereséggel és két-két győzelemmel zárták a kvalifikáció első szakaszát, a csoport második helyén. Természetesen ez is továbbjutást ért Schumi Dorottya U17-es, illetve Turtóczki Sándor U19-es együttesének, az elitkörök csoportbeosztását november 23-án készíti el az UEFA. Üdítő, hogy a leányok zsinórban negyedik éve vívják ki a tavaszi folytatást, a női futball hazai helyzetéről készült interjúnkat Török Gáborral, a női bizottság elnökével itt olvashatja.

Bár jól kezdett, nagyon elfogyott U21-es férfi válogatottunk, amely a felnőttekével megegyező lebonyolításban szerepelt az Eb-selejtezősorozatban. Michael Boris tanítványaira nehéz feladat várt, hiszen a svédek és a belgák mellett a törököket is megkapta a sorsoláson az együttes, amely ennek ellenére ötmeccses veretlen szériával rajtolt. Ősszel azonban alulmúlta magát a magyar csapat, zsinórban négyszer maradt pont nélkül, különösen fájó volt a máltaiak elleni vereség. A mieink végül a csoport negyedik helyén zárták a kvalifikációt.

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik