Labdarúgás: nemzetközi tornát nyert az U15-ös válogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.12. 12:43
Címkék
A magyar U15-ös labdarúgó-válogatott először szerepelt nemzetközi tornán. A minszki négycsapatos Development elnevezésű kupán Németh Antal tanítványai az örmények, a házigazda fehéroroszok és a gibraltáriak előtt végeztek az élen.

u15-2 mlsz
u15-2 mlsz

Forrás: mlsz.hu

u15-2 mlsz
u15-2 mlsz

 •  Forrás: mlsz.hu

Csütörtöktől hétfőig Fehéroroszországban, a Development elnevezésű tornán szerepelt a magyar U15-ös labdarúgó-válogatott. A Németh Antal által irányított korosztályos gárdának ez volt az első nemzetközi viadala. A négycsapatos kupát jól kezdték a magyar fiatalok, az örmények ellen végig uralták a mérkőzést, ám a meccset 1–1-es rendes játékidő után csak tizenegyesekkel sikerült megnyerniük.

A gibraltáriak ellen már könnyebb dolga volt a válogatottnak, a negyed óra alatt mesterhármasig jutó Csatári Kevin vezérletével 9–0-ra győzött. A zárómeccsen a házigazda fehéroroszokkal játszott a magyar csapat, és az igazságos döntetlen után (1–1) újra tizenegyesekkel sikerült felülkerekednie. A tornát Magyarország nyerte az örmények, a hazaiak és a gibraltáriak előtt. A kupagyőztes válogatott edzője elégedetten értékelt a szövetség honlapján.

„Nagyon jó, hogy nemzetközi tornán szerepelhettünk, és építhettük a csapatjátékot. Elégedett vagyok a fiúkkal, akik nagyon jól teljesítettek a három mérkőzésen. Túlestek a tűzkeresztségen, talán lement róluk a válogatottság okozta izgalom. Nagyon jó hozzáállással és lelkesen csinálták végig ezt a tornát, minden mérkőzésen rengeteget futottak, és nagy önbizalommal léptek pályára – mondta Németh Antal.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik