Labdarúgás: 31 gól a kiemelt utánpótlás-bajnokságok nyolc mérkőzésén

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.21. 18:54
Címkék
Nem volt olyan klub az U17-es és U19-es kiemelt labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján, amelyik mindkét korosztályban győzelmet ünnepelt, ettől függetlenül gólzáporos és izgalmas mérkőzéseket tudnak maguk mögött a fiatalok. A nyolc találkozón 31 gól született.

Az U17-es és U19-es kiemelt labdarúgó-bajnokságban egyaránt négy mérkőzést rendeztek szombaton. Az U19-esek között a listavezető ETO FC Győr a nyolcadik fordulóban a Vasas Kubala Akadémiát fogadta. Azt a csapatot, amelyiktől az eddigi egyetlen vereségét szenvedte el még az első körben, azóta azonban a győriek hatszor is győztesként hagyták el a pályát. A jó széria most annak ellenére szakadt meg, hogy már a 12. percben vezetést szereztek Sipőcz Bence révén, mert a második félidőben a meccs folyamán kétszer is hátrányba került angyalföldiek végül 2–2-re mentették a találkozót.Sipőcz Bence révén, mert a második félidőben a meccs folyamán kétszer is hátrányba került angyalföldiek végül 2–2-re mentették a találkozót.

pfla-mtk-u19-2
pfla-mtk-u19-2

A Puskás Akadémia U19-es csapata legyőzte az MTK Budapestet  •  Forrás: pfla.hu

A másik három mérkőzésen hazai győzelem született. A Puskás Akadémia FC Magyar Zsolt duplájával nyert az MTK Budapest ellen, a Ferencvárosi TC szintén 2–0-ra győzte le az Illés Akadémia-Haladás csapatát, a Budapest Honvéd-MFA pedig három góllal volt jobb (3–0) a DVSC-DLA együttesénél. Nyolc forduló után a tabellát a győriek vezetik 19 ponttal a 15 pontos Ferencváros és a 11 pontos, ám egy meccsel kevesebbet játszott Kubala Akadémia előtt.

Az U17-esek bajnokságában az ötödik fordulóra került sor. A nap rangadóját az első helyen álló Budapest Honvéd-MFA és a második FTC játszotta. Abból a szempontból mindkét gárda elégedett lehet, hogy egyaránt megőrizték a veretlenségüket. A gól nélküli döntetlent hozott meccs után a piros-feketék 13 ponttal, a zöld-fehérek 11 ponttal tartják pozíciójukat a tabella élén. Az idősebbek között remeklő ETO FC Győr az első győzelmét szerezte (2–0), a Puskás Akadémia otthonában, az MTK Budapest pedig a Lantos Mihály Sporttelepen ütötte ki az Illés Akadémia-Haladást. A 9–0-ra végződött meccsen Juhász Levente négyszer is a kapuba talált.

A nap legfordulatosabb összecsapásának a DVSC-DLA–Vasas Kubala Akadémia találkozó bizonyult. A debreceniek korán vezetést szereztek, ám a vendégek Puska Péter két góljával még az első játékrészben fordítottak, a szünetre viszont már 2–2-vel érkeztek a csapatok. A folytatásban a hazaiak kétszer is vezetést szereztek, de a Vasas a 85. percben újra egyenlített (4–4). Ekkor azonban még nem volt vége a mérkőzésnek, a 72. percben csereként beállt Kertész Kornél a 90. percben megszerezte a győzelmet a Lokinak (5–4).

U19-ES KIEMELT LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 8. FORDULÓ
Eredmények

ETO FC Győr–Vasas Kubala Akadémia 2–2
Puskás Akadémia FC–MTK Budapest 2–0
Ferencvárosi TC–Illés Akadémia-Haladás 2–0
Budapest Honvéd-MFA–DVSC-DLA 3–0
U17-ES KIEMELT LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 5. FORDULÓ
Eredmények

Budapest Honvéd-MFA–Ferencvárosi TC 0–0
Puskás Akadémia FC–ETO FC Győr 0–2
DVSC-DLA–Vasas Kubala Akadémia 5–4
MTK Budapest–Illés Akadémia-Haladás 9–0

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik