HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.29 08:42 Frissítve: 2018.05.29 09:40

Labdarúgás: magyar gólkirály a Puskás-Suzuki-kupán

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

HIRDETÉS

Leiner Soma - utanpotlassport.huÖt nap, nyolc csapat – sűrű volt a tizenegyedik Puskás–Suzuki-kupa programja. A sok résztvevő miatt a mérkőzések csak kétszer harminc percig tartottak, ez azonban nem szabott gátat annak, hogy minőségi futballt láthassanak a Felcsútra látogató futballkedvelők. Az összecsapások színvonala igazolta, hogy a torna az U17-es korosztály legnívósabb nemzetközi megméretéseinek egyike.

 

Németh András a Puskás Akadémia elleni döntőben is gólt szerzett Forrás: pfla.hu

Németh András a Puskás Akadémia elleni döntőben is gólt szerzett  •  Forrás: pfla.hu

 

A döntőt a Puskás Akadémia és a Genk játszotta. A házigazda ezúttal sem tudta megtörni az átkot (az együttes még sosem nyerte meg saját tornáját), vereséget szenvedett a fináléban. Egy magyar győztest azonban így is köszönthettünk: a 15 esztendős Németh András kulcsszerepet vállalt a belgák sikerében, és három találattal a gólkirályi címet is megszerezte. Emellett a torna álomcsapatába is beválogatták.

„Nagy megtiszteltetés volt hazai pályán játszani, úgy érkeztünk ide, hogy meg szeretnénk nyerni a tornát. Remek volt a szervezés, és a mérkőzések színvonala is, valamennyi csapat a maximumot nyújtotta. Ami a saját teljesítményemet illeti, három meccsen három gólt szereztem, így természetesen elégedett vagyok. A legbüszkébb a Real Madrid ellen lőtt gólomra vagyok, nem sokan mondhatják el magukról, hogy betaláltak a spanyolok ellen.”

Az ifjú támadó – akinek édesapja magyar, édesanyja dél-afrikai – tizennégy éves korában szerződött a Vasastól a Genk együtteséhez, a jövőjét illetően pedig határozott elképzelései vannak.

„Eleinte nehéz volt hozzászoknom a nagyobb iramhoz, de idővel minden könnyebb lett. Az edzések pörgősek, mindenki száz százalékot nyújt. A célom, hogy a legjobb legyek, a legmagasabb szinten játsszak. Először természetesen a Genkben szeretném megmutatni, mit tudok, aztán szeretnék bekerülni a magyar felnőttválogatottba is. De addig még hosszú az út.”

Az első lépést mind a klubjában, mind címeres mezben megtette már Németh András. A Puskás–Suzuki-kupán az egy évvel idősebbek között gólkirály lett, illetve bemutatkozott az U16-os válogatottban is.

U17-ES PUSKÁS–SUZUKI-KUPA, FELCSÚT
Döntő: KRC Genk (belga)–Puskás Akadémia 3–1. A 3. helyért: CR Flamengo (brazil)–Sporting CP (portugál) 2–1. Az 5. helyért: Real Madrid–Bayern München 1–0. A 7. helyért: Panathinaikosz (görög)–Budapest Honvéd 1–1, tizenegyesekkel: 5–4

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS