Labdarúgás: magyar gólkirály a Puskás-Suzuki-kupán

Vágólapra másolva!
2018.05.29. 08:42
Címkék
Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

Leiner Soma - utanpotlassport.huÖt nap, nyolc csapat – sűrű volt a tizenegyedik Puskás–Suzuki-kupa programja. A sok résztvevő miatt a mérkőzések csak kétszer harminc percig tartottak, ez azonban nem szabott gátat annak, hogy minőségi futballt láthassanak a Felcsútra látogató futballkedvelők. Az összecsapások színvonala igazolta, hogy a torna az U17-es korosztály legnívósabb nemzetközi megméretéseinek egyike.Leiner Soma - utanpotlassport.huÖt nap, nyolc csapat – sűrű volt a tizenegyedik Puskás–Suzuki-kupa programja. A sok résztvevő miatt a mérkőzések csak kétszer harminc percig tartottak, ez azonban nem szabott gátat annak, hogy minőségi futballt láthassanak a Felcsútra látogató futballkedvelők. Az összecsapások színvonala igazolta, hogy a torna az U17-es korosztály legnívósabb nemzetközi megméretéseinek egyike.

 

Németh András a Puskás Akadémia elleni döntőben is gólt szerzett Forrás: pfla.hu
Németh András a Puskás Akadémia elleni döntőben is gólt szerzett Forrás: pfla.hu

Németh András a Puskás Akadémia elleni döntőben is gólt szerzett • Forrás: pfla.hu

 

A döntőt a Puskás Akadémia és a Genk játszotta. A házigazda ezúttal sem tudta megtörni az átkot (az együttes még sosem nyerte meg saját tornáját), vereséget szenvedett a fináléban. Egy magyar győztest azonban így is köszönthettünk: a 15 esztendősNémeth András kulcsszerepet vállalt a belgák sikerében, és három találattal a gólkirályi címet is megszerezte. Emellett a torna álomcsapatába is beválogatták.

„Nagy megtiszteltetés volt hazai pályán játszani, úgy érkeztünk ide, hogy meg szeretnénk nyerni a tornát. Remek volt a szervezés, és a mérkőzések színvonala is, valamennyi csapat a maximumot nyújtotta. Ami a saját teljesítményemet illeti, három meccsen három gólt szereztem, így természetesen elégedett vagyok. A legbüszkébb a Real Madrid ellen lőtt gólomra vagyok, nem sokan mondhatják el magukról, hogy betaláltak a spanyolok ellen.”

Az ifjú támadó – akinek édesapja magyar, édesanyja dél-afrikai – tizennégy éves korában szerződött a Vasastól a Genk együtteséhez, a jövőjét illetően pedig határozott elképzelései vannak.

„Eleinte nehéz volt hozzászoknom a nagyobb iramhoz, de idővel minden könnyebb lett. Az edzések pörgősek, mindenki száz százalékot nyújt. A célom, hogy a legjobb legyek, a legmagasabb szinten játsszak. Először természetesen a Genkben szeretném megmutatni, mit tudok, aztán szeretnék bekerülni a magyar felnőttválogatottba is. De addig még hosszú az út.”

Az első lépést mind a klubjában, mind címeres mezben megtette már Németh András. A Puskás–Suzuki-kupán az egy évvel idősebbek között gólkirály lett, illetve bemutatkozott az U16-os válogatottban is.

U17-ES PUSKÁS–SUZUKI-KUPA, FELCSÚT
Döntő: KRC Genk (belga)–Puskás Akadémia 3–1. A 3. helyért: CR Flamengo (brazil)–Sporting CP (portugál) 2–1. Az 5. helyért: Real Madrid–Bayern München 1–0. A 7. helyért: Panathinaikosz (görög)–Budapest Honvéd 1–1, tizenegyesekkel: 5–4

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik