Labdarúgás: az U19-es ukrán válogatott veretlenül jutott az elődöntőbe

Vágólapra másolva!
2018.07.24. 12:02
Címkék
Lezárult a finnországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, s meglepetéseket már most regisztrálhattunk. Ugyan az A-csoportban érvényesült a papírforma, azaz továbbjutott az olasz, illetve a portugál válogatott, a B jelű kvartettben az ukránok csoportelsőként, veretlenül zártak. Északkeleti szomszédunk meglepetéssikere egyben a címvédő angolok búcsúját is jelentette, a második helyen a franciák jutottak tovább.

L.S. - utanpotlassport.huA rendező finnek mellett mindössze hét válogatott mutathatta meg magát az U19-es Európa-bajnokságon, így a kontinens szűk élmezőnyétől szoros mérkőzéseket remélhettünk.L.S. - utanpotlassport.huA rendező finnek mellett mindössze hét válogatott mutathatta meg magát az U19-es Európa-bajnokságon, így a kontinens szűk élmezőnyétől szoros mérkőzéseket remélhettünk.

 

Az ukrán U19-es válogatott veretlenül nyerte csoportját
Az ukrán U19-es válogatott veretlenül nyerte csoportját

Az ukrán U19-es válogatott veretlenül nyerte csoportját

 

Afranciáknak erről minden bizonnyal nem szóltak, hiszen Bernard Diomede együttese két 5−0-s győzelmet regisztrált a B-csoportban ezt a törökök és az angolok bánták. A szigetországiak így lemaradtak a továbbjutásról, hiszen az ukránok remeklése miatt ez utóbbi találkozó csak a csoport második helye szempontjából volt mérvadó.

Északkeleti szomszédunk keretében mindössze egy légiós szerepel, a zömében Sahtar Donyeck és Dinamo Kijev játékosokra épülő csapat veretlenül zárta a csoportkört. Olekszandr Petrakov fiai a franciák legyőzésével indítottak (2−1), majd az angolokkal játszottak döntetlent (1−1), a törökök elleni 1−0-s sikerrel pedig bebiztosították első helyüket a kvartettben. A csapat kulcsembere a Dinamo irányítója, Szerhij Buleca, aki a franciák és a törökök ellen is győztes gólt szerzett.

Az A-csoport különösebb meglepetéssel nem szolgált, hiszen egyik skandináv csapat sem tudta legyőzni a olaszokat vagy a portugálokat. A norvég−finn találkozó így csak a csoport harmadik helyéről döntött, és Pal Arne Johansen együttesének sikere (3−2) azt jelentette, hogy a házigazda pont nélkül zárt a kontinensviadalon. Az olaszok az ukrán csapathoz hasonlóan hét ponttal, veretlenül zártak a csoport élén, a második helyen a portugálok mentek tovább.

Az U19-es Európa-bajnokság két nap pihenőt követően csütörtökön folytatódik. Anorvégok és az angolok az 5. helyért mérkőznek meg, míg a döntőbe jutásért olasz−francia, illetve ukrán−portugál párharcot rendeznek.

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik