UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.17 21:30 Frissítve: 2019.11.21 21:04

U17-es vb: a franciák szerezték meg a bronzérmet

A franciák uralták a hollandok elleni párharcot a brazíliai U17-es világbajnokság bronzmérkőzésén a Bezerráo stadionban. Annak köszönhették, hogy az aktuális Európa-bajnokot legyőzve lett övék a harmadik hely.

A zárónapjához érkezett a brazíliai U17-es világbajnokság, így első ízben a bronzmérkőzésre került sor vasárnap: a holland és francia válogatott mérte össze tudását egymással az éremért a Bezerráo stadionban. A hollandok érdekes úton jutottak el a helyosztóig, gyakorlatilag csak hajszálon múlt hogy nem esnek ki a D csoportból. Az Európa-bajnokok ugyanis az első két mérkőzésüket elvesztették: Japántól (0−3) és Szenegáltól (1−3) is kikaptak, a harmadik párharcukat viszont 4−0-ra megnyerték az Egyesült Államok válogatottja ellen, így − jobb gólkülönbségnek köszönhetően − kerültek a kieséses szakaszba a harmadik helyezettek listájáról.

Arnaud Kalimuendo-Muinga mesterhármasának is köszönhették a franciák a világbajnoki harmadik helyet Forrás: FIFA

Arnaud Kalimuendo-Muinga mesterhármasának is köszönhették a franciák a világbajnoki harmadik helyet  •  Forrás: FIFA

A franciák ennél jóval stabilabbak voltak. Sorozatban: Chilét (2−0), Dél-Koreát (3−1), Haitit (2−0), Ausztráliát (4−0) és Spanyolországot (6−1) legyőzve jutottak az elődöntőbe, ahol a házigazda brazil alakulat bizonyult jobbnak (2−3).

Persze, a hollandok sem érdemtelenül harcolhattak a medálért, hiszen a kieséses szakaszban a legutóbbi világbajnokot, Nigériát (3−1) maguk mögé utasítva menetelhettek tovább. A paraguayiakkal szembeni siker (4−1) után azonban nem bírtak Mexikó fiataljaival (1−2), tehát a franciákkal találták szemben magukat. Azokkal a franciákkal, akikkel legutóbb májusban, az írországi kontinenstorna csoportkörében találkoztak. A narancssárgák noha megnyerték végül az Eb-t, azon a mérkőzésen alulmaradtak (0−2).

Brazíliában azonban minden nulláról indult, ugyanakkor nem maradt így sokáig: a 15. percben Mohamed Taabouni szerezte meg a vezetést a hollandoknak. Az ütközet nem volt túl dinamikus, alig-alig jutottak lövésig a felek. Ennek ellenére nyolc perccel ezután érkezett az egyenlítő találat Arnaud Kalimuendo-Muingától (1−1).

A második felvonásban nagyobb volt az iram, a franciák nyomást gyakoroltak riválisukra, s annak az 54. percben lett meg az eredménye, amikor Arnaud ismét betalált (2−1). Ő volt az, aki a 62. percben meg is pecsételte mesterhármasával a hollandok sorsát (3−1).

Így Franciaország szerezte meg a világbajnokság bronzérmét.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.12.08 22:17:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A csütörtöki összecsapáson látottakhoz képest jóval simábban nyert az U20-as jégkorong-válogatott Dél-Korea U25-ös együttese ellen; Vas Márton kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő csapata 9–1-re simázta le ázsiai ellenfelét.

2019.12.08 19:37:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„Nemcsak a Mikulás, hanem a gyerekek teljesítménye is mosolyt csalt az arcunkra" – mondja büszkén dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója, aki szerint a fiatalok többször is bizonyították az egyhetes viadalon, hogy jó úton halad a hazai utánpótlás.

2019.12.01 14:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség évzáró gáláján az U23-as, a junior- és az ifjúsági korosztályban is megnevezték az év legjobb atlétáját. A legfiatalabb győztes a 15 esztendős Varga Gréta volt, a 22 éves Halász Bence pedig a felnőttek között nyert.

2019.11.30 16:23:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Negyven ország mintegy ezerötszáz fiatal sportolóját várják a jövőre Kecskeméten rendezendő 54. Nemzetközi Gyermek Játékokra, ahol a 12-15 éves korú gyerekek kilenc sportágban mérhetik össze tudásukat.

2019.11.30 09:03:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban olyan korábbi klasszisok mondják el véleményüket a hazai sportági utánpótlásról, akik manapság semmilyen vagy csak csekély szerepet töltenek be annak alakításában. Ezúttal a „kajakkirálynővel”, a háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok Kovács Katalinnal beszélgettünk.