Labdarúgás: Chelsea−Porto párharc az IL-trófeáért

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 21:05
Címkék
A Porto a Hoffenheim elleni, 3−0-s sikerrel jutott az UEFA Ifjúsági Liga döntőjébe, míg a Chelsea 2−2-es döntetlent követően, tizenegyesekkel múlta felül a Barcelona együttesét a négy között. A finálét április 29-én rendezik Nyonban; a portugálok először, míg az angolok harmadszor ülhetnek fel Európa U19-es trónjára.

L.S./UP-infoA hagyományoknak megfelelően a svájci Nyon ad otthont az UEFA Ifjúsági Liga négyes döntőjének; pénteken a fináléba jutásért a Hoffenheim és aPorto, illetve a Barcelona és aChelsea mérkőzött meg a Genfi-tó partján.L.S./UP-infoA hagyományoknak megfelelően a svájci Nyon ad otthont az UEFA Ifjúsági Liga négyes döntőjének; pénteken a fináléba jutásért a Hoffenheim és aPorto, illetve a Barcelona és aChelsea mérkőzött meg a Genfi-tó partján.

A Chelsea tizenegyeseket követően jutott a döntőbe Fotó: Chelsea FC/Twitter
A Chelsea tizenegyeseket követően jutott a döntőbe Fotó: Chelsea FC/Twitter

A Chelsea tizenegyeseket követően jutott a döntőbe  •  Fotó: Chelsea FC/Twitter

A 2013-ban életre hívott U19-es sorozat rekordtartói − a katalánok és a londoni kékek egyaránt két alkalommal emelhették magasba a trófeát −nem bírtak egymással a négy között. Bár a BarcelonaAnssumane Fati duplájának köszönhetően kétszer is vezetett, a Chelsea először Luke McCormick, majd a hajrában Charlie Brown góljával egyenlített, így következhettek a tizenegyesek. A mészpontról az angolok bizonyultak hatékonyabbnak, érdekesség, hogy az utolsó tizenegyest az a Juan Miranda hibázta el, aki a Barcelona felnőttcsapatában pályára léphetett a Bajnokok Ligája idei kiírásában.

Sokkal egyértelműbb volt a Porto−Hoffenheim párharc kimenetele: a luzitánok már az első félidőben előnybe kerültek Romario Baro révén, majd az utolsó húsz percben Fabio Silva és Tiago Matos is eredményes volt, így Mario Silva tanítványai 3−0-s sikerrel jutottak a döntőbe.

A finálét április 29-én rendezik, a Chelsea harmadszor, míg a Porto először ülhet fel Európa U19-es trónjára.

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik