HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.10.24 19:51 Frissítve: 2018.10.24 20:01

Labdarúgás: kiesett az Illés Akadémia az UEFA Ifjúsági Ligából

Hat gólt, kiállítást és kihagyott büntetőt követően 3−3-as döntetlennel búcsúzott az Illés Akadémia-Haladás U19-es együttese az UEFA Ifjúsági Liga küzdelmeitől. A szombathelyiek ugyan uralták a mérkőzés nagy részét, az utolsó öt percben nem tudtak élni a kínálkozó esélyekkel, így a fehérorosz bajnok FK Minszk 4−3-as összesítéssel lépett tovább.

HIRDETÉS

Leiner Soma - utanpotlassport.huTalán sosem volt még ennyire tesztelve a Haladás új stadionjának gyepszőnyege, mint az U19-es csapat történetének első hazai UEFA Ifjúsági Liga mérkőzésén. Nos, a szombathelyi talaj közel sem vizsgázott jelesre − a pálya egyáltalán nem engedte át a vizet −, ám az Illés Akadémia fiataljai a továbbjutást reményében léptek pályára a fehérorosz bajnok FK Minszk ellen.

 

Nagyot küzdött az Illés Akadémia Fotó: Unger Tamás

Nagyot küzdött az Illés Akadémia  •  Fotó: Unger Tamás

 

A párharc első mérkőzésén a rivális 1−0-s győzelmet aratott, ráadásul a vasiak játékban is elmaradtak Németh Szabolcs vezetőedző elvárásaitól. A visszavágó ennek szöges ellentétét hozta, és az eső mellett a gólok is záporoztak...

Az első komoly lehetőség a vendégek előtt adódott: az odavágó egyetlen gólját szerző Zserdzev tolta el a labdát Kiss Ágoston mellett, ám lövését a gólvonalról tisztázták a védők. Felmerült a kérdés a nézőtéren, miként lehet betalálni a játékra szinte alkalmatlan talajon, a magyar fiatalok csattanós választ adtak erre. Ráadásul egy percen belül kétszer.

Előbb Nyári Patrik szabadrúgása kanyarodott élesen kapu elé, a legmagasabbra pedig Kovalovszki Máté ugrott, majd bólintott a hosszú sarokba (1−0). A fehéroroszoknak nem sok idejük maradt reagálni, hiszen szinte rögtön a középkezdést követően Horváth Márk távoli bombája is a hálóban kötött ki (2−0).

Természetesen Valerij Andrijeuszki tanítványai nem adták fel, és igyekeztek átvenni az irányítást. A 22. percben szépítettek, Zaboronko lövését még védte Kiss, ám a kipattanót Zserdzev bepofozta (2−1). Így ismét a vendégek álltak továbbjutásra, de ez sem tartott sokáig: a Haladás remek kontrát vezetett, Keresztes Krisztián beadását pedig Tóth-Gábor Kristóf fejelte a kapuba (3−1).

A szünetet követően is a magyar vágyak szerint alakult a találkozó, miután Halmai Ádám buktatásáért Hruzevszki megkapta második sárga lapját. Azonban a gól, amely végleg eldönthette volna a továbbjutás kérdését, nem érkezett meg, pedig a Németh-csapat tetszetős támadásokat vezetett.

Így folyamatosan ott volt annak veszélye, hogy a vendégek ismét betalálnak, s a 70. percben ez be is következett, Priszepa lőtt a rövid sarokba (3−2). A vendégek idegenben szerzett több találatuknak köszönhetően ismét nyeregben érezhették magukat, a vasiaknak pedig újabb fokozattal kellett felkapcsolniuk.

A nagyobbnál nagyobb esélyek ott voltak, Edelényi Bálint büntetőt harcolt ki, ám Tóth-Gábor hibázott a mészpontról, majd Edelényi még közelebbről lőhetett, de ő is a kapust találta el... A hosszabbításban ráadásul kinyílt hátul a Haladás, és az utolsó pillanatokban Krapivnicki kiegyenlített (3−3).

Így 4−3-as összesítéssel a fehérorosz bajnok lépett tovább, míg az Illés Akadémiának az első forduló jelentette a végállomást.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, BAJNOKI ÁG
Illés Akadémia-Haladás−FK Minszk 3−3 (3−1)
Továbbjutott az FK Minszk 4−3-as összesítéssel

Szombathely, Haladás Sportkomplexum
Vezette: Balijan (örmény)
Illés Akadémia-Haladás: Kiss Á. – Horváth, Kovalovszki, Bolla, Füleki – Szekér, Illés, Nyári – Molnár (Halmai, 31.), Tóth-Gábor, Keresztes (Edelényi, 67.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
FK Minszk: Prisivalko – Hurban, Lavrik, Priszepa, Hruzevszki – Szeleznjev, Zaboronko, Szazoncsik – Gorbacs, Csikamirau (Kondratovics, 81.), Zserdzev (Krapivnicki, 91.). Vezetőedző: Valerij Andrijeuszki
Gól: Kovalovszki (14.), Horváth (16.), Tóth-Gábor (32.), illetve Zserdzev (22.), Priszepa (70), Krapivnicki (92.)
Kiállítva: Hruzevszki (53.)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS