HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.10.24 19:51 Frissítve: 2018.10.24 20:01

Labdarúgás: kiesett az Illés Akadémia az UEFA Ifjúsági Ligából

Hat gólt, kiállítást és kihagyott büntetőt követően 3−3-as döntetlennel búcsúzott az Illés Akadémia-Haladás U19-es együttese az UEFA Ifjúsági Liga küzdelmeitől. A szombathelyiek ugyan uralták a mérkőzés nagy részét, az utolsó öt percben nem tudtak élni a kínálkozó esélyekkel, így a fehérorosz bajnok FK Minszk 4−3-as összesítéssel lépett tovább.

Leiner Soma - utanpotlassport.huTalán sosem volt még ennyire tesztelve a Haladás új stadionjának gyepszőnyege, mint az U19-es csapat történetének első hazai UEFA Ifjúsági Liga mérkőzésén. Nos, a szombathelyi talaj közel sem vizsgázott jelesre − a pálya egyáltalán nem engedte át a vizet −, ám az Illés Akadémia fiataljai a továbbjutást reményében léptek pályára a fehérorosz bajnok FK Minszk ellen.

 

Nagyot küzdött az Illés Akadémia Fotó: Unger Tamás

Nagyot küzdött az Illés Akadémia  •  Fotó: Unger Tamás

 

A párharc első mérkőzésén a rivális 1−0-s győzelmet aratott, ráadásul a vasiak játékban is elmaradtak Németh Szabolcs vezetőedző elvárásaitól. A visszavágó ennek szöges ellentétét hozta, és az eső mellett a gólok is záporoztak...

Az első komoly lehetőség a vendégek előtt adódott: az odavágó egyetlen gólját szerző Zserdzev tolta el a labdát Kiss Ágoston mellett, ám lövését a gólvonalról tisztázták a védők. Felmerült a kérdés a nézőtéren, miként lehet betalálni a játékra szinte alkalmatlan talajon, a magyar fiatalok csattanós választ adtak erre. Ráadásul egy percen belül kétszer.

Előbb Nyári Patrik szabadrúgása kanyarodott élesen kapu elé, a legmagasabbra pedig Kovalovszki Máté ugrott, majd bólintott a hosszú sarokba (1−0). A fehéroroszoknak nem sok idejük maradt reagálni, hiszen szinte rögtön a középkezdést követően Horváth Márk távoli bombája is a hálóban kötött ki (2−0).

Természetesen Valerij Andrijeuszki tanítványai nem adták fel, és igyekeztek átvenni az irányítást. A 22. percben szépítettek, Zaboronko lövését még védte Kiss, ám a kipattanót Zserdzev bepofozta (2−1). Így ismét a vendégek álltak továbbjutásra, de ez sem tartott sokáig: a Haladás remek kontrát vezetett, Keresztes Krisztián beadását pedig Tóth-Gábor Kristóf fejelte a kapuba (3−1).

A szünetet követően is a magyar vágyak szerint alakult a találkozó, miután Halmai Ádám buktatásáért Hruzevszki megkapta második sárga lapját. Azonban a gól, amely végleg eldönthette volna a továbbjutás kérdését, nem érkezett meg, pedig a Németh-csapat tetszetős támadásokat vezetett.

Így folyamatosan ott volt annak veszélye, hogy a vendégek ismét betalálnak, s a 70. percben ez be is következett, Priszepa lőtt a rövid sarokba (3−2). A vendégek idegenben szerzett több találatuknak köszönhetően ismét nyeregben érezhették magukat, a vasiaknak pedig újabb fokozattal kellett felkapcsolniuk.

A nagyobbnál nagyobb esélyek ott voltak, Edelényi Bálint büntetőt harcolt ki, ám Tóth-Gábor hibázott a mészpontról, majd Edelényi még közelebbről lőhetett, de ő is a kapust találta el... A hosszabbításban ráadásul kinyílt hátul a Haladás, és az utolsó pillanatokban Krapivnicki kiegyenlített (3−3).

Így 4−3-as összesítéssel a fehérorosz bajnok lépett tovább, míg az Illés Akadémiának az első forduló jelentette a végállomást.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, BAJNOKI ÁG
Illés Akadémia-Haladás−FK Minszk 3−3 (3−1)
Továbbjutott az FK Minszk 4−3-as összesítéssel

Szombathely, Haladás Sportkomplexum
Vezette: Balijan (örmény)
Illés Akadémia-Haladás: Kiss Á. – Horváth, Kovalovszki, Bolla, Füleki – Szekér, Illés, Nyári – Molnár (Halmai, 31.), Tóth-Gábor, Keresztes (Edelényi, 67.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
FK Minszk: Prisivalko – Hurban, Lavrik, Priszepa, Hruzevszki – Szeleznjev, Zaboronko, Szazoncsik – Gorbacs, Csikamirau (Kondratovics, 81.), Zserdzev (Krapivnicki, 91.). Vezetőedző: Valerij Andrijeuszki
Gól: Kovalovszki (14.), Horváth (16.), Tóth-Gábor (32.), illetve Zserdzev (22.), Priszepa (70), Krapivnicki (92.)
Kiállítva: Hruzevszki (53.)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.