Légiósok: „Az első pillanattól éreztem, kellek a Juvénak”

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.04. 16:27
Címkék
Nemrégiben érkezett a hír, hogy a világ egyik legnagyobb klubja, a 34-szeres olasz bajnok Juventus magyar futballistát szerződtetett: Senkó Zsombor, az U16-os válogatott kapusa 2021 nyaráig szóló szerződést kapott az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót is foglalkoztató egyesülettől. Honlapunknak a 16 éves hálóőr, illetve az ügyeit intéző EM Sports Consulting ügyvezetője, Esterházy Mátyás beszélt az átigazolás részleteiről.

G. G.utanpotlassport.hu– Az ifjú kapuvédő,Senkó Zsombor elmondta: decemberben éppen a Premier League-ben szereplő Leicester Citynél volt próbajátékon, amikor igazán komolyra fordult a torinóiak régóta tartó érdeklődése. „Kiváló körülmények voltak, de megmondom őszintén, az angliai légkör nem igazán fogott meg. Pedig tudom, hogy a futball őshazájáról beszélünk, de nekem valahogy akkor sem jött be. Rendkívül színvonalas, pörgős és magas intenzitású edzéseink voltak, ugyanakkor a kapusoknak leginkább csak a lövésekkel kellett foglalkozniuk, és nem fektettek különösebb súlyt a technikai képzésre. Pedig nekem most éppen arra van nagy szükségem, legalábbis én így érzem."G. G.utanpotlassport.hu– Az ifjú kapuvédő,Senkó Zsombor elmondta: decemberben éppen a Premier League-ben szereplő Leicester Citynél volt próbajátékon, amikor igazán komolyra fordult a torinóiak régóta tartó érdeklődése. „Kiváló körülmények voltak, de megmondom őszintén, az angliai légkör nem igazán fogott meg. Pedig tudom, hogy a futball őshazájáról beszélünk, de nekem valahogy akkor sem jött be. Rendkívül színvonalas, pörgős és magas intenzitású edzéseink voltak, ugyanakkor a kapusoknak leginkább csak a lövésekkel kellett foglalkozniuk, és nem fektettek különösebb súlyt a technikai képzésre. Pedig nekem most éppen arra van nagy szükségem, legalábbis én így érzem."

SenkóZsombor2
SenkóZsombor2
Azt megtudta, a Juventus akár próbajáték nélkül is szerződtette volna, ő azonban mindenképpen a saját benyomásai, tapasztalatai alapján szeretett volna dönteni arról, hogy mi lesz az eddigi legfontosabb lépés a karrierjében.

„Angliából szinte egyből Olaszországba utaztunk. Az első pillanattól kezdve azt éreztem, hogy kellek a Juvénak. A stábtagok és a csapat pedig úgy fogadott, mintha már egy éve itt lennék. Különösen fontos volt, hogy mindenki rendkívül közvetlennek bizonyult, hiszen én is ilyen típus vagyok."

Elmondta: mindig is az volt a célja, hogy egyszer külföldön játsszon, ugyanakkor ő és a családja sem gondolta volna, hogy a szombathelyi Illés Akadémia után a Juventus lesz karrierjének a következő állomása. „Mindenben támogatnak, hiszen ez olyan álomszerű lehetőség, amilyen lehet, hogy csak egyszer adódik az életben, és az ilyet meg kell ragadni. A döntésemben nagyon sokat segített az ügynököm, Esterházy Mátyás."
Zsombor február 10-én költözött az észak-olaszországi városba, a World International School Of Torino elnevezésű iskola kollégiumában lakik, egy hozzá hasonlóan nemrég szerződtetett osztrák középpályással. Érdekesség, hogy az intézmény a Juve edzőközpontjának tőszomszédságában van, ahol a felnőtt csapat készül. Azt azonban még Senkóék sem láthatják, olyannyira elszigetelt. Hozzátette ugyanakkor, hogy ebbe az intézménybe járnak a Juventus sztárjátékosainak gyermekei is, így a napokban például összefutott Juan Cuadradóval, aki éppen a kislányát vitte az óvodába.

A kapus napjai jelentős részét ebben az iskolában tölti, ott tanul olaszul gőzerővel, valamint ott is étkeznek a csapattársakkal, s onnan viszik őket buszokkal a klub utánpótlás-központjába. Az edzéseken rendkívül sokat technikáznak, remek a kapusképzés. Összesen hárman versengenek a posztért, de mint elmondta: rövid idő alatt szoros barátság alakult ki a három „portás” között, és egyáltalán nem vetélytársként gondolnak egymásra.

Edzőmérkőzésen már bemutatkozott a magyar fiú az U17-es csapatban, a játékengedélye azonban csak a napokban érkezett meg, így tétmérkőzésen csak később debütálhat a Zebrák csíkos mezében. Életre szóló élményt azonban már így is szerzett magának, hiszen a Juventus-Udinese Serie A-mérkőzésen labdaszedőként lehetett a pálya szélén, és a közvetlen közelről csodálhatta meg a futballcsillagokat.

Esterházy Mátyás, az EM Sports Consulting ügyvezetője elmondta: az olasz klub képviselői utánpótlás-válogatott mérkőzésen figyeltek fel a kiváló fizikai adottságokkal rendelkező, 195 centiméter magas kapusra. Hozzátette, angol és más olasz klubok is szerették volna megszerezni, de ő végül, elsősorban személyes benyomások nyomán – decemberben töltött rövid időszakot Torinóban – az Öreg Hölgyet választotta. Megjegyezte, a transzfert körülbelül nyolchónapos előkészítő munka előzte meg, a következő lépés pedig az, hogy a magyar kapus megfelelően és minél gyorsabban beilleszkedjen az új környezetbe, s a lehető legjobban megtanuljon olaszul. Utóbbiban rendkívül gyorsan halad.

„Zsombornak minden – fizikai és mentális – adottsága megvan ahhoz, hogy felnőjön a feladathoz, és hosszabb távon állandó helyet harcoljon ki magának a Juventus korosztályos csapatában. Ennél tovább jelenleg nem nézünk, nagyon fontos, hogy lépésről lépésre gondoskodjunk a karrierjéről."
A cég vezetője kiemelte: munkájuk koránt sem ér véget azzal, hogy a játékos a neves olasz klub alkalmazásába állt. A mindennapok során is rengeteg segítséget nyújtanak neki, hiszen például a Torinóba költözésekor az ügynökség egyik munkatársa együtt utazott Zsomborral, és egy hétig vele volt, hogy az induláskor minden zökkenőmentesen működjön.

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik