HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.24 21:16 Frissítve: 2018.09.29 18:57

Labdarúgás: Eb-elitkörben a leány U17-es válogatott

A bosnyákok után a házigazda macedónokat is legyőzte U17-es leány labdarúgó-válogatottunk, így két meccs után bebiztosította Európa-bajnoki elitkörös szereplését. Schumi Dorottya tanítványai az elmúlt évekhez méltóan szerepeltek, hiszen ezen korosztály sorozatban hatodszor lesz ott a tavaszi folytatásban.

HIRDETÉS

L.S. - utanpotlassport.huÚjabb fejezettel egészítették ki leány labdarúgóink az elmúlt évek sikertörténetét. Immáron sorozatban hatodszor vívta ki a magyar U17-es együttes az Európa-bajnoki elitkörös szereplést, Schumi Dorottya tanítványainak két mérkőzés is elég volt a továbbjutáshoz.

Az elmúlt öt évhez hasonlóan ismét kivívta elitkörös szereplését U17-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu

Az elmúlt öt évhez hasonlóan ismét kivívta elitkörös szereplését U17-es leányválogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

Előbbin a bosnyákokat győzte le válogatottunk 1−0-ra ez pedig azt jelentette, hogy a minitornának otthont adó macedónok ellen már a tavaszi folytatás volt a tét. A magyar lányok mindent megtettek, hogy hamar eloszlassák a kételyeket. Alig négy percnyi játék után Nagy Vanessza találatának köszönhetően már a mieinknél volt az előny, a szünetig pedig Ploner Szandra és Czellér Dorottya is betalált − 3−0-ás állásnál fordultak a csapatok.

A második játékrészben sem kellett több két percnél, Czellér újabb találatával már négy volt a különbség. S bár a hajrában a hazaiak eljutottak a becsületgólig, a Schumi-csapat 4−1-re diadalmaskodott, és kivívta az elitkörös szereplést. Szerdán, immár tét nélküli találkozón a franciák ellen zárja együttesünk a selejtező első szakaszát.

„A bosnyákok elleni mérkőzés nagyon sok erőt adott a lányoknak, ott erős riválissal szemben sikerült nyernünk, és érezhetően lekerült a teher a lányokról, a macedónok ellen ennek köszönhetően sokkal felszabadultabban játszottunk − nyilatkozta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya szövetségi edző. – A célunkat elértük, a franciák elleni zárómeccsen nyugodtan léphetünk pályára, és mindenféle teher nélkül lemérhetjük, hogy hol tart jelenleg a válogatott egy európai élcsapattal szemben. Mindenki lelkesen várja a szerdai találkozót, amely remek szintfelmérő lesz számunkra."

A szakvezető zsinórban negyedik alkalommal vezette sikerre az éppen aktuális U17-es korosztályt az Európa-bajnokság selejtezőjének első szakaszában, előtte pedig  Lévay Andrea tette meg kétszer ugyanezt. Mióta az UEFA megemelte a kontinensviadalra kijutó válogatottak számát (négyről nyolcra), a magyar csapat minden alkalommal bejutott az elitkörbe. A női labdarúgás fejlődése szempontjából elengedhetetlen, hogy fiataljaink rendre ott legyenek a legjobbak között. Az elmúlt öt év sikercsapataiból ma már többen meghatározó futballisták a felnőttválogatottban: a 2014-es együttesből Csányi Diána, Szabó Viktória és Kaján Zsanett, a 2015-ös gárdából Kocsán Petra és Magyarics Zoé rendszeresen tagja a Markó Edina vezette csapatnak. Hasonló karriert többen is bejárhatnak a jelenlegi keretből, hiszen a válogatott kulcsemberei közül többen már most rendelkeznek NB I-es rutinnal: Buzás Kata és Ott Eszter a Ferencváros, Fördős Beatrix a Haladás, Török Lilla és Vigh Patrícia a Szent Mihály, Nagy Fanni a DVTK, Fülöp Helga, Plóner Szandra és Zsédely Réka pedig az ETO FC csapatában szerepel.

„Még mindig az út elején járunk, mert bár a tömegesítést tekintve sokat léptünk előre az elmúlt években, ahhoz, hogy nagy számban kerüljenek ki minőségi játékosok az utánpótlás-műhelyekből, rengeteg munkára van szükség. Az elmúlt években rendre sikerüt egy erős alapcsapatot kialakítanunk U17-es szinten, de azért nem mindig elég nagy a merítési lehetőség. A lányok nagyszerű hozzáállása óriási segítséget jelentett a munkához, a kerettagok nagyon szeretnek a válogatott összetartásokra jönni, évről évre nagyszerű csapatszellem erősíti az együttest, aminek jelentős része volt az Eb-selejtezőkön elért sikerekben" − fogalmazott Schumi Dorottya.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS