Labdarúgás: Csinger Márkban bízik a SPAL

Fekete Tamás utanpotlassport.huFekete Tamás utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.20. 08:55
Címkék
Egy éve került Olaszországba, és U17-ben meghatározó játékosa volt a SPAL-nak Csinger Márk (17), aki nemrég profi szerződést írt alá a klubbal. A korosztályos válogatott védő az előtte álló idényben az U19-esek között is letenné a névjegyét.

Ha magyar érintettséget keresünk az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból az előző évadban kiesett SPAL háza táján, sokaknak Horváth Krisztofer (18) neve ugorhat be először, aki az utolsó néhány fordulóban debütálhatott a Serie A-ban. Csakhogy rajta kívül is van magyar játékosa a klubnak. A korosztályos válogatott középhátvéd, Csinger Márk tavaly nyáron igazolt át az MTK Budapest korosztályos csapatából az olasz csapathoz, s első kinti szezonjában máris 20 mérkőzésen léphetett pályára az együttes U17-es együttesében.Horváth Krisztofer (18) neve ugorhat be először, aki az utolsó néhány fordulóban debütálhatott a Serie A-ban. Csakhogy rajta kívül is van magyar játékosa a klubnak. A korosztályos válogatott középhátvéd, Csinger Márk tavaly nyáron igazolt át az MTK Budapest korosztályos csapatából az olasz csapathoz, s első kinti szezonjában máris 20 mérkőzésen léphetett pályára az együttes U17-es együttesében.

„Örülök, hogy meghatározó játékos tudtam lenni tavaly a korosztályomban.Majdnem minden percet a pályán töltöttem, olyan nagynevű csapatok ellen tehettem próbára magam, mint az AC Milan, a Juventus vagy az Atalanta. Nagyon sajnálom, hogy a koronavírus miatt nem fejezhettem be úgy az előző szezont, ahogy elterveztem. Úgy éreztem, minden jól ment előtte, szóval ilyen értelemben sem jött jókor ez a hosszú kényszerszünet.”

A 17 éves játékos hozzátette, már csak a jövőre és az előtte álló U19-es Primavera-bajnokságra összpontosít, és megnyugtatja a tudat, hogy mindezt már profi szerződéssel a tarsolyában teheti.

Csinger Márk (17) profi szeződést kötött a SPAL-lal Forrás: the path menedzseriroda/Facebook
Csinger Márk (17) profi szeződést kötött a SPAL-lal Forrás: the path menedzseriroda/Facebook

Csinger Márk (17) profi szeződést kötött a SPAL-lal  •  Forrás: the path menedzseriroda/Facebook

„Az, hogy profi szerződést írhattam alá a csapattal, jó visszajelzés, hogy közelítek a profi labdarúgás felé. Önbizalmat ad, hogy hosszú távon számít rám a klub, de persze nem felejtem el, hogy a jövőben is sokat kell tennem azért, hogy ez így is maradjon. Most az U19-ben kezdem el az új szezont, ami sokkal nehezebb, mint az U17. Most már 2001-es születésű játékosokkal is találkozhatok a pályán, biztos jóval nehezebb lesz kihasználni a fizikumomat. Gyorsabban kell gondolkozni a pályán, és nyilván nem lesz könnyű bekerülni a csapatba, hiszen egyértelműen nagyobb a keretünk, mint az U17-ben.”

Az MTK Budapest utánpótlásának korábbi növendéke azonban nem ijed meg a feladattól, Horváth Krisztofer példája is csak még jobban motiválja.

„Gyakran szokott tanácsokat adni, amit igyekszem megfogadni, hiszen ő már elért valamit azzal, hogy kiérdemelte az élvonalbeli bemutatkozást. Nekem is ez a célom, és úgy gondolom, hogy egyre jobban érzem magam a városban. A nyelvet is egyre inkább elsajátítom. A pályán már mindenkivel olaszul kommunikálok, az élet más területein fordul csak elő, hogy még félig angolul kell kifejeznem magam. Az egyik erőnléti edzőmmel egyébként még kicsit magyarul is tudok beszélgetni, mert a felesége magyar, és így tanulja a nyelvünket.”

„Az MTK-s időszakra csakis hálával tudok visszagondolni, ettől függetlenül nem bántam meg, hogy a SPAL-hoz kerültem, mert itt úgy érzem, többet fejlődhetek. Szeretek a jelenre koncentrálni, márpedig most a SPAL-ban vagyok a legjobb helyen, ez biztos.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik