Kovács Bálint (17) meggyőző fölénnyel áll a gyorsasági motorosok Suzuki-kupa sorozatának élén

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.29. 20:25
Címkék
A H-Moto Team 17 éves gyorsasági motorosa, Kovács Bálint a hétvégén ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki-kupa sorozatának harmadik fordulójában állt rajthoz, és akárcsak az előző versenyhétvégén, a belgiumi Zolderben, itt is övé lett a pole pozíció, a versenyben futott leggyorsabb köridő, továbbá mindkét futamon őt intették le elsőként. A magyar fiú ezzel megerősítette vezető helyét összetettben is, előnye 31 pontra nőtt vetélytársai előtt.
jk sportfoto
jk sportfoto

Forrás: jksportsfoto

jk sportfoto
jk sportfoto

Forrás: jksportsfoto

 

Úgy tűnik, minden esélye megvanKovács Bálintnak, hogy megnyerje az első komoly nemzetközi sorozatát Európában, ráadásul idei teljesítményével egyértelműen igazolta, hogy a gyorsasági motoros sportág egyik legnagyobb hazai ígérete – írja a hazai szövetség honlapja. A H-Moto Team 17 éves versenyzője ezúttal az IDM Suzuki-kupa sorozatában ült motorra, és Schleizben – ahol tavaly mindkét futamon másodikként intették le – Bálint mindent vitt: megnyerte mindkét versenyt, ő indult a pole pozícióból és ő futotta a versenyek leggyorsabb körét. A fiatal motoros idén minden tekintetben előrébb lépett a tavalyi szerepléséhez képest, és nemcsak megőrizte vezető helyét az összetett pontversenyben, hanem immár 31 ponttal előzi meg a vetélytársait.

„A Suzuki-kupa sorozatának talán legnehezebb pályája a schleizi, és az itteni jó szerepléshez nemcsak tudás, hanem bizony szerencse is kell. Nagyon elégedett vagyok az egész hétvégével, amelyet a csapattal együtt remekül építettünk fel. Szabadedzéseken különböző beállításokat próbálgattunk annak érdekében, hogy ráleljünk a legjobb gumikímélő beállításra. Ezen azonban van még mit csiszolnunk, ugyanis mindkét futam végén meggyűlt a bajom az abroncsok tapadásával. Hogy nem volt egyszerű ezen az utcai pályán versenyezni, jól mutatja, hogy mindkét futamot meg kellett szakítani. Nem tagadom, nagyon jól éreztem magam a motoron, hiszen a két versenyen összesen egy körön és pár kanyaron át nem én vezettem. Ez a duplázás a bajnokság szempontjából nagyon fontos volt, hiszen immár 31 pontra növeltem az előnyömet összetettben. A következő futamra két hét múlva, augusztus 9-11. között a mosti pályán kerül sor, ahol már teszteltünk idén, azaz teljesen felkészülten várhatom a folytatást. Köszönöm a csapatnak a munkáját” – mondta Kovács Bálint, akinek 107 pontja van, míg a második helyezett 76 ponttal áll mögötte az összetettben.

További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik