Labdarúgás: az argentinok és a brazilok is ott lesznek az olimpián

P. K. utanpotlassport.huP. K. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.23. 09:04
Címkék
A nyári, tokiói ötkarikás játékok férfi labdarúgótornáján, melyen ezúttal is U23-as válogatottak szerepelhetnek, már csak két hely kiadó, miután februárban a legutóbbi négy olimpiából kettőt megnyerő argentinok és a címvédő brazilok is kvalifikálták magát.

A nyári, tokiói olimpián július 22-től augusztus 8-ig rendezik meg a női, valamint a férfi labdarúgótornát, melyeken csak FIFA-tagállamok országai indíthatnak csapatot. A férfiaknál U23-as játékosok léphetnek pályára (1997. január 1-jén vagy azt követően születettek), de csapatonként három túlkoros is szerepelhet, a hölgyek tornáján nincs korhatár.

A brazilok nagy csatában legyőzték az argentinokat és kijutottak az olimpiára Fotó: timee24.news
A brazilok nagy csatában legyőzték az argentinokat és kijutottak az olimpiára Fotó: timee24.news

A brazilok nagy csatában legyőzték az argentinokat és kijutottak az olimpiára  •  Fotó: timee24.news

A férfiaknál így meghatározó szerepet játszhatnak az utánpótláskorú futballisták (a FIFA, illetve az UEFA értelmezése szerint jelenleg az 1998. január 1-jén vagy az után születettek számítanak még utánpótláskorúnak, ők szerepelhetnek az U21-es válogatottakban).A férfiak tornáján 16 csapat vesz részt, melyek közül 14 csapat már ismert, miután februárban, a kolumbiai selejtezőtornán eldőlt, hogy Dél-Amerikát a címvédő, de csak egyszeres olimpiai bajnok Brazília és a kétszeres győztes Argentína képviselheti. (tovább…)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik