HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.24 21:16 Frissítve: 2018.09.29 18:57

Labdarúgás: Eb-elitkörben a leány U17-es válogatott

A bosnyákok után a házigazda macedónokat is legyőzte U17-es leány labdarúgó-válogatottunk, így két meccs után bebiztosította Európa-bajnoki elitkörös szereplését. Schumi Dorottya tanítványai az elmúlt évekhez méltóan szerepeltek, hiszen ezen korosztály sorozatban hatodszor lesz ott a tavaszi folytatásban.

HIRDETÉS

L.S. - utanpotlassport.huÚjabb fejezettel egészítették ki leány labdarúgóink az elmúlt évek sikertörténetét. Immáron sorozatban hatodszor vívta ki a magyar U17-es együttes az Európa-bajnoki elitkörös szereplést, Schumi Dorottya tanítványainak két mérkőzés is elég volt a továbbjutáshoz.

Az elmúlt öt évhez hasonlóan ismét kivívta elitkörös szereplését U17-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu

Az elmúlt öt évhez hasonlóan ismét kivívta elitkörös szereplését U17-es leányválogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

Előbbin a bosnyákokat győzte le válogatottunk 1−0-ra ez pedig azt jelentette, hogy a minitornának otthont adó macedónok ellen már a tavaszi folytatás volt a tét. A magyar lányok mindent megtettek, hogy hamar eloszlassák a kételyeket. Alig négy percnyi játék után Nagy Vanessza találatának köszönhetően már a mieinknél volt az előny, a szünetig pedig Ploner Szandra és Czellér Dorottya is betalált − 3−0-ás állásnál fordultak a csapatok.

A második játékrészben sem kellett több két percnél, Czellér újabb találatával már négy volt a különbség. S bár a hajrában a hazaiak eljutottak a becsületgólig, a Schumi-csapat 4−1-re diadalmaskodott, és kivívta az elitkörös szereplést. Szerdán, immár tét nélküli találkozón a franciák ellen zárja együttesünk a selejtező első szakaszát.

„A bosnyákok elleni mérkőzés nagyon sok erőt adott a lányoknak, ott erős riválissal szemben sikerült nyernünk, és érezhetően lekerült a teher a lányokról, a macedónok ellen ennek köszönhetően sokkal felszabadultabban játszottunk − nyilatkozta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya szövetségi edző. – A célunkat elértük, a franciák elleni zárómeccsen nyugodtan léphetünk pályára, és mindenféle teher nélkül lemérhetjük, hogy hol tart jelenleg a válogatott egy európai élcsapattal szemben. Mindenki lelkesen várja a szerdai találkozót, amely remek szintfelmérő lesz számunkra."

A szakvezető zsinórban negyedik alkalommal vezette sikerre az éppen aktuális U17-es korosztályt az Európa-bajnokság selejtezőjének első szakaszában, előtte pedig  Lévay Andrea tette meg kétszer ugyanezt. Mióta az UEFA megemelte a kontinensviadalra kijutó válogatottak számát (négyről nyolcra), a magyar csapat minden alkalommal bejutott az elitkörbe. A női labdarúgás fejlődése szempontjából elengedhetetlen, hogy fiataljaink rendre ott legyenek a legjobbak között. Az elmúlt öt év sikercsapataiból ma már többen meghatározó futballisták a felnőttválogatottban: a 2014-es együttesből Csányi Diána, Szabó Viktória és Kaján Zsanett, a 2015-ös gárdából Kocsán Petra és Magyarics Zoé rendszeresen tagja a Markó Edina vezette csapatnak. Hasonló karriert többen is bejárhatnak a jelenlegi keretből, hiszen a válogatott kulcsemberei közül többen már most rendelkeznek NB I-es rutinnal: Buzás Kata és Ott Eszter a Ferencváros, Fördős Beatrix a Haladás, Török Lilla és Vigh Patrícia a Szent Mihály, Nagy Fanni a DVTK, Fülöp Helga, Plóner Szandra és Zsédely Réka pedig az ETO FC csapatában szerepel.

„Még mindig az út elején járunk, mert bár a tömegesítést tekintve sokat léptünk előre az elmúlt években, ahhoz, hogy nagy számban kerüljenek ki minőségi játékosok az utánpótlás-műhelyekből, rengeteg munkára van szükség. Az elmúlt években rendre sikerüt egy erős alapcsapatot kialakítanunk U17-es szinten, de azért nem mindig elég nagy a merítési lehetőség. A lányok nagyszerű hozzáállása óriási segítséget jelentett a munkához, a kerettagok nagyon szeretnek a válogatott összetartásokra jönni, évről évre nagyszerű csapatszellem erősíti az együttest, aminek jelentős része volt az Eb-selejtezőkön elért sikerekben" − fogalmazott Schumi Dorottya.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS