Labdarúgás: Eb-elitkör előtt az U19-es leányválogatott

Vágólapra másolva!
2019.04.02. 13:09
Címkék
Hétfőn elutazott Spanyolországba, az Európa-bajnoki elitkör helyszínére U19-es leány labdarúgó-válogatottunk. Turtóczki Sándor együttese a tavalyi kontinensbajnok házigazda mellett az írekkel és a szerbekkel néz farkasszemet a szerdán rajtoló minitornán, a skóciai Eb-re a kvartett győztese jut ki.

L.S. - utanpotlassport.huAz elitkörök sorát U19-es leányválogatottunk szereplése zárja, Turtóczki Sándor együttese Spanyolországban küzd meg az Eb-részvételért. A mieinknek pokoli nehéz dolguk lesz a minitornán, hiszen az UEFA továbbra is„szűken méri” a résztvevő csapatok számát a női szakág korosztályos megméretésein− a skóciai Eb-n a rendező mellett mindössze hét együttes szerepel.L.S. - utanpotlassport.huAz elitkörök sorát U19-es leányválogatottunk szereplése zárja, Turtóczki Sándor együttese Spanyolországban küzd meg az Eb-részvételért. A mieinknek pokoli nehéz dolguk lesz a minitornán, hiszen az UEFA továbbra is„szűken méri” a résztvevő csapatok számát a női szakág korosztályos megméretésein− a skóciai Eb-n a rendező mellett mindössze hét együttes szerepel.

Nehéz feladatok előtt áll U19-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu
Nehéz feladatok előtt áll U19-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu

Nehéz feladatok előtt áll U19-es leányválogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

Az üdvösséghez a tavalyi kontinensbajnok spanyol, a szerb, illetve az ír válogatottat kellene legyőzni, szerdán utóbbi csapat ellen kezdi szereplését a magyar alakulat. A remények életben tartásához minden bizonnyal győzelemre lesz szükség David Connell lányai ellen, az írek ugyanakkor 13−0-s gólkülönbséggel nyerték meg az őszi selejtezőket, így a nyitány is különösen nehéz feladatnak ígérkezik.

Az elitkörre Törökországban a lengyelek, a csehek és a koszovóiak ellen hangolt csapatunk, majd Lipóton zárta a felkészülést. Turtóczki Sándordolgát nehezítette, hogy az NB I-es forduló miatt három hazai játékos, illetve három légiós itt még nem tudott csatlakozni a csapathoz, így alapemberek nélkül kellett gyakorolni a csapatrész-feladatokat, amelyekre most a legnagyobb hangsúlyt helyezte a szakvezető.

„Össze kellett szednünk a védelmet, és amit bele lehetett tenni ebbe a rövid időbe, azt mi beletettük, a lányok partnerek voltak, sérültünk sincs. A csapatból, amely megjárta Törökországot is, kialakult a utazó keret.A spanyolok nem a mi súlycsoportunk, minden tekintetben előttünk járnak, de ez nem azt jelenti, hogy előre feladjuk a mérkőzést, mindenképp meg akarjuk nehezíteni a dolgukat. A másik két ellenféllel sem számítok könnyebb meccsre, de bízom benne, hogy ellenük eredményesek tudunk lenni, ami pontokban is megnyilvánul” – tekintett előre az mlsz.hu-n a szövetségi edző.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR
A magyar válogatott kerete
Kapusok:Terestyényi Anna (Kaposvári Rákóczi BFLA),Böröcz Bettina (Ferencvárosi TC)
Védők:Győrik Alexandra (Ferencvárosi TC),Kovács Laura (ETO FC Győr),Váradi Ráhel (MTK Hungária FC),Jánosi Ninetta (MOL Vidi FC),Csolti Réka (MTK Hungária FC),André Antónia (DVTK),Nagy Virág (Ferencváros TC)
Középpályások:Pintye Vivien (DLA-DEAC),Kovács Eszter (MTK Hungária FC),Vachter Fanni (DVTK),Szabó Bernadett (MOL Vidi FC),Vári Viktória (MLE),Pusztai Sára (Ferencvárosi TC),Ádám Viktória (Derby County − Anglia),Farkas Lily (Kansas City FC − Egyesült Államok)
Támadók:Dorner Dóra (MTK Hungária FC),Bódai Viktória (ETO FC Győr),Pulins Brigitta (Southern Methodist University − Egyesült Államok)
Az elitkör programja
Április 3.: Magyarország–Írország 13
Április 6.: Spanyolország–Magyarország 18.30
Április 9.: Magyarország–Szerbia 18.30

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik