Labdarúgás: Hollandia nyerte az U17-es Eb döntőjét

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.20. 22:08
Címkék
Kiélezett, magas színvonalú mérkőzést hozott az U17-es, angliai labdarúgó Európa-bajnokság fináléja. A gólnélküli első félidőt követően a hollandok gyorsan előnybe kerültek, ám az olaszok két percen belül két bombagóllal fordítottak. A hajrában a narancsmezesek döntetlenre mentették a finálét, és a tizenegyesekben 4−1-re nyertek, így harmadszor ülhettek fel Európa trónjára.

Leiner Soma – utanpotlassport.huAz olaszok és a hollandok játszották az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság fináléját. Előbbi válogatott a belgákat, míg utóbbi a házigazda angolokat múlta felül a négy között, s jutott a rotherhami döntőbe.Leiner Soma – utanpotlassport.huAz olaszok és a hollandok játszották az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság fináléját. Előbbi válogatott a belgákat, míg utóbbi a házigazda angolokat múlta felül a négy között, s jutott a rotherhami döntőbe.

Kiélezett küzdelmet hozott az U17-es Európa-bajnokság fináléja Forrás: uefa.com
Kiélezett küzdelmet hozott az U17-es Európa-bajnokság fináléja Forrás: uefa.com

Kiélezett küzdelmet hozott az U17-es Európa-bajnokság fináléja  •  Forrás: uefa.com

Óvatos, ismerkedő játékról egyáltalán nem beszélhettünk, mindkét együttes támadólag lépett fel az első perctől kezdve. A narancsmezesek villámgyors támadói komoly gondot okoztak az olaszok hátsó alakzatának, Tavsen kis híján a vezetést is megszerezte a tizedik percben. Alig pár pillanattal később még közelebb járt a gólhoz Kees Van Wonderen együttese, de Gravenberch bombája a felső lécről vágódott a kapu mögé.

A holland nyomás egyre csak erősödött, de csak nem akart megszületni a vezető gól. Pedig Ihattaren ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást, remek csavarását védte Russo, a kipattanót pedig közvetlen közelről fölé vágta Gravenberch. A kihagyott helyzetek kis híján megbosszulták magukat, amikor a semmiből Gyabuaa elé pattant a labda, a kékek középpályása azonban nem tudta azt a kapuba sodorni, Koorevaar lábbal hárított. A játékrész utolsó perceire felerősödtek az olasz rohamok, és csak a holland kapus bravúrján múlt, hogy Ricci megpattanó kísérlete nem hullott a kapuba.

A fordulást követően hamarmegtört a jég: Redan kényszerítőzött Jurriën Maduróval, utóbbi lőtt kapura, a labda pedig a blokkolni igyekvőArmini lábáról a kapuba perdült − roppant peches találattal került hátrányba aCarmine Nunziata irányította olasz tizenegy (1−0).A kapott gól azonban pozitívan hatott az itáliaiak játékára, átvették a mérkőzés irányítását. Az egyenlítés mégis a semmiből jött: Fagioli passzával Ricci fordult kapura, és parádésan csavart a hálóba (1−1).

És a felspannolt olaszok nem álltak le.

Ismét a holland kapus, Koorevaar volt a hős Forrás: uefa.com
Ismét a holland kapus, Koorevaar volt a hős Forrás: uefa.com

Ismét a holland kapus, Koorevaar volt a hős  •  Forrás: uefa.com

A csapatkapitány, Riccardi lódult meg a bal oldalon, majd húzott befelé, és lőtt óriási gólt (1−2). A két kapotttalálatsokkolta a narancsmezeseket, a technikailag rendkívül képzett támadók mindent megtettek az egyenlítésért. A 73. percben beérett a holland erőfeszítés, Ihattaren beadását a csereként beállt Brobbey pofozta a hálóba (2−2). A hátralevő időben egyik csapat sem kockáztatott, így következhettek a tizenegyesek.

A hollandok rutinos végrehajtókként sorakoztak fel, hiszen mind a negyeddöntőben, mind a négy között megnyerték a párbajt. A rutin kontinensbajnoki címet ért: Koorevaar megfogta az első két olasz tizenegyest, és miután egyik narancsmezes sem hibázott, Hollandia ülhetett fel Európa trónjára az U17-es korosztályban. Története során harmadszor.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ANGLIA
Hollandia–Olaszország2−2 (0−0), a tizenegyesek: 4−1
V.: Meler (török)
Hollandia: Koorevaar – J.Maduro, Van Gelderen, Mamengi, Hendriks– Q. Maduro, Gravenberch (Brobbey, 69.), Burger– Ihattaren, Redan, Tavsan (Summerville, 64.). Szövetségiedző: Kees Van Wonderen
Olaszország: Russo – Barazzetta, Armini, Iweru, Brogni–Ricci (Rovella, 79.), Leone (Fagioli, 55.), Gyabuaa– Greco, Vergani, Riccardi. Szövetségi edző:Carmine Nunziata
Gól:J. Maduro (46.), Brobbey (74.)illetve Ricci (61.), Riccardi (63.)

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik