Labdarúgás: Gera Zoltán büszke csapatára

Fekete Tamás utanpotlassport.huFekete Tamás utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.03.28. 08:45
Címkék
A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

Mint megírtuk, a magyar válogatott több mint egy félidőn át emberhátrányban játszva előbb megszerezte a vezetést a románok ellen, akik viszont a mérkőzés hajrájában megfordították az U21-es Eb-csoportkörös párharcot. Ezzel eldőlt, hogy a mieink nem juthatnak tovább a negyeddöntőbe. Gera Zoltán szövetségi edző azonban így is büszke a csapatára.Mint megírtuk, a magyar válogatott több mint egy félidőn át emberhátrányban játszva előbb megszerezte a vezetést a románok ellen, akik viszont a mérkőzés hajrájában megfordították az U21-es Eb-csoportkörös párharcot. Ezzel eldőlt, hogy a mieink nem juthatnak tovább a negyeddöntőbe. Gera Zoltán szövetségi edző azonban így is büszke a csapatára.

 

Gera Zoltán az eredményt sajnálja, de büszke a csapatára Forrás: MLSZ
Gera Zoltán az eredményt sajnálja, de büszke a csapatára Forrás: MLSZ

Gera Zoltán az eredményt sajnálja, de büszke a csapatára • Forrás: MLSZ

 

„A lefújás után a játékosoknak elmondtuk az öltözőben, nagyon büszkék vagyunk rájuk, nagyon jó teljesítményt nyújtottak a mai mérkőzésen. Le a kalappal előttük, ahogy reagáltak a kiállításra, ahogy játszottak a második félidőben. Az elsőben is nagyon jól játszottunk, helyzeteink voltak. Szőke Adrián nagyon le volt törve, megfogta őt is, hogy hátrányba hozta a csapatot. Nagyon sajnálom a játékosokat, mert a vezetésünk után nem tudtuk legalább az egyik pontot megtartani. Sajnos ilyenkor jönnek a hibák. Nagyon bosszantó, hogy szögletből kaptuk a gólt. Ha kijátszanak bennünket, azt könnyebben elfogadjuk. De pontrúgásból nem nagyon kellene gólt kapni ilyen szinten. A játékosaim le vannak törve, mindenki lehajtotta a fejét, ami ilyenkor teljesen normális” – kezdte Gera Zoltán az M4 Sport kamerái előtt.

„Kemény, férfias játékot láthattunk a pályán. A különbség az volt, hogy a román játékosok sokkal jobban rájátszottak bármelyik faultra. Szőke második sárga lapja jogos volt, az elsőt nem láttam, arról nem tudok véleményt formálni. A románok nagyon rájátszottak a szabálytalanságokra, amire számítottunk is. Nem akartuk, hogy sok sárga lapot szerezzünk, de ha az ember lendületben van, nem ér oda, nem húzza vissza a lábát, jönnek a sárgák. Főleg nemzetközi szinten. Gyorsabb volt az ellenfél, valahogy meg kellett állítani őket. A csapatot nyolcvan százalékban 2000 után született játékosok alkotják, akik ma is bebizonyították, jó teljesítményre képesek. A románok elleni mérkőzés megmutatta, hogy ez a jövő csapata, amellyel hosszú távon számolhatunk!”

 

Csonka András szerezte a magyar csapat első és eddig egyetlen gólját az Eb-n Forrás: MLSZ
Csonka András szerezte a magyar csapat első és eddig egyetlen gólját az Eb-n Forrás: MLSZ

Csonka András szerezte a magyar csapat első és eddig egyetlen gólját az Eb-n • Forrás: MLSZ

 

A mérkőzés pikantériáját – azon kívül, hogy magyar-román meccset rendeztek –, egyébiránt az adta, hogy mindkét kispadon korábbi remek labdarúgók ültek: nehéz is lenne eldönteni, hogy Gera Zoltán vagy Adrian Mutu volt-e a jobb futballista. Utóbbi elismerte, Szőke Adrián kiállítása fordulópont volt a mérkőzésen.

„Természetesen jó helyzetbe kerültünk utána, hiszen eggyel többen voltunk a pályán, onnantól már egyértelműsíteni tudtuk a fölényünket. Mégis kaptunk egy gólt, amire nem számítottunk, de a játékosaim bizonyították, mekkora harci szellem van bennük. Biztosak voltunk abban, hogy megnyerjük a mérkőzést, mert a miénk a jobb csapat. Készültünk arra előzetesen is, hogy nagy lesz a harc, de szerényen küzdöttünk, aztán kijött a két csapat közti minőségi különbség, és megnyertük a meccset.”

Ami a folytatást illeti, mivel a hollandok 1–1-es döntetlent játszottak a németekkel, még egyik csapat sem jutott tovább az A-csoportból, de az biztos, hogy a magyar együttes már nem kerülhet be a legjobb nyolcba, legjobb esetben a bivalyerős kvartett harmadik helyén zárhat, amennyiben legyőzi a hollandokat.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG ÉS SZLOVÉNIA
A-CSOPORT
Magyarország–Románia 1–2 (0–0)
Budapest, Bozsik Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Visser (belga)
Magyarország: Bese Balázs – Bolla, Balogh Botond, Mocsi Attila, Deutsch László (Bukta Csaba, 89.) – Csonka András, Mezei Szabolcs (Kata Mihály, 67.) – Skribek Alen (Bárány Donát, 52.), Szendrei Norbert, Kiss Tamás (Tamás Olivér, 67.) – Szőke Adrián. Szövetségi edző: Gera Zoltán
Románia: Vlad – Harut, Ciobotariu, Pascanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Morutan (A. Petre, 61.) – G. Ganea (O. Popescu, 86.), Matan (Itu, 89.). Szövetségi edző: Adrian Mutu
Gólszerző: Csonka (55.), ill. Matan (70.), Pascanu (87.)
Kiállítva: Szőke (42.)
A csoport másik mérkőzésén: Németország–Hollandia 1–1 (0–0)
A csoport állása az utolsó forduló előtt:
1. Németország 4 pont (gólkülönbség: +3)
2. Románia 4 pont (gólkülönbség: +1)
3. Hollandia 2 pont
4. Magyarország 0 pont
Az utolsó forduló menetrendje:
Hollandia–Magyarország (Székesfehérvár, 18 óra)
Németország–Románia (Budapest, 18 óra)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik