Labdarúgás: a ferencvárosi utánpótlás is profitál a BL-szereplésből

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.03. 15:04
Címkék
A felnőttcsapat bravúros szereplése a fiatalok előtt is megnyitja az utat, hiszen a csoportkörbe jutásnak köszönhetően az FTC U19-es együttese is indulhat az európai klubfutball legrangosabb utánpótlás-sorozatában, az UEFA Ifjúsági Ligában.

Az utánpótlás is profitál abból, hogy a magyar bajnok Ferencváros a főtáblára jutott a Bajnokok Ligájában, hiszen az FTC korosztályos együttese így automatikusan az UEFA égisze alá tartozó sorozatban, az Ifjúsági Ligában méretheti meg magát – írja afradi.hu.fradi.hu.

Az FTC U19-es csapata indulhat az UEFA Ifjúsági Ligában Forrás: fradi.hu
Az FTC U19-es csapata indulhat az UEFA Ifjúsági Ligában Forrás: fradi.hu

Az FTC U19-es csapata indulhat az UEFA Ifjúsági Ligában  •  Forrás: fradi.hu

A Ferencváros újoncként szerepelhet majd a 2020/2021-es idényben, Magyarországot korábban kétszer a Puskás Akadémia, illetve egyszer-egyszer a Honvéd, a szombathelyi Illés Akadémia és az MTK Budapest képviselhette. Ezúttal egyedülálló módon két magyar klub kap lehetőséget, az FTC mellett ugyanis a legutóbbi U19-es bajnokságot megnyerő ETO FC Győr is indulhat.

A magyar klubok eddig nem szerepeltek valami fényesen az ifi BL néven elhíresült sorozatban, hiszen a bajnoki ágról indulva két párharcnál többet még soha sem nyertek. Az előző kiírásban például a bosnyák Zrinjski Mostar már az első fordulóban búcsúztatta az MTK Budapest U19-es csapatát. Igaz, a nem bajnoki ágon még egyetlen csapatunknak sem volt lehetősége szerencsét próbálni...

A pandémia árnyékában az új idény menetrendjén viszont változtatni kényszerült az UEFA, amely úgy döntött, hogy a 2020/2021-es küzdelmeket csak 2021 márciusától indítja el, 64 klub részvételével, ám a korábbiakkal ellentétben egyből egyenes kieséses szakasszal. A halasztást főként a versenysorozat szervezési nehézségei, például a kiskorú játékosok részvétele és utaztatása indokolta.

„A sorozat 64 csapat részvételével egyenes kieséses formátumban folytatódik 2021 márciusában. A pontos részleteket az UEFA Végrehajtó Bizottsága fogja jóváhagyni a megfelelő időpontban" – olvasható az UEFA hivatalos oldalának közleménye.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik