Labdarúgás: hamar elvérzett az MTK az ifi BL-ben

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.23. 16:30
Címkék
Erőtlen játékkal, már az első körben búcsúzott az MTK Budapest a labdarúgó UEFA Ifjúsági Ligától. Pölöskei Gábor együttese a hazai 1–1 után Boszniában 2–0-ra kapott ki a HSK Zrinskitől, és ezzel egy nyerhető párharcban hullott el.

Nehéz, küzdelmes csatára készült az MTK Budapest U19-es csapata a labdarúgó UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágán, az első kör visszavágója előtt. A bosnyák Zrinski otthonában 1–1-ről indultak a felek, vagyis az idegenben lőtt gól az ellenfélnek kedvezett, illetve a kék-fehéreknek két, az U17-es vb-n szereplő vezérüket, Kata Mihályt és Zuigéber Ákost is nélkülözniük kellett.Kata Mihályt és Zuigéber Ákost is nélkülözniük kellett.

Az MTK Budapest elbukott Mostarban, 2 –0-s sikerével a Zrinski ment tovább Forrás: mktbudapest.hu
Az MTK Budapest elbukott Mostarban, 2 –0-s sikerével a Zrinski ment tovább Forrás: mktbudapest.hu

Az MTK Budapest elbukott Mostarban, 2 –0-s sikerével a Zrinski ment tovább  •  Forrás: mktbudapest.hu

Tíz perc kellett is a magyaroknak, hogy felvegyék a ritmust, a találkozó elején nagyon sok volt a hiba. Bár az MTK aztán átvette az irányítást, a gólhoz a hazaiak jártak közelebb, a 18. percben a Zrinski 20 méterről lőtt szabadrúgásából kis híján baj lett.

Hat perccel később viszont már nem úszta meg a magyar csapat: Stanic bal oldalról leadott lövését még védte Winter Dániel, de középre ütötte ki a labdát, amelyet aztánIvan Kurbasa 10 méterrőlkönnyedén fejelt a kapuba(1–0).

Még a szünet előtt megvolt a lehetősége Pölöskei Gábor együttesének az egyenlítésre. A bosnyák védelem megingása után Törőcsik Péter került hatalmas ziccerbe, de ő közelről a kapusba lőtt, majd tizenegy méterről Suszter László küldte az égbe a lecsorgó labdát. A félidő végén pedig még annak is örülnünk kellett, hogy nem lett kettő, miután Winter kapus bizonytalanságából nem született gól.

A fordulás után aztán még mélyebb szakadékba kerültek a fővárosiak. Az MTK-védelem a 48. percben bemutatott hibasorozata pazar tálalással végződött, Coko nem hibázott, s azzal már 2–0-ra vezetett a Zrinski.

A hátralévő időben láthatóan próbálkozott az MTK, de azt nagy jóindulattal sem lehet mondani, hogy a kapuja elé szegezte az ellenfelet, és futószalagon jöttek a helyzetek. Így aztán gólok sem jöttek, a budapesti 1–1 után hazai 2–0-s sikerével megérdemelten lépett tovább a bosnyák csapat.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, BAJNOKI ÁG, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
HSK Zrisnki (bosnyák)–MTK Budapest 2–0 (1–0)

HSK Zrinski:
Savic – Tiro, Suta, Rados, Ramljak – Basic, Boskovic (Tuka 84.), Coko – Silic (Miceta 74.), Kurbasa (Grgic 74.), Stanic (Bosnjak 63.).Vezetőedző:Dalibor Cvitanovic
MTK Budapest: Winter – Vertelics (Kiss Á. 77.), Varju, Sághy, Zana – Lehoczky (Várkonyi 67.), Mezei – Babinszky (Miknyóczki 77.), Törőcsik, Kovács M. (Szalka 90.) – Suszter (Kwaku 46.). Vezetőedző: Pölöskei Gábor.
Gól: Kurbasa (24.), Coko (48.)
A párharc végeredménye: a HSK Zrinski jutott tovább 3–1-es összesítéssel

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik