HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.29 08:42 Frissítve: 2018.05.29 09:40

Labdarúgás: magyar gólkirály a Puskás-Suzuki-kupán

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

HIRDETÉS

Leiner Soma - utanpotlassport.huÖt nap, nyolc csapat – sűrű volt a tizenegyedik Puskás–Suzuki-kupa programja. A sok résztvevő miatt a mérkőzések csak kétszer harminc percig tartottak, ez azonban nem szabott gátat annak, hogy minőségi futballt láthassanak a Felcsútra látogató futballkedvelők. Az összecsapások színvonala igazolta, hogy a torna az U17-es korosztály legnívósabb nemzetközi megméretéseinek egyike.

 

Németh András a Puskás Akadémia elleni döntőben is gólt szerzett Forrás: pfla.hu

Németh András a Puskás Akadémia elleni döntőben is gólt szerzett  •  Forrás: pfla.hu

 

A döntőt a Puskás Akadémia és a Genk játszotta. A házigazda ezúttal sem tudta megtörni az átkot (az együttes még sosem nyerte meg saját tornáját), vereséget szenvedett a fináléban. Egy magyar győztest azonban így is köszönthettünk: a 15 esztendős Németh András kulcsszerepet vállalt a belgák sikerében, és három találattal a gólkirályi címet is megszerezte. Emellett a torna álomcsapatába is beválogatták.

„Nagy megtiszteltetés volt hazai pályán játszani, úgy érkeztünk ide, hogy meg szeretnénk nyerni a tornát. Remek volt a szervezés, és a mérkőzések színvonala is, valamennyi csapat a maximumot nyújtotta. Ami a saját teljesítményemet illeti, három meccsen három gólt szereztem, így természetesen elégedett vagyok. A legbüszkébb a Real Madrid ellen lőtt gólomra vagyok, nem sokan mondhatják el magukról, hogy betaláltak a spanyolok ellen.”

Az ifjú támadó – akinek édesapja magyar, édesanyja dél-afrikai – tizennégy éves korában szerződött a Vasastól a Genk együtteséhez, a jövőjét illetően pedig határozott elképzelései vannak.

„Eleinte nehéz volt hozzászoknom a nagyobb iramhoz, de idővel minden könnyebb lett. Az edzések pörgősek, mindenki száz százalékot nyújt. A célom, hogy a legjobb legyek, a legmagasabb szinten játsszak. Először természetesen a Genkben szeretném megmutatni, mit tudok, aztán szeretnék bekerülni a magyar felnőttválogatottba is. De addig még hosszú az út.”

Az első lépést mind a klubjában, mind címeres mezben megtette már Németh András. A Puskás–Suzuki-kupán az egy évvel idősebbek között gólkirály lett, illetve bemutatkozott az U16-os válogatottban is.

U17-ES PUSKÁS–SUZUKI-KUPA, FELCSÚT
Döntő: KRC Genk (belga)–Puskás Akadémia 3–1. A 3. helyért: CR Flamengo (brazil)–Sporting CP (portugál) 2–1. Az 5. helyért: Real Madrid–Bayern München 1–0. A 7. helyért: Panathinaikosz (görög)–Budapest Honvéd 1–1, tizenegyesekkel: 5–4

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS