Labdarúgás: óriási lehetőség előtt a Salzburgba szerződő Kovács Patrik

Vágólapra másolva!
2021.06.28. 18:52
Címkék
Nemrégiben vált hivatalossá, hogy a Red Bull Salzburg 200 millió forint körüli összegért leigazolta az MTK Budapest utánpótlásában játszó Kovács Patrikot. A 16 éves labdarúgóval beszélgettünk többek között a transzferről, a külföldi körülményekről és a céljairól.

Kétségtelen, hogy a nyári átigazolási szezon egyik hazai transzferbombája az utánpótlás tekintetében Kovács Patrik Red Bull Salzburghoz való szerződése. Az osztrák klub mélyen a zsebébe nyúlt az ifjú tehetségért cserébe, akivel hároméves szerződést kötött, ezzel megadva neki a lehetőséget a szintlépésre. Az MTK Budapestben az elmúlt kiírásban több korosztályban (U16, U17, U19) is bizonyító hátvédet nem érte meglepetésként a külföldi érdeklődés.Kovács Patrik Red Bull Salzburghoz való szerződése. Az osztrák klub mélyen a zsebébe nyúlt az ifjú tehetségért cserébe, akivel hároméves szerződést kötött, ezzel megadva neki a lehetőséget a szintlépésre. Az MTK Budapestben az elmúlt kiírásban több korosztályban (U16, U17, U19) is bizonyító hátvédet nem érte meglepetésként a külföldi érdeklődés.

„Több alkalommal jártam kint próbajátékon az elmúlt hónapokban, amint pedig eljött a nyári szünet, még komolyabbra fordult az ügy – válaszolt Kovács az Utánpótlássport kérdésére. – Úgy gondolom, szélső védő létemre a támadásokba is jól be tudok kapcsolódni, emellett kedvelem a technikás, gyors megoldásokat, amiket igyekszem a pályán is megmutatni; valószínűleg ez keltette fel a Salzburg érdeklődését is.

A próbajátékok során volt alkalma megismerni az ottani körülményeket, amik egyértelműen pozitív hatást gyakoroltak a fiatalra.

Kovács Patrik, itt még MTK-s mezben Forrás: MTK Budapest
Kovács Patrik, itt még MTK-s mezben Forrás: MTK Budapest

Kovács Patrik, itt még MTK-s mezben  •  Forrás: MTK Budapest

„Kiskorom óta az volt az álmom, hogy külföldre igazoljak, a kinti közegbe pedig első látásra beleszerettem, így nem volt kérdés, hol fogok kikötni. Lenyűgöző körülményekkel rendelkezik a klub, és a játékosok mentalitása is hamar megfogott. Volt szerencsém edzésen tapasztalni, hogy a játékosok mindent megtesznek a pályán azért, hogy csapatba kerülhessenek. A szüleim is velem jöttek, amikor kint jártam, és ők is azt mondták, ide bármikor elengednének.”

A salzburgi felkészülés július 26-án kezdődik, ez pedig azt jelenti, Kovácsnak kevesebb mint egy hónapja van Magyarországon, hogy felkészüljön az utazásra.

„Most van még egy kis időm pihenni, de júliusban már arra fogok itthon is koncentrálni, hogy megfelelő állapotba hozzam magamat az előszezon megkezdése előtt – mondja az ifjú balbekk. – Nagyon-nagyon várom, hogy elkezdődjön ez a kaland. Nem lesz könnyű elszakadni a hozzám közelálló emberektől, de ezekben a szituációkban áldozatokat kell hozni. Megkaptam az élettől ezt a lehetőséget, élni szeretnék vele.”

A balhátvéd menedzsere – ugyanúgy, mint Szoboszlai Dominik esetében – Esterházy Mátyás, a párhuzam azonban itt nem áll meg, hiszen az RB Leipzig támadója is a salzburgiaknál szerepelt, mielőtt Németországba szerződött volna.

„Jelenleg is számos magyar tehetség játszik a Salzburg kötelékében, ami megkönnyítheti a beilleszkedésemet, összességében azonban ez nem befolyásolta a döntésemet. Nagyon jó terveket vázoltak fel elém, tetszett a gondolkodásmódjuk; egy percig nem gondolkoztam ezután – emlékszik vissza Kovács, majd a céljaival folytatja. – Szeretném a lehető leghamarabb felvenni a kinti ritmust, illetve a német nyelvet gyorsan megtanulni. Az U18-as csapat, amelyhez csatlakozni fogok, a legidősebb korosztály, fölötte már csak a tartalék-, és az első osztályú gárda található. Azon leszek, hogy minél hamarabb feljebb léphessek.”

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik